Harun Arslan
Köşe Yazarı
Harun Arslan
 

Bir “Muhtar Adayı” Ve Başarılı Seçim Çalışması Modeli

Yerel seçimlere az bir zaman kalmasına rağmen,  etkili seçim heyecanı ve seçim havası yaşanmıyor. Seçmen ilgisi son derece düşük; sanırım katılım da buna göre olacaktır. Muhtarlık seçimlerinde ise durum tamamen farklı: Broşürler dağıtılıyor, posterler asılıyor, somut hizmet konularında gerçekçi vaatler veriliyor. Özetle, belediye seçimlerinden daha fazla bir rekabet var. En ilgimi çeken çalışma ise Ciğerci Doğan  unvanıyla tanıdığımız, ismi Mersin’e mal olmuş, önemli bir Mersin değeri olarak  çevresinde sevilen Doğan Özgişi’den … Doğan Özgişi, alışılmış muhtar imajının ötesinde,   renkli bir kişiliğe sahip Kültür ve sanatla ilgili; kendi besteleri dahi var Asıl dikkatimi çeken konu, son derece yavan, eskimiş çalışma biçimleriyle sıradanlaşan belediye başkanlığı yarışlarına kıyasla, Doğan Özgişi , sıra dışı, etkili, seçmeni dikkatle okumaya çağıran, grafik düzeniyle başarılı bir el broşür hazırlamış. ” İçimizden Biri, Halkın Adamı, Halkın Muhtarı “sloganlarını kullanmış. Çok güze, gerçekten halka dokunan, sıcak ve gerçekçi vaatleri var: *Mahalle çocuklarına dürüm ziyafeti *Konser düzenleme *Koro çalışmaları *Muhtar maaşı ile ihtiyaç sahibi öğrencilere destek Şunun altını çiziyorum: Artık eski sıradan seçim çalışmalarından vaz geçip farkındalık yaratmak gerekiyor. Görsel algının bunca öne çıktığı, etkili ama gerçekçi cümlelerin seçmeni yakaladığı, reklamcı diliyle değil doğrudan sahaya hakim bir dilin konuşanın öne çıktığı zamanlardayız. Doğan Özgişi çevreye duyarlı bir seçim çalışması yürütüyor; birebir bütün mahalle halkıyla görüşmeyi tercih ediyor. Umarın sonuçta başarılı olur ve ben de kendilerini hizmet döneminde farklı, özel ve vizyoner çalışmaları peşinde yakından izlerim. Belediye başkan adaylarının yıllardır bıktırıcı afiş asma, seçim otobüsü ile bangır bangır anons, esnaf gezme gibi dar bir alandaki seçim çalışmalarının dışında, bir muhtar adayının sıra dışı seçim çalışması ve vaatleri örnek almaya değer Hayatı izleyen, seçmene dokunan, hizmet açıklarını yakalayan, yeni hizmet konularında sıcak ve samimi seslenişler yapan bu muhtar adayımıza başarılar diliyorum; bu örnek çalışması için de kutluyorum. HARUN ARSLAN….13 Mart 2024
Ekleme Tarihi: 13 Mart 2024 - Çarşamba

Bir “Muhtar Adayı” Ve Başarılı Seçim Çalışması Modeli

Yerel seçimlere az bir zaman kalmasına rağmen,  etkili seçim heyecanı ve seçim havası yaşanmıyor. Seçmen ilgisi son derece düşük; sanırım katılım da buna göre olacaktır.

Muhtarlık seçimlerinde ise durum tamamen farklı:

Broşürler dağıtılıyor, posterler asılıyor, somut hizmet konularında gerçekçi vaatler veriliyor.

Özetle, belediye seçimlerinden daha fazla bir rekabet var.

En ilgimi çeken çalışma ise Ciğerci Doğan  unvanıyla tanıdığımız, ismi Mersin’e mal olmuş, önemli bir Mersin değeri olarak  çevresinde sevilen Doğan Özgişi’den …

Doğan Özgişi, alışılmış muhtar imajının ötesinde,   renkli bir kişiliğe sahip

Kültür ve sanatla ilgili; kendi besteleri dahi var

Asıl dikkatimi çeken konu, son derece yavan, eskimiş çalışma biçimleriyle sıradanlaşan belediye başkanlığı yarışlarına kıyasla, Doğan Özgişi , sıra dışı, etkili, seçmeni dikkatle okumaya çağıran, grafik düzeniyle başarılı bir el broşür hazırlamış.

İçimizden Biri, Halkın Adamı, Halkın Muhtarı “sloganlarını kullanmış.

Çok güze, gerçekten halka dokunan, sıcak ve gerçekçi vaatleri var:

*Mahalle çocuklarına dürüm ziyafeti

*Konser düzenleme

*Koro çalışmaları

*Muhtar maaşı ile ihtiyaç sahibi öğrencilere destek

Şunun altını çiziyorum:

Artık eski sıradan seçim çalışmalarından vaz geçip farkındalık yaratmak gerekiyor.

Görsel algının bunca öne çıktığı, etkili ama gerçekçi cümlelerin seçmeni yakaladığı, reklamcı diliyle değil doğrudan sahaya hakim bir dilin konuşanın öne çıktığı zamanlardayız.

Doğan Özgişi çevreye duyarlı bir seçim çalışması yürütüyor; birebir bütün mahalle halkıyla görüşmeyi tercih ediyor.

Umarın sonuçta başarılı olur ve ben de kendilerini hizmet döneminde farklı, özel ve vizyoner çalışmaları peşinde yakından izlerim.

Belediye başkan adaylarının yıllardır bıktırıcı afiş asma, seçim otobüsü ile bangır bangır anons, esnaf gezme gibi dar bir alandaki seçim çalışmalarının dışında, bir muhtar adayının sıra dışı seçim çalışması ve vaatleri örnek almaya değer

Hayatı izleyen, seçmene dokunan, hizmet açıklarını yakalayan, yeni hizmet konularında sıcak ve samimi seslenişler yapan bu muhtar adayımıza başarılar diliyorum; bu örnek çalışması için de kutluyorum.

HARUN ARSLAN….13 Mart 2024

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.