Harun Arslan
Köşe Yazarı
Harun Arslan
 

Büyükşehir Belediyesi’ne “Pire” Teşekkürü…

30 yıldır Mersinlilerin sayısız anılarına ev sahipliği yapmış olan Botanik Restoran  uzun zamandır kapalı. 1500 metrekare büyüklüğünde, apartmanların arasında ve kentin ortasında bir yeşil ada!   Sakin bir şekilde, bir kaç kedi ve kuşun yaşadığı bir yerdi Botanik. Salgın dönemi kısıtlamaları nedeniyle beslenme zorluğu çeken birçok kedi, kumru, güvercin Botaniğe sığındı. Biz de onları sevgiyle karşıladık; bakımlarını yaparak bizimle birlikte yaşamalarını sağladık.   Hepimiz farkındayız: Mersin’de bizlerle beraber yaşayan diğer canlılar da bu kentin, yani bizim hayatımızın ayrılmaz bir parçası, hatta kimi hayvanlar bu kentin en eski sahipleridir. Bir kenti insanlarıyla birlikte tüm canlılarıyla bir bütün olarak görmek gerekir. Onların da bu kentin sahibi olarak, insanlar kadar yaşamlarını sürdürmeye hakları vardır. Gelelim Botanik bahçesindeki hayvan dostlarımıza… Zamanla bizimle birlikte yaşayan kediler, kumrular, güvercinler ve diğer kuşlar arttılar. Bunun sonucunda da kaçınılmaz olan bir pire istilasına uğradık.   Büyükşehir Belediyesi’nden yardım istedik. Gerekli ilaçlamayı yaptılar; fakat yeterli gelmedi. Bunun üzerine kendi imkanlarımızla bir süre ilaçlamayı sürdürdük; yine fayda sağlamadı; Büyükşehir Belediyesinin sahip olduğu ilaçlama sistemi ile yapılması gerekiyordu. Tekrar  müracaat ettik. İlaçlamayı yaptılar; yani iki kez ilaçlama yapıldı. Maalesef; tam olarak kökten çözüm sağlayamıyoruz! Tek çözüm, dramatik bir karar vermek ve beslediğimiz canlılardan  artık ayrılmak, onların Botaniği terk etmelerini sağlamak! Pire ve haşerelerden kurtulmak için başka bir çözüm görünmüyor… Fakat biz kesinlikle bu canlılardan vazgeçmeyi, yani onları sokağa atmayı düşünmüyoruz. Bir şekilde pireye karşı kendimiz ilaçlamayı sürdürmeye ve Büyükşehrin desteği ve yardımı sayesinde mücadele edip artık bizle yaşayan o canlıları korumayı, beslemeyi sürdürmeye karar verdik. Doğayla uyumlu yaşamanın böyle küçük maliyetleri oluyor. Büyükşehir Belediyesi’ne ve son derece başarılı ilaçlama ekibine, teşekkür ediyorum.    HARUN ARSLAN.....17. Haziran 2021  
Ekleme Tarihi: 17 Haziran 2021 - Perşembe

Büyükşehir Belediyesi’ne “Pire” Teşekkürü…

30 yıldır Mersinlilerin sayısız anılarına ev sahipliği yapmış olan Botanik Restoran  uzun zamandır kapalı.

1500 metrekare büyüklüğünde, apartmanların arasında ve kentin ortasında bir yeşil ada!

 

Sakin bir şekilde, bir kaç kedi ve kuşun yaşadığı bir yerdi Botanik.

Salgın dönemi kısıtlamaları nedeniyle beslenme zorluğu çeken birçok kedi, kumru, güvercin Botaniğe sığındı.

Biz de onları sevgiyle karşıladık; bakımlarını yaparak bizimle birlikte yaşamalarını sağladık.

 

Hepimiz farkındayız: Mersin’de bizlerle beraber yaşayan diğer canlılar da bu kentin, yani bizim hayatımızın ayrılmaz bir parçası, hatta kimi hayvanlar bu kentin en eski sahipleridir.

Bir kenti insanlarıyla birlikte tüm canlılarıyla bir bütün olarak görmek gerekir.

Onların da bu kentin sahibi olarak, insanlar kadar yaşamlarını sürdürmeye hakları vardır.

Gelelim Botanik bahçesindeki hayvan dostlarımıza…

Zamanla bizimle birlikte yaşayan kediler, kumrular, güvercinler ve diğer kuşlar arttılar. Bunun sonucunda da kaçınılmaz olan bir pire istilasına uğradık.

 

Büyükşehir Belediyesi’nden yardım istedik.

Gerekli ilaçlamayı yaptılar; fakat yeterli gelmedi.

Bunun üzerine kendi imkanlarımızla bir süre ilaçlamayı sürdürdük; yine fayda sağlamadı; Büyükşehir Belediyesinin sahip olduğu ilaçlama sistemi ile yapılması gerekiyordu.

Tekrar  müracaat ettik. İlaçlamayı yaptılar; yani iki kez ilaçlama yapıldı.

Maalesef; tam olarak kökten çözüm sağlayamıyoruz!

Tek çözüm, dramatik bir karar vermek ve beslediğimiz canlılardan  artık ayrılmak, onların Botaniği terk etmelerini sağlamak!

Pire ve haşerelerden kurtulmak için başka bir çözüm görünmüyor…

Fakat biz kesinlikle bu canlılardan vazgeçmeyi, yani onları sokağa atmayı düşünmüyoruz.

Bir şekilde pireye karşı kendimiz ilaçlamayı sürdürmeye ve Büyükşehrin desteği ve yardımı sayesinde mücadele edip artık bizle yaşayan o canlıları korumayı, beslemeyi sürdürmeye karar verdik.

Doğayla uyumlu yaşamanın böyle küçük maliyetleri oluyor.

Büyükşehir Belediyesi’ne ve son derece başarılı ilaçlama ekibine, teşekkür ediyorum. 

 

HARUN ARSLAN.....17. Haziran 2021

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.