Harun Arslan
Köşe Yazarı
Harun Arslan
 

Corona Günlerinde Mersin – 2

Bu sıkıntılı günde en önemli görev ve sorumluluk, Devletten sonra yerel yönetimlere düşmektedir. Daha da sıkıntılı bir duruma düşüleceğini öngörülerek: Ekonomik, sosyal, psikolojik, sağlık vb. gibi birçok sorundan önce,  insanların yaşamını sürdürebilmesi, bunun için de yeterli gıdaya sahip olmaları gerekir.   Üç yıldır Belediyeye yaptığımız tüm önerilere ve yol göstermelere rağmen uygulamaya geçiremediğimiz Çorba Projesi bu dönem de gerçekleşti. Zor durumdaki insanlarımıza en başta katkı verecek olan budur. Daha da genişletilebilir. Bakliyat firmalarına destek çağrımız karşılık bulmuştur: Bakliyat Borsası destek vermeye hazırdır; Belediye de bu desteği özellikle bugünlerde kabul etmelidir. Seyyar olarak daha çok yoksul semtlere gidilerek dağıtım yapılabilir. Aşevleri de bu dönemde tam kapasite çalışacaktır.   Yıllardır bir açılıp bir kapanan, çok zaman seçim malzemesi yapılan ekmek fabrikası artık çalışıyor. Tam kapasite çalışması sağlanarak halkın ekmek ihtiyacı sağlanabilir.   Belediye bu dönemde, hesapta olmayan giderler konusunda, halkın yaşamını sürdürmesi ve sağlığını koruması için önemli bir bütçe ayırmak durumunda kalacaktır. En azından bu yıl sonuna kadar yapılacak eğlence, konser, festival gibi halkın yaşamından daha önemli olmayan tüm etkinlikler iptal edilir ve bunlara harcanacak para bu olağanüstü durumda kullanılır.   Bu kriz Hükümet ve Bakanlar için olduğu gibi yerel yönetimler için de bir sınav olacaktır. Başarı ve başarısızlıkları hem kentimizi ve ülkemizi hem de kendi geleceklerini etkileyecek çalışmalar, başarı hanelerine yazılacaktır.   Devlet kriz döneminde yaptığı hızlı ve yerinde çalışmalarla halka güven vermiş ve “Devlet Yanımızda” imajını, güvenini sağlamıştır. Şimdi sıra yerel yönetimde ve özellikle Büyükşehir Belediyesi’ndedir. Krizin daha da arttığı, belki de dışarı çıkma imkânının daha da daraltıldığı bir dönemde, hemşerilerimiz özellikle ekmek ve gıda dağıtımının Belediye tarafından yapılacağı güvencesini almalıdır.   Ekonomik sorunlar bir şekilde çözülebilir fakat en önemli olan sağlık ve yaşamı sürdürebilmek için gıda teminidir. Bu konuda Yerel Yönetimler sorumluluk almalıdır.   (devam edecek)   HARUN ARSLAN.....20 Mart 2020      
Ekleme Tarihi: 20 Mart 2020 - Cuma

Corona Günlerinde Mersin – 2

Bu sıkıntılı günde en önemli görev ve sorumluluk, Devletten sonra yerel yönetimlere düşmektedir.

Daha da sıkıntılı bir duruma düşüleceğini öngörülerek: Ekonomik, sosyal, psikolojik, sağlık vb. gibi birçok sorundan önce,  insanların yaşamını sürdürebilmesi, bunun için de yeterli gıdaya sahip olmaları gerekir.

 

Üç yıldır Belediyeye yaptığımız tüm önerilere ve yol göstermelere rağmen uygulamaya geçiremediğimiz Çorba Projesi bu dönem de gerçekleşti.

Zor durumdaki insanlarımıza en başta katkı verecek olan budur.

Daha da genişletilebilir.

Bakliyat firmalarına destek çağrımız karşılık bulmuştur: Bakliyat Borsası destek vermeye hazırdır; Belediye de bu desteği özellikle bugünlerde kabul etmelidir.

Seyyar olarak daha çok yoksul semtlere gidilerek dağıtım yapılabilir.

Aşevleri de bu dönemde tam kapasite çalışacaktır.

 

Yıllardır bir açılıp bir kapanan, çok zaman seçim malzemesi yapılan ekmek fabrikası artık çalışıyor.

Tam kapasite çalışması sağlanarak halkın ekmek ihtiyacı sağlanabilir.

 

Belediye bu dönemde, hesapta olmayan giderler konusunda, halkın yaşamını sürdürmesi ve sağlığını koruması için önemli bir bütçe ayırmak durumunda kalacaktır.

En azından bu yıl sonuna kadar yapılacak eğlence, konser, festival gibi halkın yaşamından daha önemli olmayan tüm etkinlikler iptal edilir ve bunlara harcanacak para bu olağanüstü durumda kullanılır.

 

Bu kriz Hükümet ve Bakanlar için olduğu gibi yerel yönetimler için de bir sınav olacaktır.

Başarı ve başarısızlıkları hem kentimizi ve ülkemizi hem de kendi geleceklerini etkileyecek çalışmalar, başarı hanelerine yazılacaktır.

 

Devlet kriz döneminde yaptığı hızlı ve yerinde çalışmalarla halka güven vermiş ve “Devlet Yanımızda” imajını, güvenini sağlamıştır.

Şimdi sıra yerel yönetimde ve özellikle Büyükşehir Belediyesi’ndedir.

Krizin daha da arttığı, belki de dışarı çıkma imkânının daha da daraltıldığı bir dönemde, hemşerilerimiz özellikle ekmek ve gıda dağıtımının Belediye tarafından yapılacağı güvencesini almalıdır.

 

Ekonomik sorunlar bir şekilde çözülebilir fakat en önemli olan sağlık ve yaşamı sürdürebilmek için gıda teminidir. Bu konuda Yerel Yönetimler sorumluluk almalıdır.

 

(devam edecek)

 

HARUN ARSLAN.....20 Mart 2020

 

 

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.