Harun Arslan
Köşe Yazarı
Harun Arslan
 

“DEĞİŞMEYEN” İMAR KONUŞMACILARI !

Uzun yıllar İl Genel Meclisi Toplantıları’nı aksatmadan izledim; daha sonra da Büyükşehir Meclis Toplantıları’nı takip ettim. Basına rahatça izlenebilecek ön sırada bir yer ayrılmıştı.   Son dönemdeki yeni  salonda, en arkada bir yer ayrıldığını gördüm ve kendimce basına gereken değerin verilmediğini düşünerek bundan sonra Meclis Toplantıları’na katılmamaya karar verdim.   Artık televizyondan canlı yayında, hem Büyükşehir’in hem de ilçe Belediye Meclis Toplantıları’nı takip ediyorum.   Sözünü edeceğim konu son Toroslar Belediyesi ve Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantıları ile ilgili. Toplantılarda bana en sevimsiz gelen konu imar konusudur. Çok ilginçtir, yıllardır imar konuları ile ilgili hep aynı meclis üyeleri konuşurlar. Nasılsa her dönem bir şekilde seçilirler ve imarla ilgili bir komisyondadırlar! Sessiz ve sakin, meclis toplantılarını izlerler, hiçbir konuya  karışmazlar. Ama ne zaman imarla ilgili bir konu olursa, bu kişileri alışılageldiğinin dışında bir heyecanla konuştuklarını ve imarla ilgili bir konuyu savunduklarını, hatta hiddetlendiklerini görürüz. Toroslar Meclis Toplantısında bunu yakından gördük. Daha sonra Büyükşehir Meclis Toplantısında aynı kişilerin yine aynı imar konusu üzerine heyecanla konuştuklarını izledim.   Yıllardır, konunun mahiyeti önemli değil ama hep bir şekilde imar konusu ve hep aynı kişiler… Önceki yıllarda bu kişilerin kendi aralarında da ihtilafa düşüp kavga ettiklerini ibretle izledim. Daha fazla içeriğe girmeyeceğim. Acaba bunları yalnız ben mi izledim? Belediye Başkanları ve diğer Meclis Üyeleri izlemedi mi? İlginç değil mi? Hizmet öncelikli bir Meclis üyeliğinden imar öncelikli bir meclis üyeliğine… Sadece bir hemşeri ve kent yazarı olarak basit bir merak benimki; bu değerli üyelerimiz imar konusunda neredeyse KADROLU biçimde yıllardır hizmet veriyorlar… ve ben  bu heyecanı, sabrı ve iştahı besleyen enerjiyi takdirle izliyorum ve düşünüyorum: Acaba bir dönem olsun bu arkadaşları dinlendirmek gerekmiyor mu?     HARUN ARSLAN……23 Temmuz 2023                                                   
Ekleme Tarihi: 23 Temmuz 2023 - Pazar

“DEĞİŞMEYEN” İMAR KONUŞMACILARI !

Uzun yıllar İl Genel Meclisi Toplantıları’nı aksatmadan izledim; daha sonra da Büyükşehir Meclis Toplantıları’nı takip ettim. Basına rahatça izlenebilecek ön sırada bir yer ayrılmıştı.

 

Son dönemdeki yeni  salonda, en arkada bir yer ayrıldığını gördüm ve kendimce basına gereken değerin verilmediğini düşünerek bundan sonra Meclis Toplantıları’na katılmamaya karar verdim.

 

Artık televizyondan canlı yayında, hem Büyükşehir’in hem de ilçe Belediye Meclis Toplantıları’nı takip ediyorum.

 

Sözünü edeceğim konu son Toroslar Belediyesi ve Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantıları ile ilgili.

Toplantılarda bana en sevimsiz gelen konu imar konusudur.

Çok ilginçtir, yıllardır imar konuları ile ilgili hep aynı meclis üyeleri konuşurlar.

Nasılsa her dönem bir şekilde seçilirler ve imarla ilgili bir komisyondadırlar!

Sessiz ve sakin, meclis toplantılarını izlerler, hiçbir konuya  karışmazlar.

Ama ne zaman imarla ilgili bir konu olursa, bu kişileri alışılageldiğinin dışında bir heyecanla konuştuklarını ve imarla ilgili bir konuyu savunduklarını, hatta hiddetlendiklerini görürüz.

Toroslar Meclis Toplantısında bunu yakından gördük.

Daha sonra Büyükşehir Meclis Toplantısında aynı kişilerin yine aynı imar konusu üzerine heyecanla konuştuklarını izledim.

 

Yıllardır, konunun mahiyeti önemli değil ama hep bir şekilde imar konusu ve hep aynı kişiler…

Önceki yıllarda bu kişilerin kendi aralarında da ihtilafa düşüp kavga ettiklerini ibretle izledim. Daha fazla içeriğe girmeyeceğim.

Acaba bunları yalnız ben mi izledim? Belediye Başkanları ve diğer Meclis Üyeleri izlemedi mi?

İlginç değil mi?

Hizmet öncelikli bir Meclis üyeliğinden imar öncelikli bir meclis üyeliğine…

Sadece bir hemşeri ve kent yazarı olarak basit bir merak benimki; bu değerli üyelerimiz imar konusunda neredeyse KADROLU biçimde yıllardır hizmet veriyorlar… ve ben  bu heyecanı, sabrı ve iştahı besleyen enerjiyi takdirle izliyorum ve düşünüyorum: Acaba bir dönem olsun bu arkadaşları dinlendirmek gerekmiyor mu?  

 

HARUN ARSLAN……23 Temmuz 2023

                                                

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.