Harun Arslan
Köşe Yazarı
Harun Arslan
 

ERKİN KORAY’la “ BOTANİK” ANILARI…

Botanik Restoran 30 yıl gibi uzun bir süre Mersinlileri ağırladı. Neredeyse herkesin burada bir anısı vardır. Mezuniyetler, düğünler, nişanlar, ilk yemekler, grup buluşmaları gibi sayısız anıları ardında bıraktı. Bizler de birçok özel, değerli anı biriktirdik. Birçok özel ve tanınmış kişiyi misafir ettik.   İlk açıldığımız zaman doksanlı yıllardı; bir akşam bizlere heyecan veren özel bir konuğumuz vardı. Yanında küçük bir kız çocuğu ile Erkin Koray içeri girdi. Heyecanlanmıştık. Özellikle orkestradakileri bir mutlu şaşkınlık sarmıştı. Karşıladık, en güzel masaya oturttuk. Yeri çok beğenmişti, orkestraya da övgüsünü belirtti. Ve güzel bir sürpriz yaptı; orkestradaki müzisyenleri kırmayarak bir de şarkısını seslendirdikten sonra ayrıldı.   Biz, tesadüfen geçerken uğradı diye düşünmüştük. Öyle değilmiş. İki gün sonra tekrar geldi ve sonra da sıkça ziyaret etti, her seferinde de birer şarkısını seslendirdi. Bu arada dostluğumuzu ilerlettik. Mersin’de Soli Sitesi’nde kaldığını söyledi. Birlikte geldiği çocuk kızıydı. Onun eğitimini kendinin yaptığını anlattı. Daha sonra Soli’de de buluştuk, sohbet ettik. *                     *                     * Erkin Koray rock  heavy metal müziğin bizdeki ilk icracılarındandır; orkestraya Türk müziği  sazlarını katmak yanında, yerli bir sound kullanarak müziğinin kulaklara yatkın olmasını sağladı; buna rağmen müziği yanında kişisel duruşuyla da farklı bir imaj oluşturdu. Aykırı ve öncü bir müzisyen olarak tavizsiz bir hayatı tercih etti. Müzikteki çok önemli donanımını ve katkılarını ticari bir imkân olarak kullanmaya hiç gönül indirmedi. İnandığı çizgide müzik yaptı ve onurlu, saygın bir hayat yaşadı.   Erkin Koray,  Botanik’te biriktirdiğimiz özel anılar demetinde  her zaman  çok özel birisi olarak hatırlanacaktır.. Büyük sanatçının önünde saygıyla eğiliyor, rahmet diliyorum.     TİNGADER  Akdeniz Bölge Başkanı HARUN ARSLAN……10 Ağustos 2023  
Ekleme Tarihi: 11 Ağustos 2023 - Cuma

ERKİN KORAY’la “ BOTANİK” ANILARI…

Botanik Restoran 30 yıl gibi uzun bir süre Mersinlileri ağırladı.

Neredeyse herkesin burada bir anısı vardır. Mezuniyetler, düğünler, nişanlar, ilk yemekler, grup buluşmaları gibi sayısız anıları ardında bıraktı.

Bizler de birçok özel, değerli anı biriktirdik.

Birçok özel ve tanınmış kişiyi misafir ettik.

 

İlk açıldığımız zaman doksanlı yıllardı; bir akşam bizlere heyecan veren özel bir konuğumuz vardı.

Yanında küçük bir kız çocuğu ile Erkin Koray içeri girdi.

Heyecanlanmıştık. Özellikle orkestradakileri bir mutlu şaşkınlık sarmıştı.

Karşıladık, en güzel masaya oturttuk.

Yeri çok beğenmişti, orkestraya da övgüsünü belirtti.

Ve güzel bir sürpriz yaptı; orkestradaki müzisyenleri kırmayarak bir de şarkısını seslendirdikten sonra ayrıldı.

 

Biz, tesadüfen geçerken uğradı diye düşünmüştük.

Öyle değilmiş. İki gün sonra tekrar geldi ve sonra da sıkça ziyaret etti, her seferinde de birer şarkısını seslendirdi.

Bu arada dostluğumuzu ilerlettik. Mersin’de Soli Sitesi’nde kaldığını söyledi.

Birlikte geldiği çocuk kızıydı. Onun eğitimini kendinin yaptığını anlattı.

Daha sonra Soli’de de buluştuk, sohbet ettik.

*                     *                     *

Erkin Koray rock  heavy metal müziğin bizdeki ilk icracılarındandır; orkestraya Türk müziği  sazlarını katmak yanında, yerli bir sound kullanarak müziğinin kulaklara yatkın olmasını sağladı; buna rağmen müziği yanında kişisel duruşuyla da farklı bir imaj oluşturdu. Aykırı ve öncü bir müzisyen olarak tavizsiz bir hayatı tercih etti. Müzikteki çok önemli donanımını ve katkılarını ticari bir imkân olarak kullanmaya hiç gönül indirmedi. İnandığı çizgide müzik yaptı ve onurlu, saygın bir hayat yaşadı.

 

Erkin Koray,  Botanik’te biriktirdiğimiz özel anılar demetinde  her zaman  çok özel birisi olarak hatırlanacaktır..

Büyük sanatçının önünde saygıyla eğiliyor, rahmet diliyorum.

 

 

TİNGADER  Akdeniz Bölge Başkanı

HARUN ARSLAN……10 Ağustos 2023

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.