Harun Arslan
Köşe Yazarı
Harun Arslan
 

“Örgülü Sokak” Ve Düşündürdükleri …

Mezitli Belediyesi küçük dokunuşlarla nasıl güzellikler yaratılabileceğini bir kez daha gösterdi. Denize açılan bir küçük ve şirin sokak vardı; Denizhan-1 Sitesiyle Soli Sitesi arasında incecik, kendi haline bırakılmış, belli saatler sonrasında güven vermeyen bir bağlantı yolu… Ortada tek sıra seyreden ağaçlar ve iki yandaki gür yeşilliğe rağmen içeri çağırmayan, yetim bir sokaktı.  İşte bu kimselerin dokunmadığı  daracık sokak, “Örgülü Sokak” adıyla güzelleştirildi ve bir özellik kazandırılarak düzenlendi. Mezitlili kadınların yaptığı el emeği örgüler sokak boyu uzanan ağaçların üzerlerine yerleştirildi. Klasik çizgili 3 musluklu bir çeşme ise, bir sevinç figürü gibi karşılıyor sizi. Sarmaşıklar, begonviller ve kırmızı beyaz zakkum çiçekleri arasında denize doğru yürüyorsunuz. Her ağaç ayrı bir güzellikte örgülerle süslenmiş. Duvar resimleri, estetik oturma bankları sokağa ayrı bir güzellik katmış. Yine Mezitlili kadınların yaptığı orijinal elişleri mini şık tezgahlarda satışa sunulmuş. Örgülü Sokak’ta Belediye tarafından düzenlenmiş küçük yiyecek ve içecek stantlarında bir mola verebileceksiniz. 100 metrelik bir sokakta yürüyerek palmiyelerin altında çam ve çınar ağaçlarının gölgesinde, sarmaşık ve çiçekleri seyrederek, çiçek kokuları arasında, ağaçlardaki süslemelere dokunarak ve uzakta denizi görerek sokak boyu yaşamımızın bir kaç dakikasını mutlu geçirebiliyorsunuz. Bu güzelliğin yaratılmasında ise gözden kaçmaması gereken en önemli konu, bunun Mezitli Kent Konseyi ve Mezitli Belediyesi işbirliğinde yapılmış olması. İstenirse bir kent konseyi kente böyle değerli bir hizmet kazandırabiliyor.   Maalesef bugüne kadar kent konseylerinin somut bir yararını göremedik. Kimi zaman siyaset yaptılar, kimi zaman Devlet yatırımlarına karşı çıkıp engellemeye çalıştılar, bazen Belediye Başkanlarının önüne geçerek demeçler verdiler, bazen de kişisel maddi ve manevi menfaatler peşine düştüler. Sonuçta da bir yarar sağlamanın ötesinde, çoğu zaman bağlı oldukları belediyeye ve o bölgeye zarar verdiler. Mezitli Kent Konseyi belki de somut olarak yarar sağlayan bir ilki gerçekleştirdi. Mezitli Kent Konseyi başkanını kutlamak gerek. Yine önemli bir konu: Hem kent konseyi içindeki kadınlar arasında, hem de Mezitlili kadınlar arasında bir işbirliğini, dayanışmayı ve sahiplenmeyi gördük. Mezitli’yi gönülden sahipleniyorlar. Bunun da gerçekleşmesinde Belediye Başkanının ve eşinin 5 yıllık çalışma ve emeğinin olduğunu söylemeliyiz. Bence en kısa zamanda, Mezitli’de iki beton bloklu site arasında adeta isyan edercesine güzelliğini sergileyen bu şirin, yeşil sokağı mutlaka görün. Kısa bir süreliğine de olsa, bize sanatsal anlamda gelişmiş bir ülkede yaşadığımızı hissetmemizde emeği geçenlere teşekkürler…                          HARUN ARSLAN........ 11. Temmuz 2019
Ekleme Tarihi: 12 Temmuz 2019 - Cuma

“Örgülü Sokak” Ve Düşündürdükleri …

Mezitli Belediyesi küçük dokunuşlarla nasıl güzellikler yaratılabileceğini bir kez daha gösterdi.

Denize açılan bir küçük ve şirin sokak vardı; Denizhan-1 Sitesiyle Soli Sitesi arasında incecik, kendi haline bırakılmış, belli saatler sonrasında güven vermeyen bir bağlantı yolu… Ortada tek sıra seyreden ağaçlar ve iki yandaki gür yeşilliğe rağmen içeri çağırmayan, yetim bir sokaktı.

 İşte bu kimselerin dokunmadığı  daracık sokak, “Örgülü Sokak” adıyla güzelleştirildi ve bir özellik kazandırılarak düzenlendi.

Mezitlili kadınların yaptığı el emeği örgüler sokak boyu uzanan ağaçların üzerlerine yerleştirildi. Klasik çizgili 3 musluklu bir çeşme ise, bir sevinç figürü gibi karşılıyor sizi.

Sarmaşıklar, begonviller ve kırmızı beyaz zakkum çiçekleri arasında denize doğru yürüyorsunuz. Her ağaç ayrı bir güzellikte örgülerle süslenmiş.

Duvar resimleri, estetik oturma bankları sokağa ayrı bir güzellik katmış.

Yine Mezitlili kadınların yaptığı orijinal elişleri mini şık tezgahlarda satışa sunulmuş.

Örgülü Sokak’ta Belediye tarafından düzenlenmiş küçük yiyecek ve içecek stantlarında bir mola verebileceksiniz.

100 metrelik bir sokakta yürüyerek palmiyelerin altında çam ve çınar ağaçlarının gölgesinde, sarmaşık ve çiçekleri seyrederek, çiçek kokuları arasında, ağaçlardaki süslemelere dokunarak ve uzakta denizi görerek sokak boyu yaşamımızın bir kaç dakikasını mutlu geçirebiliyorsunuz.

Bu güzelliğin yaratılmasında ise gözden kaçmaması gereken en önemli konu, bunun Mezitli Kent Konseyi ve Mezitli Belediyesi işbirliğinde yapılmış olması.

İstenirse bir kent konseyi kente böyle değerli bir hizmet kazandırabiliyor.

 

Maalesef bugüne kadar kent konseylerinin somut bir yararını göremedik. Kimi zaman siyaset yaptılar, kimi zaman Devlet yatırımlarına karşı çıkıp engellemeye çalıştılar, bazen Belediye Başkanlarının önüne geçerek demeçler verdiler, bazen de kişisel maddi ve manevi menfaatler peşine düştüler. Sonuçta da bir yarar sağlamanın ötesinde, çoğu zaman bağlı oldukları belediyeye ve o bölgeye zarar verdiler.

Mezitli Kent Konseyi belki de somut olarak yarar sağlayan bir ilki gerçekleştirdi. Mezitli Kent Konseyi başkanını kutlamak gerek.

Yine önemli bir konu: Hem kent konseyi içindeki kadınlar arasında, hem de Mezitlili kadınlar arasında bir işbirliğini, dayanışmayı ve sahiplenmeyi gördük.

Mezitli’yi gönülden sahipleniyorlar. Bunun da gerçekleşmesinde Belediye Başkanının ve eşinin 5 yıllık çalışma ve emeğinin olduğunu söylemeliyiz.

Bence en kısa zamanda, Mezitli’de iki beton bloklu site arasında adeta isyan edercesine güzelliğini sergileyen bu şirin, yeşil sokağı mutlaka görün.

Kısa bir süreliğine de olsa, bize sanatsal anlamda gelişmiş bir ülkede yaşadığımızı hissetmemizde emeği geçenlere teşekkürler…

 

                    

 

HARUN ARSLAN........ 11. Temmuz 2019

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.