Harun Arslan
Köşe Yazarı
Harun Arslan
 

Mdto’ Dan Bir Haftada 4 Değerli Etkinlik

Mersin’de az sayıda olsa da “kentimizde güzel şeyler oluyor” diyen yazılarımdan birine başlıyorum. Mersin Deniz Ticaret Odası her biri çok anlamlı ve değerli 4 etkinliği bir hafta içerisinde gerçekleştirdi. Birincisi, bir Alman ressam Dorothea Atalay’ın bir kısmının konusu İstanbul olan bir karma resim sergisi idi. Aynı sergi salonunda Heykel sanatçısı Nihat Arıkan’ın eserleri de sergileniyordu. Nihat Arıkan’ın Mut’lu olduğunu öğrendim. Bu bana ülkemizin en ünlü heykeltıraşlarından yine yöremizin insanı, Mut’lu Hüseyin Gezer’i hatırlattı. Uzun zaman kentimizde Hüseyin Gezer Heykel Sempozyumu yapılmıştı. Yurt dışından gelen birçok heykeltıraşın eserleri ile kentimize yüzün üzerinde eser kazandırılmıştı. Maalesef vizyonsuz yöneticilerimiz tarafından bu değerli etkinlik kaldırılmıştı;  geçtiğimiz dönem uzun uğraşım sonunda tekrar yapılmasına karar verildi ve yeterli bir bütçe de Meclis tarafından çıkarıldı, ancak  Mersin Üniversitesi’ndeki işbirliği yapılacak kişilerin tutumu yüzünden ortada kaldı. Belki yeni Büyükşehir Yönetimi bunu tekrar ele alır, yöremizin yetiştirdiği ülke çapında ün yapmış bir değerin hatırlanmasına ve bu etkinliğin sürmesine  vesile  olur. Kentin içinde dağınık durumda bulunan eserler bir yerde toplanarak kente zengin bir Modern Heykel Müzesi kazandırılır. Bir diğer etkinlik ise Dragana Ratkovic Aydemir tarafından yapılan  “Modern Müze Yönetiminde Interpretation Konsepti” başlıklı sunumdu.   Son değerli etkinlik ise ise Oğuz Aydemir’in ipek mendil koleksiyonunun “Geçmişin İletişim Mecrası Hatıra Mendilleri” adı altında sergilenmesiydi. Bu özel koleksiyon dünyada tek… Sergide 53 adet ipek mendil sergileniyor..  Oğuz Aydemir yıllarca topladığı bu değerli koleksiyonun 120 adedini Sadberk Hanım Müzesi’ne bağışlamış. Bu sergilerin ve sunumun konferansın “Deniz Müzesi”nde olması, etkinliklere ayrı bir önem ve zenginlik kazandırıyor. Deniz Ticaret Odası’nın Deniz Müzesi ile böyle bir çalışma yapması anlamlı ve değerlidir. Bu tür etkinliklerin, genellikle perde arkasında bir görünmeyen kahramanı vardır. Bu etkinliklerin gerisindeki yaratıcı isim, kentimizin önemli kent önderlerinden araştırmacı Nihat Taner’dir. Kendisine kentimiz adına teşekkür etmek gerekir. Burada bir önemli konu da, hem Nihat Taner’in hem de katılanların Tarsus Amerikan Koleji Mezunu olmaları... Burada bölgemizdeki bir okulun mezunlarının neredeyse yarım asır sonra tekrar bölgemize gelip, buradaki etkinliklerin içinde olup katkı vermeleri çok önemli ve değerli bir ayrıntıdır. “Mersin Deniz Ticaret Odası”na kentimize katkılarından dolayı teşekkürler… HARUN ARSLAN.......26 Ekim 2019    
Ekleme Tarihi: 26 Ekim 2019 - Cumartesi

Mdto’ Dan Bir Haftada 4 Değerli Etkinlik

Mersin’de az sayıda olsa da “kentimizde güzel şeyler oluyor” diyen yazılarımdan birine başlıyorum.

Mersin Deniz Ticaret Odası her biri çok anlamlı ve değerli 4 etkinliği bir hafta içerisinde gerçekleştirdi.

Birincisi, bir Alman ressam Dorothea Atalay’ın bir kısmının konusu İstanbul olan bir karma resim sergisi idi.

Aynı sergi salonunda Heykel sanatçısı Nihat Arıkan’ın eserleri de sergileniyordu.

Nihat Arıkan’ın Mut’lu olduğunu öğrendim.

Bu bana ülkemizin en ünlü heykeltıraşlarından yine yöremizin insanı, Mut’lu Hüseyin Gezer’i hatırlattı.

Uzun zaman kentimizde Hüseyin Gezer Heykel Sempozyumu yapılmıştı.

Yurt dışından gelen birçok heykeltıraşın eserleri ile kentimize yüzün üzerinde eser kazandırılmıştı.

Maalesef vizyonsuz yöneticilerimiz tarafından bu değerli etkinlik kaldırılmıştı;  geçtiğimiz dönem uzun uğraşım sonunda tekrar yapılmasına karar verildi ve yeterli bir bütçe de Meclis tarafından çıkarıldı, ancak  Mersin Üniversitesi’ndeki işbirliği yapılacak kişilerin tutumu yüzünden ortada kaldı.

Belki yeni Büyükşehir Yönetimi bunu tekrar ele alır, yöremizin yetiştirdiği ülke çapında ün yapmış bir değerin hatırlanmasına ve bu etkinliğin sürmesine  vesile  olur. Kentin içinde dağınık durumda bulunan eserler bir yerde toplanarak kente zengin bir Modern Heykel Müzesi kazandırılır.

Bir diğer etkinlik ise Dragana Ratkovic Aydemir tarafından yapılan  “Modern Müze Yönetiminde Interpretation Konsepti” başlıklı sunumdu.  

Son değerli etkinlik ise ise Oğuz Aydemir’in ipek mendil koleksiyonunun “Geçmişin İletişim Mecrası Hatıra Mendilleri” adı altında sergilenmesiydi. Bu özel koleksiyon dünyada tek… Sergide 53 adet ipek mendil sergileniyor.. 

Oğuz Aydemir yıllarca topladığı bu değerli koleksiyonun 120 adedini Sadberk Hanım Müzesi’ne bağışlamış.

Bu sergilerin ve sunumun konferansın “Deniz Müzesi”nde olması, etkinliklere ayrı bir önem ve zenginlik kazandırıyor. Deniz Ticaret Odası’nın Deniz Müzesi ile böyle bir çalışma yapması anlamlı ve değerlidir.

Bu tür etkinliklerin, genellikle perde arkasında bir görünmeyen kahramanı vardır. Bu etkinliklerin gerisindeki yaratıcı isim, kentimizin önemli kent önderlerinden araştırmacı Nihat Taner’dir. Kendisine kentimiz adına teşekkür etmek gerekir.

Burada bir önemli konu da, hem Nihat Taner’in hem de katılanların Tarsus Amerikan Koleji Mezunu olmaları... Burada bölgemizdeki bir okulun mezunlarının neredeyse yarım asır sonra tekrar bölgemize gelip, buradaki etkinliklerin içinde olup katkı vermeleri çok önemli ve değerli bir ayrıntıdır.

“Mersin Deniz Ticaret Odası”na kentimize katkılarından dolayı teşekkürler…

HARUN ARSLAN.......26 Ekim 2019

 

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.