Harun Arslan
Köşe Yazarı
Harun Arslan
 

SONUNDA BİR FİLMİMİZ: ROZA… ve ” HAMİT İZOL”

Hamit İzol’un “ Roza” romanından hareketle çekilen filmin gala gecesinin yapıldığını sosyal medyadan öğrendim. Mutlu oldum, kutluyorum.   Tam 12 yıl önce Hürriyet Gazetesi’nde yayınlanan bir yazımda Hamit İzol’dan söz etmiş ve onun romanının film yapılabileceğini yazmıştım. İstanbul Havalimanı’na indiğimde, panoda hemen karşımıza çıkan Hamit İzol’un romanının fotoğrafı beni etkilemişti ve yine o günlerde bununla ilgili köşe yazıları yazmıştım. Mersin’de bir film ya da dizi çekilmesinin yörenin tanınması, turizm ve ekonomi açısından ne kadar önemli olacağını hep vurguladım.   Bölgemiz Kleopatra’nın, İskender’in, St. Paul’un, Aratos’un, Ayateklia’nın yaşadığı bir doğal film stüdyosu… Mersin’in tarihini çekici kılan Karacaoğlan, Cem Sultan, Lokma Hekim, ilk kadın Belediye Başkanı Müfide İlhan gibi daha bir çoklarını sayabiliriz.   Bu amaçla bir süre önce İl Kültür ve Turizm Müdürlüğümüzle birlikte bir rapor hazırlamıştım. Türkiye’de film setleri kurulması konusunda görüşmek üzere bir heyetle birlikte Hollywood’a gitmiştim Burada bazı film yapımcılarıyla görüşmeler yaptık. Bugüne kadar bir netice alınmamış olsa da, yetkililer bu görüşmeleri sürdürebilirler.   Uzun zamandır özlemini duyduğum bu konunun, yani Mersin’in bir film olarak tercih edilmesinin gerçekleşmesi beni çok mutlu etti. Katılanların bunu daha çok yazarak ve paylaşarak duyurmalarını ümit ediyorum. Mersin’e sözde olmayan hizmet budur. Bu filmin, kentimize her yönden hem bugün hem de gelecekte önemi katkısı olacağına inanıyorum. Elbette bu filmin Mersin’e kazandırdığı bir başka kıymetli zenginlik de, bu kentte yaşayan, ticari anlamda uzun yıllardır bu kente çok değerli katkıları olan bir iş insanının bu kez başarılı bir yazar olarak ortaya koyduğu romanıyla da bir filme ilham vermesidir.   Sn.Hamit İzol’a bizlere bu gururu yaşattığı için kentim adına teşekkür ediyorum.   HARUN ARSLAN….11 Ekim 2023
Ekleme Tarihi: 11 Ekim 2023 - Çarşamba

SONUNDA BİR FİLMİMİZ: ROZA… ve ” HAMİT İZOL”

Hamit İzol’un “ Roza” romanından hareketle çekilen filmin gala gecesinin yapıldığını sosyal medyadan öğrendim.

Mutlu oldum, kutluyorum.

 

Tam 12 yıl önce Hürriyet Gazetesi’nde yayınlanan bir yazımda Hamit İzol’dan söz etmiş ve onun romanının film yapılabileceğini yazmıştım.

İstanbul Havalimanı’na indiğimde, panoda hemen karşımıza çıkan Hamit İzol’un romanının fotoğrafı beni etkilemişti ve yine o günlerde bununla ilgili köşe yazıları yazmıştım.

Mersin’de bir film ya da dizi çekilmesinin yörenin tanınması, turizm ve ekonomi açısından ne kadar önemli olacağını hep vurguladım.

 

Bölgemiz Kleopatra’nın, İskender’in, St. Paul’un, Aratos’un, Ayateklia’nın yaşadığı bir doğal film stüdyosu… Mersin’in tarihini çekici kılan Karacaoğlan, Cem Sultan, Lokma Hekim, ilk kadın Belediye Başkanı Müfide İlhan gibi daha bir çoklarını sayabiliriz.

 

Bu amaçla bir süre önce İl Kültür ve Turizm Müdürlüğümüzle birlikte bir rapor hazırlamıştım. Türkiye’de film setleri kurulması konusunda görüşmek üzere bir heyetle birlikte Hollywood’a gitmiştim

Burada bazı film yapımcılarıyla görüşmeler yaptık.

Bugüne kadar bir netice alınmamış olsa da, yetkililer bu görüşmeleri sürdürebilirler.

 

Uzun zamandır özlemini duyduğum bu konunun, yani Mersin’in bir film olarak tercih edilmesinin gerçekleşmesi beni çok mutlu etti.

Katılanların bunu daha çok yazarak ve paylaşarak duyurmalarını ümit ediyorum.

Mersin’e sözde olmayan hizmet budur.

Bu filmin, kentimize her yönden hem bugün hem de gelecekte önemi katkısı olacağına inanıyorum.

Elbette bu filmin Mersin’e kazandırdığı bir başka kıymetli zenginlik de, bu kentte yaşayan, ticari anlamda uzun yıllardır bu kente çok değerli katkıları olan bir iş insanının bu kez başarılı bir yazar olarak ortaya koyduğu romanıyla da bir filme ilham vermesidir.

 

Sn.Hamit İzol’a bizlere bu gururu yaşattığı için kentim adına teşekkür ediyorum.

 

HARUN ARSLAN….11 Ekim 2023

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.