Harun Arslan
Köşe Yazarı
Harun Arslan
 

Tokat Havaalanı ve… “ Tersine Giden Mersin ! ”

Tokat Havaalanı açıldı. Tokatlılar mutlu. Açılışta Havaalanının bölgeye sağlayacağı ekonomik getirileri kent dinamikleri tarafından uzun uzun anlatıldı. Tokat için yeni bir ümit, yeni fırsatlar ve halkın refahının artacağı günler…   Türkiye için gurur verici bir olay. Mersin için ise içimde bir buruk hüzün. Ben bunu 10 yıldır,her havaalanı açılırken yaşarım, ilçelere Havaalanı açılırken, denizin üzerine bile Havaalanı yapılırken  kentimde sürüncemede kalan, akıl almaz nedenlerle bir türlü kentin sahiplenmediği Havaalanı Projemizi düşünerek içim acır…. Marmara’ya alternatif düşünülen bölgemize  Çukurova Havalimanı’nın neden 10 yıldan fazla bir süredir açılamadığının sebeplerini düşünürüm.   Son 1O yılda bu kentte İstemezük!  korosunun  akıl almaz engelleme çabalarını birlikte hatırlayalım mı?: * Havaalanının iptali için Danıştay’a dava açan Oda Başkanı; * Mersin yerine Adana’ya Havalimanı yapılması gerektiğini bir anketle açıklayan İşadamları Derneği Başkanı; * Her ihale sonunda, firmanın bu işi yapamayacağı üzerine  basın açıklamasını yapan platform Başkanı; * Yerine itiraz eden Oda Başkanı; * Yerine itiraz eden İşadamları Derneği Başkanı; * Yerine itiraz eden Belediye Başkanı; * Havaalanına göstermelik geziler yapan STK Başkanları; * Havalimanına karşı çıkan Adanalı yöneticilere kayıtsız kalan kent dinamikleri; * Sürekli temel atma töreni düzenleyen siyasileri, * Sürekli açılış tarihi veren siyasiler; Hepsini üzülerek hatırlıyorum.   Başta turizm alanında ve tarım ürünlerinde olmak üzere tüm kentin gelişmesini sağlayacak bu Havalimanı için neden bu kent birleşemedi, neden bu kadar engellenmeye çalışıldı, neden bu kadar kayıtsız kalındı? Bu kentin yöneticileri, siyasileri ve tüm kent dinamikleri birleşip Başkente bir çıkarma yapacaklar, taleplerini yetkililere ileteceklerdi ve Havalimanı bitirilecekti. Şiirdeki gibi: Ben her havaalanı açışında hüzünlenir, buruk bir sevinç yaşarım… Yaşadığın kente bunca kötülük nasıl, niçin yapılır; anlayamam…   HARUN ARSLAN......31 Mart 2022
Ekleme Tarihi: 03 Nisan 2022 - Pazar

Tokat Havaalanı ve… “ Tersine Giden Mersin ! ”

Tokat Havaalanı açıldı. Tokatlılar mutlu.

Açılışta Havaalanının bölgeye sağlayacağı ekonomik getirileri kent dinamikleri tarafından uzun uzun anlatıldı.

Tokat için yeni bir ümit, yeni fırsatlar ve halkın refahının artacağı günler…

 

Türkiye için gurur verici bir olay.

Mersin için ise içimde bir buruk hüzün.

Ben bunu 10 yıldır,her havaalanı açılırken yaşarım, ilçelere Havaalanı açılırken, denizin üzerine bile Havaalanı yapılırken  kentimde sürüncemede kalan, akıl almaz nedenlerle bir türlü kentin sahiplenmediği Havaalanı Projemizi düşünerek içim acır….

Marmara’ya alternatif düşünülen bölgemize  Çukurova Havalimanı’nın neden 10 yıldan fazla bir süredir açılamadığının sebeplerini düşünürüm.

 

Son 1O yılda bu kentte İstemezük!  korosunun  akıl almaz engelleme çabalarını birlikte hatırlayalım mı?:

* Havaalanının iptali için Danıştay’a dava açan Oda Başkanı;

* Mersin yerine Adana’ya Havalimanı yapılması gerektiğini bir anketle açıklayan İşadamları Derneği Başkanı;

* Her ihale sonunda, firmanın bu işi yapamayacağı üzerine  basın açıklamasını yapan platform Başkanı;

* Yerine itiraz eden Oda Başkanı;

* Yerine itiraz eden İşadamları Derneği Başkanı;

* Yerine itiraz eden Belediye Başkanı;

* Havaalanına göstermelik geziler yapan STK Başkanları;

* Havalimanına karşı çıkan Adanalı yöneticilere kayıtsız kalan kent dinamikleri;

* Sürekli temel atma töreni düzenleyen siyasileri,

* Sürekli açılış tarihi veren siyasiler;

Hepsini üzülerek hatırlıyorum.

 

Başta turizm alanında ve tarım ürünlerinde olmak üzere tüm kentin gelişmesini sağlayacak bu Havalimanı için neden bu kent birleşemedi, neden bu kadar engellenmeye çalışıldı, neden bu kadar kayıtsız kalındı?

Bu kentin yöneticileri, siyasileri ve tüm kent dinamikleri birleşip Başkente bir çıkarma yapacaklar, taleplerini yetkililere ileteceklerdi ve Havalimanı bitirilecekti.

Şiirdeki gibi: Ben her havaalanı açışında hüzünlenir, buruk bir sevinç yaşarım…

Yaşadığın kente bunca kötülük nasıl, niçin yapılır; anlayamam…

 

HARUN ARSLAN......31 Mart 2022

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.