Harun Arslan
Köşe Yazarı
Harun Arslan
 

Yenişehir’de Deniz Ve Balık

Şirin sahil kenti Mersin maalesef dolgu alanları ile denizden koparılmış, adeta denizle arası açılmış durumdadır. Deniz yolu taşımacılığı, deniz sporları, balıkçılık… hiçbiri yeterince gelişmemiş; yani Mersin denizden yeterince yararlanamamış ve giderek denizden uzaklaşmıştır. Deniz, liman, deniz canlıları; yani denizle ilgili her şeyi bir Akdeniz insanı olarak çok önemserim. Yenişehir Belediyesi’nin Kıbrıs’a yüzme organizasyonu, denizle de ilgili olan triatlon yarışları gibi etkinlikleri çok değerlidir ve kentimiz insanını biraz olsun denize yaklaştırıyor.   Geçtiğimiz hafta sonu Yenişehir Belediyesi “Göçmen Balık Pazarı” açıldı.   Belediyelerin, aslî ve zorunlu hizmetlerin ötesinde, halkın gerçek ihtiyacını karşılayan hizmetleri önemlidir. Kentin insanının ekonomisine ve istihdamına katkı veren hizmetler daha da değerlidir. Halkın balık gibi faydalı bir besine en sağlıklı koşullarda ulaşabilme imkânı açısından, çok büyük bir ihtiyacın karşılandığı açıktır. Üreticiyle tüketiciyi aracısız buluşturan bir hizmet olması önemlidir. Mersin gibi bir deniz kentinde insanımızın pratik, hemen ulaşılabilir, ucuz ve taze balık bulabilmesi gerekir. Lüks lokantalardan faydalanan gelir düzeyi yüksek hemşeriler yanında, alt gelir düzeyindeki hemşerilerin de gün içinde ve her zaman ucuz ve kolayca balık tüketebilmesinin sağlanabilmesi önemli bir hizmet. Sosyal  Belediyecilik açısından da örnek bir hizmet hayata geçirilmiştir. Bu gerçekten halkta karşılığı olan bir hizmettir.   Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, amaçlarının vatandaşımızın önemli bir besin kaynağı olan deniz ürünlerine kaliteli ve ekonomik şekilde ulaşabilmesi olduğunu belirtiyor. Göçmen Balık Pazarı  1108 metrekarelik alan üzerine kurulmuş. İçerisinde  8 balıkçı dükkanı, manav, pişirim fırını, beyaz ve kırmızı et satış dükkan ve kafeterya bulunmakta. Pazarda aynı zamanda Yenişehir Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’nin de marketi yer alıyor.   Başkan Abdullah Özyiğit, Göçmen Balık Pazarı’ndaki esnaflara şu sözlerle  çağrıda bulunuyor;  “Göçmen Balık Pazarı’nı açmaktaki amacımız insan yaşamında olmazsa olmaz olan sağlıklı yaşamak için temel gıdalarından biri olan deniz ürünlerini en hesaplı ve kaliteli şekilde vatandaşımıza ulaştırmak. Esnaflarımıza da bir çağrım var; rekabetiniz birbirinizle değil rekabetiniz kaliteyi daha da yukarı çıkarmak için olsun. Ürünlerinizi hesaplı kitaplı satın ki vatandaş gelsin alışverişini yapsın ve bu çarşı Mersin merkezdeki en önemli balık satışı yapan yer olsun.” *        *       * Hem kent ekonomisine hem de istihdama katkı veren, aynı zamanda halkın da ihtiyacı sosyal belediyecilik alanında gerçekleşen bu değerli hizmet için Yenişehir Belediyesi’ne ve Başkan Abdullah Özyiğit’e teşekkür ediyor, kutluyorum. HARUN ARSLAN.....O2 Kasım  2022        
Ekleme Tarihi: 02 Kasım 2022 - Çarşamba

Yenişehir’de Deniz Ve Balık

Şirin sahil kenti Mersin maalesef dolgu alanları ile denizden koparılmış, adeta denizle arası açılmış durumdadır. Deniz yolu taşımacılığı, deniz sporları, balıkçılık… hiçbiri yeterince gelişmemiş; yani Mersin denizden yeterince yararlanamamış ve giderek denizden uzaklaşmıştır.

Deniz, liman, deniz canlıları; yani denizle ilgili her şeyi bir Akdeniz insanı olarak çok önemserim.

Yenişehir Belediyesi’nin Kıbrıs’a yüzme organizasyonu, denizle de ilgili olan triatlon yarışları gibi etkinlikleri çok değerlidir ve kentimiz insanını biraz olsun denize yaklaştırıyor.

 

Geçtiğimiz hafta sonu Yenişehir Belediyesi “Göçmen Balık Pazarı” açıldı.

 

Belediyelerin, aslî ve zorunlu hizmetlerin ötesinde, halkın gerçek ihtiyacını karşılayan hizmetleri önemlidir. Kentin insanının ekonomisine ve istihdamına katkı veren hizmetler daha da değerlidir.

Halkın balık gibi faydalı bir besine en sağlıklı koşullarda ulaşabilme imkânı açısından, çok büyük bir ihtiyacın karşılandığı açıktır.

Üreticiyle tüketiciyi aracısız buluşturan bir hizmet olması önemlidir.

Mersin gibi bir deniz kentinde insanımızın pratik, hemen ulaşılabilir, ucuz ve taze balık bulabilmesi gerekir.

Lüks lokantalardan faydalanan gelir düzeyi yüksek hemşeriler yanında, alt gelir düzeyindeki hemşerilerin de gün içinde ve her zaman ucuz ve kolayca balık tüketebilmesinin sağlanabilmesi önemli bir hizmet.

Sosyal  Belediyecilik açısından da örnek bir hizmet hayata geçirilmiştir.

Bu gerçekten halkta karşılığı olan bir hizmettir.

 

Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, amaçlarının vatandaşımızın önemli bir besin kaynağı olan deniz ürünlerine kaliteli ve ekonomik şekilde ulaşabilmesi olduğunu belirtiyor.

Göçmen Balık Pazarı  1108 metrekarelik alan üzerine kurulmuş.

İçerisinde  8 balıkçı dükkanı, manav, pişirim fırını, beyaz ve kırmızı et satış dükkan ve kafeterya bulunmakta. Pazarda aynı zamanda Yenişehir Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’nin de marketi yer alıyor.

 

Başkan Abdullah Özyiğit, Göçmen Balık Pazarı’ndaki esnaflara şu sözlerle  çağrıda bulunuyor;

 “Göçmen Balık Pazarı’nı açmaktaki amacımız insan yaşamında olmazsa olmaz olan sağlıklı yaşamak için temel gıdalarından biri olan deniz ürünlerini en hesaplı ve kaliteli şekilde vatandaşımıza ulaştırmak. Esnaflarımıza da bir çağrım var; rekabetiniz birbirinizle değil rekabetiniz kaliteyi daha da yukarı çıkarmak için olsun. Ürünlerinizi hesaplı kitaplı satın ki vatandaş gelsin alışverişini yapsın ve bu çarşı Mersin merkezdeki en önemli balık satışı yapan yer olsun.”

*        *       *

Hem kent ekonomisine hem de istihdama katkı veren, aynı zamanda halkın da ihtiyacı sosyal belediyecilik alanında gerçekleşen bu değerli hizmet için Yenişehir Belediyesi’ne ve Başkan Abdullah Özyiğit’e teşekkür ediyor, kutluyorum.

HARUN ARSLAN.....O2 Kasım  2022

 

 

 

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.