Mustafa Esmer Cengiz
Köşe Yazarı
Mustafa Esmer Cengiz
.
 

Ahmet abi.

Babası namı değer Parmakizi Şükrü.Türkiye’nin ilk parmak izi uzmanı sivil bir polis. Mersin’de bir memur maaşıyla mütavazi bir yaşam sürüyor yıllar yılı.En değerli varlıkları çocukları; onları okutup adam etmek tek derdi.Ahmet Akın ,işte bu üç çocuktan biri. On –on beş yaşlarında Eski Silifke Garı’nda, Balık Pazarı köşelerinde su satarak okul harçlığını çıkarmaya çalışıyor.İşletme okuyor . Serbest muhasebecilik filan derken yeminli mali müşavirlik.CHP’li Ahmet Abi. Tüccarlar Kulübü, İçel Sanat Kulübü, Temiz Toplum Derneği gibi sivil toplum kuruluşlarında, okul ve spor kulüplerinde etkin üye.Şimdi de Büyük Şehir Belediye Başkanlığı’na talip aday adayı.Çocukluğu, gençliği Mersin’de geçmiş biri olarak onun da birbirinden güzel düşleri var bu kent için.Geçen gün matbaada karşılaştık kendisiyle. Projelerini anlatan bir kitapçık bastırma hazırlığı içindeydi.O kitapçığın bir kopyasını verdi bana . inceledim.Ucuz ve rahat ulaşım için hafif raylı sistemde ısrarlı bir defa. Uzayıp giden caddelerin, bulvarların kıyılarında bisiklet yolları, güvenli bisiklet garajları belirli noktalarda. Hem spor hem kazanç. Şehri boğan eksoz gazından kurtarmak aynı zamanda. Pek çok Avrupa ülkesinde olduğu gibi.Basit gibi görünen önemli bir proje bence. İşyerine bisikletiyle gidip gelen amirler, memurlar görmek istiyor bu halk.Ayrıca caddeleri, özellikle Silifke Caddesi’ni cazibe merkezi yapacağını da söylüyor Ahmet Abi. Sürpriz! Hadi bakalım.Amatör ruhlu uzman kişilerden oluşacak olan Büyük Şehir Belediye Akademisi’nden söz ediyor. Kültür ve sanattan tarıma kadar, besiliciğe kadar her şeyin en iyisi diyor.Her yerinde yüzülebilir bir sahil şerdi, modern mahalle pazarları, gençlik merkezleri gibi pek çok projesi var bu broşürde.Emeklileri de unutmamış bu arada. Emekliye Saygı Kartları dağıtacağını ve emeklilerin bu kartlarla pek çok yerden yararlanacaklarını söylüyor. Ne güzel!Belediye bütçesinden daha fazla pay ayırarak yoksullar için yardım ve dayanışma merkezleri kurmayı, açlık sınırında, açlık sınırının altında yaşam mücadelesi veren işsizlerin yanında olacağını iddia ediyor.Bugüne kadar yazdıklarına ve yayımlanan kitabında yazılanlara bakılırsa kentin sorunlarını, eksikliklerini gören, bunları giderebilmek için projeler üretebilen, kaynak yaratabilen bir beyne , yeteneğe ve birikime sahip gibi görünüyor .Dürüstlüğü, cana yakınlığı ve çalışkanlığıyla bilinen ve sevilen Ahmet Akın’a yakıştırdım ben başkanlığı.Bir fabrikatörün oğlu değil o, küçük bir memur çocuğu. Yokluğu yoksulluğu bilen biri; bizden biri yani.Hadi hayırlısı.
Ekleme Tarihi: 07 Ekim 2013 - Pazartesi

Ahmet abi.

Babası namı değer Parmakizi Şükrü.Türkiye’nin ilk parmak izi uzmanı sivil bir polis. Mersin’de bir memur maaşıyla mütavazi bir yaşam sürüyor yıllar yılı.En değerli varlıkları çocukları; onları okutup adam etmek tek derdi.

Ahmet Akın ,işte bu üç çocuktan biri. On –on beş yaşlarında Eski Silifke Garı’nda, Balık Pazarı köşelerinde su satarak okul harçlığını çıkarmaya çalışıyor.

İşletme okuyor . Serbest muhasebecilik filan derken yeminli mali müşavirlik.

CHP’li Ahmet Abi. Tüccarlar Kulübü, İçel Sanat Kulübü, Temiz Toplum Derneği gibi sivil toplum kuruluşlarında, okul ve spor kulüplerinde etkin üye.

Şimdi de Büyük Şehir Belediye Başkanlığı’na talip aday adayı.

Çocukluğu, gençliği Mersin’de geçmiş biri olarak onun da birbirinden güzel düşleri var bu kent için.

Geçen gün matbaada karşılaştık kendisiyle. Projelerini anlatan bir kitapçık bastırma hazırlığı içindeydi.

O kitapçığın bir kopyasını verdi bana . inceledim.

Ucuz ve rahat ulaşım için hafif raylı sistemde ısrarlı bir defa. Uzayıp giden caddelerin, bulvarların kıyılarında bisiklet yolları, güvenli bisiklet garajları belirli noktalarda. Hem spor hem kazanç. Şehri boğan eksoz gazından kurtarmak aynı zamanda. Pek çok Avrupa ülkesinde olduğu gibi.Basit gibi görünen önemli bir proje bence. İşyerine bisikletiyle gidip gelen amirler, memurlar görmek istiyor bu halk.

Ayrıca caddeleri, özellikle Silifke Caddesi’ni cazibe merkezi yapacağını da söylüyor Ahmet Abi. Sürpriz! Hadi bakalım.

Amatör ruhlu uzman kişilerden oluşacak olan Büyük Şehir Belediye Akademisi’nden söz ediyor. Kültür ve sanattan tarıma kadar, besiliciğe kadar her şeyin en iyisi diyor.

Her yerinde yüzülebilir bir sahil şerdi, modern mahalle pazarları, gençlik merkezleri gibi pek çok projesi var bu broşürde.

Emeklileri de unutmamış bu arada. Emekliye Saygı Kartları dağıtacağını ve emeklilerin bu kartlarla pek çok yerden yararlanacaklarını söylüyor. Ne güzel!

Belediye bütçesinden daha fazla pay ayırarak yoksullar için yardım ve dayanışma merkezleri kurmayı, açlık sınırında, açlık sınırının altında yaşam mücadelesi veren işsizlerin yanında olacağını iddia ediyor.

Bugüne kadar yazdıklarına ve yayımlanan kitabında yazılanlara bakılırsa kentin sorunlarını, eksikliklerini gören, bunları giderebilmek için projeler üretebilen, kaynak yaratabilen bir beyne , yeteneğe ve birikime sahip gibi görünüyor .

Dürüstlüğü, cana yakınlığı ve çalışkanlığıyla bilinen ve sevilen Ahmet Akın’a yakıştırdım ben başkanlığı.

Bir fabrikatörün oğlu değil o, küçük bir memur çocuğu. Yokluğu yoksulluğu bilen biri; bizden biri yani.

Hadi hayırlısı.
Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.