Mustafa Esmer Cengiz
Köşe Yazarı
Mustafa Esmer Cengiz
.
 

Bire Bir Anadolu

                                                                   Bire Bir Anadolu Yüzde doksan dokuz. İşte bu! Namık Kemallerden, Mustafa Kemallerden,Orhan Kemallerden,Kemal Tahirlerden sonra bir KEMAL daha işte. Kemal Kılıçdaroğlu. Kendisini istediği yerden birinci sıradan kontenjan gösterebilme yetkisi ellerindeyken ön seçime girmeyi tercih eden bir demokrat. Anadolu’nun bir mezrasından gelip Atatürk’ün partisinin başına geçmek her baba yiğidin harcı olmasa gerek. O, bunu başaranlardan biri. Lastik pabuçlarını, paltosuzluğunu hiçbir zaman unutmayan, pabuçsuz, paltosuz olanların yanında olan bir insan. Elbette kendisine yakışanı yaptı ön seçime girmekle.Girdi ve kazandı. Anadolu insanı kimin kendisinin yanında olup olmadığını; kimin samimi olup olmadığını çok iyi bilir ve gereğini yapar; hiç şaşmaz. Anadolu bu; şakaya gelmez. Sabırlıdır, sağduyuludur, dayanıklıdır. Dayanıklıdır, dayanır. Gerekirse bedelini de öder paşalar gibi; ama affetmez. Gün gelir kendisine yapılan haksızlıkların, acımasızlıkların hesabını sorar bir bir. Kulluğu, köleliği asla kabul etmez; elinin tersiyle iter. Hele bir “ yeter gayrı” demeye görsün Nazım’ın dediği gibi. Anadolu bu! Pir Sultanların diyarı.Bedrettinlerin,Dadalların, Köroğluların diyarı. Kayalar arasından fışkıran zambak, çağıldayan su. Yaprakları tiril tiril ceviz ağacı. Kızaran nar, ballanan caneriği. Çağıl çağıl, köpük köpük. Anadolu bu! Sabretti, bekledi, dinledi, sınadı, inandı ve işte bu dedi ;liderini buldu. Devletin malını deniz görenlerin, Atatürk devrimlerine düşman olanların,Cumhuriyetimizi yıkmak isteyenlerin önüne bir Kemal daha bulup çıkardı işte. Kemal Kılıçdaroğlu. Bire bir Anadolu.                                                                     Mustafa Esmer Cengiz
Ekleme Tarihi: 01 Nisan 2015 - Çarşamba

Bire Bir Anadolu

                                                                   Bire Bir Anadolu

Yüzde doksan dokuz.

İşte bu!

Namık Kemallerden, Mustafa Kemallerden,Orhan Kemallerden,Kemal Tahirlerden sonra bir KEMAL daha işte.

Kemal Kılıçdaroğlu.

Kendisini istediği yerden birinci sıradan kontenjan gösterebilme yetkisi ellerindeyken ön seçime girmeyi tercih eden bir demokrat.

Anadolu’nun bir mezrasından gelip Atatürk’ün partisinin başına geçmek her baba yiğidin harcı olmasa gerek. O, bunu başaranlardan biri.

Lastik pabuçlarını, paltosuzluğunu hiçbir zaman unutmayan, pabuçsuz, paltosuz olanların yanında olan bir insan.

Elbette kendisine yakışanı yaptı ön seçime girmekle.Girdi ve kazandı.

Anadolu insanı kimin kendisinin yanında olup olmadığını; kimin samimi olup olmadığını çok iyi bilir ve gereğini yapar; hiç şaşmaz.

Anadolu bu; şakaya gelmez.

Sabırlıdır, sağduyuludur, dayanıklıdır. Dayanıklıdır, dayanır. Gerekirse bedelini de öder paşalar gibi; ama affetmez.

Gün gelir kendisine yapılan haksızlıkların, acımasızlıkların hesabını sorar bir bir.

Kulluğu, köleliği asla kabul etmez; elinin tersiyle iter.

Hele bir “ yeter gayrı” demeye görsün Nazım’ın dediği gibi.

Anadolu bu!

Pir Sultanların diyarı.Bedrettinlerin,Dadalların, Köroğluların diyarı.

Kayalar arasından fışkıran zambak, çağıldayan su. Yaprakları tiril tiril ceviz ağacı. Kızaran nar, ballanan caneriği. Çağıl çağıl, köpük köpük.

Anadolu bu!

Sabretti, bekledi, dinledi, sınadı, inandı ve işte bu dedi ;liderini buldu.

Devletin malını deniz görenlerin, Atatürk devrimlerine düşman olanların,Cumhuriyetimizi yıkmak isteyenlerin önüne bir Kemal daha bulup çıkardı işte.

Kemal Kılıçdaroğlu.

Bire bir Anadolu.                                                                  

 

Mustafa Esmer Cengiz

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.