Mustafa Esmer Cengiz
Köşe Yazarı
Mustafa Esmer Cengiz
.
 

COŞŞŞ!

Vali olmak herkesin harcı değil. Bu işin öyle bir okulu da yok bildiğiniz gibi. Başbakan kim ise kendi valisini kendisi belirler; işleyiş böyle. Bir ilin valisi olmak da öyle kolay değil. Ya güvenilir olacaksın, ya özgül ağırlığın olacak, dirayetli olacaksın, vefalı olacaksın ya da yalaka. Adana valisi Coş bunlardan hangisine girer bilemem. Ama bildiğim bir şey var benim de: Coş, başbakanı aklayan adam. Şimdi de başbakanın arkasında duran kişi. Başbakan , öğrencilerin kızlı erkekli aynı evde kalmalarına içerlemiş, esmiş gürlemişti ya, Coş bunu duyar durmaz coşmuş ‘ Başbakanımın söylediklerini emir telaki ederim’ diyerek hemencecik eyleme geçmiş. Evleri bastırmaya yeltenmiş. Kraldan çok kralcı.   Gavat, demiş kendisini protesto eden bir gence. Hepsi bu. Ne var bunda, diyeceksiniz şimdi! Ne mi var? Söyleyeyim: Gavat, karısını para karşılığı başkalarına satan adam demek. Yani pezevenk. Kendisine ‘ gavat’ dedi diye cinayet işleyenler var. Başbakan, ben valimi yedirmem, diyor.   Adana halkı vali eti yiyecek kadar midesiz mi sanki. Makarna yemek varken! Koskoca vali! Koskoca vali ‘ gavat’ der mi Allah aşkına. Demiş işte. Sonra da yandaş kameraları toplamış çocuklarla fotoğraflar çektirmiş. Yüzünde yapmacık bir gülümseme. ‘ Tatlı yiyelim, tatlı konuşalım’ diyor. Bu işin tadı kaçtı Sayın Valim, tadı kaçtı. Biz yetişkinlerin gözünde vali, bir ilin en büyük mülki amiri, en saygın kişisiydi; örnek alınacak, eli öpülesi bir kişilikti. Şimdi! Buna da ‘ O eskidendi’ mi diyeceğiz. Ne diyeceğimi bilemiyorum doğrusu.
Ekleme Tarihi: 16 Kasım 2013 - Cumartesi

COŞŞŞ!

Vali olmak herkesin harcı değil.
Bu işin öyle bir okulu da yok bildiğiniz gibi.
Başbakan kim ise kendi valisini kendisi belirler; işleyiş böyle.
Bir ilin valisi olmak da öyle kolay değil.
Ya güvenilir olacaksın, ya özgül ağırlığın olacak, dirayetli olacaksın, vefalı olacaksın ya da yalaka.
Adana valisi Coş bunlardan hangisine girer bilemem.
Ama bildiğim bir şey var benim de: Coş, başbakanı aklayan adam.
Şimdi de başbakanın arkasında duran kişi.
Başbakan , öğrencilerin kızlı erkekli aynı evde kalmalarına içerlemiş, esmiş gürlemişti ya, Coş bunu duyar durmaz coşmuş ‘ Başbakanımın söylediklerini emir telaki ederim’ diyerek hemencecik eyleme geçmiş. Evleri bastırmaya yeltenmiş.
Kraldan çok kralcı.
 
Gavat, demiş kendisini protesto eden bir gence.
Hepsi bu.
Ne var bunda, diyeceksiniz şimdi!
Ne mi var?
Söyleyeyim:
Gavat, karısını para karşılığı başkalarına satan adam demek. Yani pezevenk.
Kendisine ‘ gavat’ dedi diye cinayet işleyenler var.
Başbakan, ben valimi yedirmem, diyor.
 
Adana halkı vali eti yiyecek kadar midesiz mi sanki. Makarna yemek varken!
Koskoca vali!
Koskoca vali ‘ gavat’ der mi Allah aşkına.
Demiş işte.
Sonra da yandaş kameraları toplamış çocuklarla fotoğraflar çektirmiş. Yüzünde yapmacık bir gülümseme. ‘ Tatlı yiyelim, tatlı konuşalım’ diyor.
Bu işin tadı kaçtı Sayın Valim, tadı kaçtı.
Biz yetişkinlerin gözünde vali, bir ilin en büyük mülki amiri, en saygın kişisiydi; örnek alınacak, eli öpülesi bir kişilikti.
Şimdi!
Buna da ‘ O eskidendi’ mi diyeceğiz.
Ne diyeceğimi bilemiyorum doğrusu.
Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.