Mustafa Esmer Cengiz
Köşe Yazarı
Mustafa Esmer Cengiz
.
 

Halka karşı

Ama uzak, ama yakın tarih hep aynı gerçeği yansıtıyor: Halktan yana olmayan, halkı karşısına alan, halka acı çektiren ister kral olsun, ister diktatör, isterse eli kanlı bir cani; günü geldiğinde halkın kabaran öfkesi karşısında tepetaklak olmaya mahkumdur. Halkları karın tokluğuna sömür,ellerinden haklarını ve özgürlüklerini al; kendi dünyanı kur, sonra da gönlünce yaşamana bak. Yaşatırlarsa. Bu çağda, böylesi çağ dışı, insanlık dışı düşlerle hareket edenlerin aklından kuşku duymak gerek. Bir günün beyliği beylik anlayışının sonu içler acısı. Benden sonrası tufan anlayışı ne büyük yalan. Yalan; çünki senden sonrasının günlük güneşlik olacağı aşikar. Halklar bu inançta çünkü. İnsanlık güneşin, ayın; esen yelin, çağlayan ırmağın, dalgalanan başağın sadece gözü dönmüş, şizofren, yarı deli birileri için olmadığının bilincinde artık. Kim ne derse desin, er ya da geç, öyle ya da böyle adalet yerini bulacak, halkı yok sayanlar hak ettikleri cezayı çekeceklerdir. Lamı çimi yoktur bunun; tarihin değişmez bir akışıdır bu. Tarihin aynasına şöyle bir bakıvermek yeter. Faşist Hitler, eli kanlı Saddam,,Kaddafi… Bir zamanların demir yumrukları nerde şimdi; sonları ne oldu bunların… Bugün ülkemizin siyasi coğrafyasını yansıtan ayna da pek iyi şeyler yansıtmıyor bizlere; gidişatın felaket olduğunu açık seçik gösteriyor. Diyor ki: Kurtuluş Savaşı vahşi Batı’ya ve emperyalize karşı başarıldı. Hiç kimse hiç kimseye kara kaşı, kara gözü için; babasının hayrı için yardım elini uzatmaz.Tırnağın varsa başını kaşı. ABD masallarına inanmak ya çocukluktur ya da işbirlikçilik; bunun başka adı yok. Üçüncü dönem, yüzde elli gibi bir çoğunlukla iktidar ol ve her şey eskisinden daha kötü olsun! İşsizlik, terör,kaçakçılık,iç borç, dış borç, hukuksuzluk, kayırmacılık, geçimsizlik, bunalım, cinayet, cinnet… Askerimizin başına çuval geçiren ABD generalleri, askerleri sokaklarımızda çomaksız dolaşıyor; kendi generallerimiz içerde; gazeteciler içerde, vatanseverler içerde… Var mı böyle bir şey! Yazık…
Ekleme Tarihi: 14 Ağustos 2012 - Salı

Halka karşı

Ama uzak, ama yakın tarih hep aynı gerçeği yansıtıyor: Halktan yana olmayan, halkı karşısına alan, halka acı çektiren ister kral olsun, ister diktatör, isterse eli kanlı bir cani; günü geldiğinde halkın kabaran öfkesi karşısında tepetaklak olmaya mahkumdur.
Halkları karın tokluğuna sömür,ellerinden haklarını ve özgürlüklerini al; kendi dünyanı kur, sonra da gönlünce yaşamana bak. Yaşatırlarsa.
Bu çağda, böylesi çağ dışı, insanlık dışı düşlerle hareket edenlerin aklından kuşku duymak gerek.
Bir günün beyliği beylik anlayışının sonu içler acısı.
Benden sonrası tufan anlayışı ne büyük yalan.
Yalan; çünki senden sonrasının günlük güneşlik olacağı aşikar. Halklar bu inançta çünkü.
İnsanlık güneşin, ayın; esen yelin, çağlayan ırmağın, dalgalanan başağın sadece gözü dönmüş, şizofren, yarı deli birileri için olmadığının bilincinde artık.
Kim ne derse desin, er ya da geç, öyle ya da böyle adalet yerini bulacak, halkı yok sayanlar hak ettikleri cezayı çekeceklerdir. Lamı çimi yoktur bunun; tarihin değişmez bir akışıdır bu.
Tarihin aynasına şöyle bir bakıvermek yeter. Faşist Hitler, eli kanlı Saddam,,Kaddafi… Bir zamanların demir yumrukları nerde şimdi; sonları ne oldu bunların…
Bugün ülkemizin siyasi coğrafyasını yansıtan ayna da pek iyi şeyler yansıtmıyor bizlere; gidişatın felaket olduğunu açık seçik gösteriyor. Diyor ki: Kurtuluş Savaşı vahşi Batı’ya ve emperyalize karşı başarıldı. Hiç kimse hiç kimseye kara kaşı, kara gözü için; babasının hayrı için yardım elini uzatmaz.Tırnağın varsa başını kaşı. ABD masallarına inanmak ya çocukluktur ya da işbirlikçilik; bunun başka adı yok.
Üçüncü dönem, yüzde elli gibi bir çoğunlukla iktidar ol ve her şey eskisinden daha kötü olsun!
İşsizlik, terör,kaçakçılık,iç borç, dış borç, hukuksuzluk, kayırmacılık, geçimsizlik, bunalım, cinayet, cinnet…
Askerimizin başına çuval geçiren ABD generalleri, askerleri sokaklarımızda çomaksız dolaşıyor; kendi generallerimiz içerde; gazeteciler içerde, vatanseverler içerde…
Var mı böyle bir şey!
Yazık…
Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.