Mustafa Esmer Cengiz
Köşe Yazarı
Mustafa Esmer Cengiz
.
 

Mavi Kuş Gökyüzünde

Hani şu burnu ördek gagasına benzeyen bir padişah vardı ya. Adı Abdülhamit miydi, mecit miydi ne. Yasakçının biriydi işte. Rivayet o ki “ bulut” kelimesini yasaklamış döneminde. Neymiş efendim “ bulut , yağmur getirirmiş; yağmur , gölcükleri oluşturur ; göllerde de ördekler yüzermiş falan filan. Buluttan nem kapmak buna denir işte. II. Mahmut muydu neydi. İçkiyi kendisi içerdi ama halka yasaklamıştı. Tütünü de yasaklamıştı imparatorluğun toprakları üzerinde. Halk , çukurlar açarak yerin altında tüttürdü çubuğunu yine. Resmi de, batbaayı da yasaklamışlardı bir zamanlar. Ne oldu? Yazık oldu ; olan bize oldu; millete oldu.Binlerce yıl gerilerde oluşumuzun altında işte bu yasakçı zihniyetler yatmakta. Bizim başbakan da – aklına nerden geldiyse- daha dün tanıştığımız “ twitter”i yasaklayıverdi bir gecede. Mahkeme kararı olmaksızın üstelik. “ twitter” çağımızın en önemli, en etkili iletişim ağlarından biri. Ülkemizde 12 milyon kullanıcısı olan bir ağ. Dünyanın bir ucundan diğer ucuna saniyesinde ulaşabiliyor insanlar birbirlerine. Haberleşiyorlar,işlerini yürütüyorlar bu teknoloji sayesinde. Ateş dumanlarıyla, postacı güvercinlerle,mektuplarla haberleşmeden internet çağına. Nerden nereye yani. Şimdi de sıra YouTupeʹtaymış , facebookʹtaymış söylentilere göre. Demek ki bunlar da çok görülüyor bize; demokrasinin bol görüldüğü gibi. Yazık. Ama bizim şu çapulcu takımı mutlaka bir yolunu bulur ve deler bu yasakları . Baksanıza yasağın olduğu bir gecede tam 8 bin 30 twit atılmış diye yazıyor gazeteler. Az değil. Ben ,pek inanmasam da bu yasakların“ korkudan “ kaynaklandığını iddia edenler var. Neymiş efendim, yeni yeni bombalar düşecekmiş internetlere. Her kafadan bir ses. Ne tahminler, ne tahminler... Milletin ağzı torba değil ki büzesin. İçlerinde tarih verenler bile var. Şunun şurasında iki gün kaldı. Göreceğiz bakalım. Okumadıysanız bile duymuşsunuzdur mutlaka. En yakın arkadaşı söyledi.:“İktidarını koruyabilmek için savaş bile çıkarır bu adam!” Suriyeli teröristlerin polislerimizi öldürmesi, Suriye uçağının düşürülmesi düşünülürse adam galiba haklı. Twitter dediğin ne ki! Kazın ayağı öyle değil işte. “ Mavi Kuş “ kafesten uçtu; uçsuz bucaksız gökyüzünde kanat çırpıyor şimdi.
Ekleme Tarihi: 23 Mart 2014 - Pazar

Mavi Kuş Gökyüzünde

Hani şu burnu ördek gagasına benzeyen bir padişah vardı ya. Adı Abdülhamit miydi, mecit miydi ne. Yasakçının biriydi işte. Rivayet o ki “ bulut” kelimesini yasaklamış döneminde. Neymiş efendim “ bulut , yağmur getirirmiş; yağmur , gölcükleri oluşturur ; göllerde de ördekler yüzermiş falan filan. Buluttan nem kapmak buna denir işte.
II. Mahmut muydu neydi. İçkiyi kendisi içerdi ama halka yasaklamıştı. Tütünü de yasaklamıştı imparatorluğun toprakları üzerinde. Halk , çukurlar açarak yerin altında tüttürdü çubuğunu yine.
Resmi de, batbaayı da yasaklamışlardı bir zamanlar.
Ne oldu?
Yazık oldu ; olan bize oldu; millete oldu.Binlerce yıl gerilerde oluşumuzun altında işte bu yasakçı zihniyetler yatmakta.
Bizim başbakan da – aklına nerden geldiyse- daha dün tanıştığımız “ twitter”i yasaklayıverdi bir gecede. Mahkeme kararı olmaksızın üstelik.
“ twitter” çağımızın en önemli, en etkili iletişim ağlarından biri. Ülkemizde 12 milyon kullanıcısı olan bir ağ. Dünyanın bir ucundan diğer ucuna saniyesinde ulaşabiliyor insanlar birbirlerine. Haberleşiyorlar,işlerini yürütüyorlar bu teknoloji sayesinde.
Ateş dumanlarıyla, postacı güvercinlerle,mektuplarla haberleşmeden internet çağına. Nerden nereye yani.
Şimdi de sıra YouTupeʹtaymış , facebookʹtaymış söylentilere göre.
Demek ki bunlar da çok görülüyor bize; demokrasinin bol görüldüğü gibi.
Yazık.
Ama bizim şu çapulcu takımı mutlaka bir yolunu bulur ve deler bu yasakları .
Baksanıza yasağın olduğu bir gecede tam 8 bin 30 twit atılmış diye yazıyor gazeteler. Az değil.
Ben ,pek inanmasam da bu yasakların“ korkudan “ kaynaklandığını iddia edenler var.
Neymiş efendim, yeni yeni bombalar düşecekmiş internetlere.
Her kafadan bir ses. Ne tahminler, ne tahminler... Milletin ağzı torba değil ki büzesin. İçlerinde tarih verenler bile var. Şunun şurasında iki gün kaldı. Göreceğiz bakalım.
Okumadıysanız bile duymuşsunuzdur mutlaka. En yakın arkadaşı söyledi.:“İktidarını koruyabilmek için savaş bile çıkarır bu adam!”
Suriyeli teröristlerin polislerimizi öldürmesi, Suriye uçağının düşürülmesi düşünülürse adam galiba haklı.
Twitter dediğin ne ki!
Kazın ayağı öyle değil işte.
“ Mavi Kuş “ kafesten uçtu; uçsuz bucaksız gökyüzünde kanat çırpıyor şimdi.
Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.