Mustafa Esmer Cengiz
Köşe Yazarı
Mustafa Esmer Cengiz
.
 

O uçağın orada ne işi vardı...

Bu cümlenin sonuna kocaman bir soru işareti mi; yoksa irice bir ünlem mi bırakmalı. Soru işareti ve ünlem. Ne yazık ki bilinmezliklerle ve şaşkınlıklarla dolu saatler yaşıyoruz. Aslında kimlerin, kimler için ve niçin bu oyunun içinde olduklarını sağır sultanlar bile biliyor. ABD’nin Büyük Ortadoğu Projesi apaçık ortada. Amaç Ortadoğu’ya barış ve özgürlük götürmek filan değil; Ortadoğu’nun petrollerine, doğal gazına ortak olmak. Bunun için de içinde Türkiye’nin toprakları da olan, güvenilir bir ikinci İsrail oluşturmak. Lamı cimi yok; gerisi hikâye. ABD, kendi ulusal çıkarlarına uygun bir proje yapıyor ve bunu uygulamaya sokuyor. Bizim de başbakan, cumhurbaşkanı, tek başkan olma sevdalısı yöneticilerimiz deliğe süpürülmemek için bütün değerleri deliğe süpürerek “ evet paşam, emret”i oynuyorlar. Şimdi “ O uçağın orada ne işi vardı” diye sorulan sorunun yanıtı içinde zaten. Karşısında İran’ı, Çin’i, Rusya’yı gören ABD, işi meşru kılmak için en son oyununu oynuyor. Türkiye, uçağının düşürülüşünü savaş için yeterli neden sayacak, Birleşmiş Milletleri ve NATO’yu arkasına alacak, Suriye’ye saldıracak; bunu fırsat bilen ABD de oraya demokrasi getirmek bahanesiyle Irak’ta, Fas’ta, Libya’da yaptığı gibi yapacağını yapacak; muradına erecek. Peki, sonra ne olacak? Bu sorunun da yanıtı belli; Türkiye için hüsran olacak. Türkiye komşularından olacak; zaten kötü olan ekonomisi dibe vuracak; gerilere gerilere gidecek. Bile bile lades dedikleri bu olsa gerek. Peki, ne yapmalı? Ülkenin sağduyulu aydınları, yazarları çizerleri, politikacıları halkı uyandırmalı, uyarmalı, bilgilendirmeli. Halk sokaklara dökülmeli ve “ savaşa hayır “ diye haykırmalı .İşin şakası yok. Boş hayaller peşinde olan, iktidar sevdalıları da bir an önce akıllarını başlarına almalı; oynanan oyunun bir çocuk oyunu olmadığının farkına varmalı Vakit çok geç olmadan...
Ekleme Tarihi: 30 Haziran 2012 - Cumartesi

O uçağın orada ne işi vardı...

Bu cümlenin sonuna kocaman bir soru işareti mi; yoksa irice bir ünlem mi bırakmalı.
Soru işareti ve ünlem.
Ne yazık ki bilinmezliklerle ve şaşkınlıklarla dolu saatler yaşıyoruz.
Aslında kimlerin, kimler için ve niçin bu oyunun içinde olduklarını sağır sultanlar bile biliyor.
ABD’nin Büyük Ortadoğu Projesi apaçık ortada.
Amaç Ortadoğu’ya barış ve özgürlük götürmek filan değil; Ortadoğu’nun petrollerine, doğal gazına ortak olmak. Bunun için de içinde Türkiye’nin toprakları da olan, güvenilir bir ikinci İsrail oluşturmak.
Lamı cimi yok; gerisi hikâye.
ABD, kendi ulusal çıkarlarına uygun bir proje yapıyor ve bunu uygulamaya sokuyor.
Bizim de başbakan, cumhurbaşkanı, tek başkan olma sevdalısı yöneticilerimiz deliğe süpürülmemek için bütün değerleri deliğe süpürerek “ evet paşam, emret”i oynuyorlar.
Şimdi “ O uçağın orada ne işi vardı” diye sorulan sorunun yanıtı içinde zaten.
Karşısında İran’ı, Çin’i, Rusya’yı gören ABD, işi meşru kılmak için en son oyununu oynuyor.
Türkiye, uçağının düşürülüşünü savaş için yeterli neden sayacak, Birleşmiş Milletleri ve NATO’yu arkasına alacak, Suriye’ye saldıracak; bunu fırsat bilen ABD de oraya demokrasi getirmek bahanesiyle Irak’ta, Fas’ta, Libya’da yaptığı gibi yapacağını yapacak; muradına erecek.

Peki, sonra ne olacak?

Bu sorunun da yanıtı belli; Türkiye için hüsran olacak.
Türkiye komşularından olacak; zaten kötü olan ekonomisi dibe vuracak; gerilere gerilere gidecek.
Bile bile lades dedikleri bu olsa gerek.

Peki, ne yapmalı?

Ülkenin sağduyulu aydınları, yazarları çizerleri, politikacıları halkı uyandırmalı, uyarmalı, bilgilendirmeli. Halk sokaklara dökülmeli ve “ savaşa hayır “ diye haykırmalı
.İşin şakası yok.
Boş hayaller peşinde olan, iktidar sevdalıları da bir an önce akıllarını başlarına almalı; oynanan oyunun bir çocuk oyunu olmadığının farkına varmalı
Vakit çok geç olmadan...

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.