Mustafa Esmer Cengiz
Köşe Yazarı
Mustafa Esmer Cengiz
.
 

Yıl 1920 Ankara Baharı Yaşamaktadır

Bitmiş tükenmiş bir imparatorluk. Hasta adam umarsız; güçlü bir devletin himayesi altına girmeyi düşünüyor; yarı aydınlar mandacılığı tartışıyor. Savaşlardan yorgun düşmüş bir Anadolu var ortada.Mustafa Kemal hazmedemiyor bağımlılığı; onun için ölümden beter bu .Yurdun dört bir yanına haber salıyor; halkın seçtiği temsilcileri çağırıyor Sivas’a. En zor koşullarda, her şeye rağmen ilk meclis toplanıyor.  1920’nin 23 Nisanıdır zaman.Ya istiklal ya ölüm kararı çıkıyor meclisten. Egemenlik kayıtsız şarttır milletindir, deniyor; tam bağımsızlık , deniyor o gün.Ve topraklarımızı işgal etmiş kapitalizme karşı amansız bir mücadeleye girişiliyor. Kurtuluş Savaşımızdır bu başlatılan. Kararlılık kazanıyor sonuçta.O zamanlar daha adı konmamış Cumhuriyetimizin temellerinin atıldığı gündür 23 Nisan.Yıl 2017.Aradan tam 97 yıl geçmiş.Her şeye rağmen, en zor koşullarda ayakta yine; daha nice yıllara meydan okuyacak güçte atılan temeller.Bu sağlam temelleri atan , ilk meclisin o gözü pek, o yurtsever atalarımızın huzurunda saygıyla eğiliyor ve dünyada ilk kez çocuklara armağan edilen bu büyük günü içtenlikle, coşkuyla kutluyoruzYaşasın  tam bağımsızlık! Yaşasın Mustafa Kemal ve onun kahraman askerleri!Yaşasın 23 Nisan!Mustafa Esmer Cengiz
Ekleme Tarihi: 22 Nisan 2017 - Cumartesi

Yıl 1920 Ankara Baharı Yaşamaktadır

Bitmiş tükenmiş bir imparatorluk. Hasta adam umarsız; güçlü bir devletin himayesi altına girmeyi düşünüyor; yarı aydınlar mandacılığı tartışıyor. Savaşlardan yorgun düşmüş bir Anadolu var ortada.

Mustafa Kemal hazmedemiyor bağımlılığı; onun için ölümden beter bu .

Yurdun dört bir yanına haber salıyor; halkın seçtiği temsilcileri çağırıyor Sivas’a. En zor koşullarda, her şeye rağmen ilk meclis toplanıyor.  1920’nin 23 Nisanıdır zaman.

Ya istiklal ya ölüm kararı çıkıyor meclisten. Egemenlik kayıtsız şarttır milletindir, deniyor; tam bağımsızlık , deniyor o gün.

Ve topraklarımızı işgal etmiş kapitalizme karşı amansız bir mücadeleye girişiliyor. Kurtuluş Savaşımızdır bu başlatılan. Kararlılık kazanıyor sonuçta.

O zamanlar daha adı konmamış Cumhuriyetimizin temellerinin atıldığı gündür 23 Nisan.

Yıl 2017.

Aradan tam 97 yıl geçmiş.
Her şeye rağmen, en zor koşullarda ayakta yine; daha nice yıllara meydan okuyacak güçte atılan temeller.

Bu sağlam temelleri atan , ilk meclisin o gözü pek, o yurtsever atalarımızın huzurunda saygıyla eğiliyor ve dünyada ilk kez çocuklara armağan edilen bu büyük günü içtenlikle, coşkuyla kutluyoruz

Yaşasın  tam bağımsızlık!
Yaşasın Mustafa Kemal ve onun kahraman askerleri!
Yaşasın 23 Nisan!

Mustafa Esmer Cengiz

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.