Yeşilboğaz, 'Polis Devleti Değil, Hukuk Devleti İlelebet Yaşayacaktır'

30.07.2020 - 12:26, Güncelleme: 29.11.2021 - 14:41
 

Yeşilboğaz, 'Polis Devleti Değil, Hukuk Devleti İlelebet Yaşayacaktır'

Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, bir lokantada ailesi ile yemek yerken hukuksuz bir şekilde kimliğinin polisler tarafından kontrol edilmek istenmesi karşısında yasal gerekçenin açıklanmasını talep etmesi nedeniyle gözaltına alınan, daha sonra serbest bırakılan Hatay Barosu Başkanı Ekrem Dönmez’i makamında ziyaret ederek destek verdi. Hukuki sürecin takipçisi olacağını söyleyen Yeşilboğaz, “Polis devleti değil, hukuk devleti ilelebet yaşayacaktır” dedi.

Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, kişi hak ve özgürlüklerine hukuksuz müdahalelerin tavan yaptığı bir süreçte olduğumuzu belirterek, “Hatay Baro Başkanı Ekrem Dönmez’in kimliğinin ailesi ile birlikte yemek yediği sırada kontrol edilmeye çalışılması, yasal gerekçesini sorduğunda ise polisin ‘biz devletiz, hatta sizden daha fazla devletiz’ diyerek ülkemizde hukuk devletinin değil, polis devletinin egemen olduğunu apaçık ifade edip, yaka paça gözaltına almıştır. Polis görev ve yetkisini aşarak, keyfi bir uygulamada bulunmuştur. Bu savunmaya yapılan bir gözdağıdır. Bu olay, sadece hukukçuların değil, vatandaşın dahi bu durum karşısında ne kadar hukuksuzluğa maruz kalabileceğinin kanıtıdır. Hatay Barosu Başkanı Av. Ekrem Dönmez’in kasıtlı olarak gözaltına alınması, savunmayı susturmaya, linç etmeye yönelik yapılan hukuksuz bir girişimdir. “ELİNİZİ CÜBBEMİZDEN ÇEKİN !” Sorumlular hakkında suç duyurusunda bulunulmuş olup, sorumlular hak ettiği cezayı alana kadar Mersin Barosu olarak hukuki sürecin takipçisi olacağız. Ancak biz avukatlar ve barolar olarak, hukuk devleti yerine polis devleti olmaya çalışanlara karşı dur diyecek ve sonuna kadar direneceğiz. Polis devleti değil, hukuk devleti ilelebet yaşayacaktır. Artık elinizi cübbelerimizden çekin. Cübbelerimizin onuru, kutsallığı, bağımsızlığı, özgürlüğü sizleri korkutuyor. Ama hiçbir baskı, sindirme politikaları, biz savunmanın temsilcilerini korkutamayacaktır, yıldırmayacaktır. Her koşulda, her zorlukta adalet ve bağımsızlık çizgisinde mücadelemizi sürdüreceğiz. Savunma susturulamaz, savunma teslim alınamaz. Meslektaşımızın hukuksuzca gözaltına alınmasını kınıyorum ve kendisine geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum” ifadesini kullandı. Hatay Barosu Başkanı Ekrem Dönmez ise, Mersin Barosunun desteğinden mutluluk duyduğunu ifade ederek, “Hukuk devletinde yaşıyorsak, sorumlular hak ettiği cezayı alacaktır. Hukukun üstünlüğü herkese lazım” dedi.    
Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, bir lokantada ailesi ile yemek yerken hukuksuz bir şekilde kimliğinin polisler tarafından kontrol edilmek istenmesi karşısında yasal gerekçenin açıklanmasını talep etmesi nedeniyle gözaltına alınan, daha sonra serbest bırakılan Hatay Barosu Başkanı Ekrem Dönmez’i makamında ziyaret ederek destek verdi. Hukuki sürecin takipçisi olacağını söyleyen Yeşilboğaz, “Polis devleti değil, hukuk devleti ilelebet yaşayacaktır” dedi.

Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, kişi hak ve özgürlüklerine hukuksuz müdahalelerin tavan yaptığı bir süreçte olduğumuzu belirterek, “Hatay Baro Başkanı Ekrem Dönmez’in kimliğinin ailesi ile birlikte yemek yediği sırada kontrol edilmeye çalışılması, yasal gerekçesini sorduğunda ise polisin ‘biz devletiz, hatta sizden daha fazla devletiz’ diyerek ülkemizde hukuk devletinin değil, polis devletinin egemen olduğunu apaçık ifade edip, yaka paça gözaltına almıştır. Polis görev ve yetkisini aşarak, keyfi bir uygulamada bulunmuştur. Bu savunmaya yapılan bir gözdağıdır. Bu olay, sadece hukukçuların değil, vatandaşın dahi bu durum karşısında ne kadar hukuksuzluğa maruz kalabileceğinin kanıtıdır. Hatay Barosu Başkanı Av. Ekrem Dönmez’in kasıtlı olarak gözaltına alınması, savunmayı susturmaya, linç etmeye yönelik yapılan hukuksuz bir girişimdir.

“ELİNİZİ CÜBBEMİZDEN ÇEKİN !”

Sorumlular hakkında suç duyurusunda bulunulmuş olup, sorumlular hak ettiği cezayı alana kadar Mersin Barosu olarak hukuki sürecin takipçisi olacağız. Ancak biz avukatlar ve barolar olarak, hukuk devleti yerine polis devleti olmaya çalışanlara karşı dur diyecek ve sonuna kadar direneceğiz. Polis devleti değil, hukuk devleti ilelebet yaşayacaktır. Artık elinizi cübbelerimizden çekin. Cübbelerimizin onuru, kutsallığı, bağımsızlığı, özgürlüğü sizleri korkutuyor. Ama hiçbir baskı, sindirme politikaları, biz savunmanın temsilcilerini korkutamayacaktır, yıldırmayacaktır. Her koşulda, her zorlukta adalet ve bağımsızlık çizgisinde mücadelemizi sürdüreceğiz. Savunma susturulamaz, savunma teslim alınamaz. Meslektaşımızın hukuksuzca gözaltına alınmasını kınıyorum ve kendisine geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum” ifadesini kullandı.

Hatay Barosu Başkanı Ekrem Dönmez ise, Mersin Barosunun desteğinden mutluluk duyduğunu ifade ederek, “Hukuk devletinde yaşıyorsak, sorumlular hak ettiği cezayı alacaktır. Hukukun üstünlüğü herkese lazım” dedi.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.