Yeşilboğaz, 'Türkiye’de Dar Boğazdan Tek Çıkış Yolu İcra İflas Kanunudur'

30.09.2019 - 09:32, Güncelleme: 29.11.2021 - 14:41
 

Yeşilboğaz, 'Türkiye’de Dar Boğazdan Tek Çıkış Yolu İcra İflas Kanunudur'

Türkiye Barolar Birliği ve Mersin Barosu işbirliğinde, ‘İcra İflas Hukuku ve Konkordato’ konulu seminer düzenlendi.

Samsun Barosu üyesi Av. Refik Moral’ın sunumuyla Mersin Barosu Konferans Salonunda gerçekleşen seminere, Mersin Barosu Başkanı Av. Bilgin Yeşilboğaz, yönetim kurulu, avukatlar, stajyer avukatlar ve icra müdürleri katıldı.   YEŞİLBOĞAZ: “İFLASIN ERTELENMESİ MÜESSESESİ KÖTÜYE KULLANILDI” Seminerin açılış konuşmasını yapan Baro Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, “Avukatlar hangi davayı alırsa alsın, hangi bölümde uzmanlaşırsa uzmanlaşsın, sonuçta icraya gelmek zorundalar.  Çünkü devletin en son evi, icra evidir. Bir hakkın teslimini icra yapar. İcra müdürlüklerinde yapılan işlerin nasıl yürütüldüğünü bilmek zorundayız. Bu seminerde en ince ayrıntısına kadar konuyu öğreneceğimizi düşünüyorum. 2004 yılına kadar konkordato bizim yasal mevzuatımızda hakim bir ilkeyken ve uygulanırken, 7101 Sayılı İcra İflas Kanunu’nda yapılan bir değişiklikle iflasın ertelenmesi müessesesi kötüye kullanılarak, alacaklıların zarara uğramasına neden olan bir sistem haline geldi ve kangren haline dönüştü. OHAL döneminde birden iflas ertelemeyi yasakladılar. Yerine yeniden konkordatoyu ihdas etmeye çalıştılar. Yeni bir kanun çıkarılarak, yeni bir düzenleme yapıldı ama bir süre sonra o kanunda da birtakım değişiklikler yapıldı. Birçok meslektaşımız bu konuda eğitim aldı. Daha sonra eğitimleri de kanunda yapılan değişiklikler nedeniyle geçersiz kılındı. Meslektaşlarımızın o eğitimlerini, ek eğitimle takviye edeceğiz ve sertifikalarını vereceğiz. Umarım 7101 Sayılı İcra İflas Kanununda yapılan bu değişiklikler, uygulamanın son halidir” diye konuştu. Yeşilboğaz konuşmasında ayrıca, yeni yargı reformu paketinin içeriğine de değinerek, “Yeni yargı reformu tasarısı hala muamma halinde ve altı henüz doldurulamamış” dedi.   MORAL: “KONKORDATO İLAN EDEN ŞİRKET SAYISI 3 BİNİ AŞTI” Daha sonra yaptığı sunumuyla 7101 Sayılı İcra ve İflas Kanunu ve bazı kanunlarda yapılan değişiklikler hakkında bilgiler veren Av. Refik Moral, konkordato ilan eden şirket sayısının 3 bini aştığının bilgisini vererek, “Ülkemizdeki ekonomik sıkıntıyı İcra İflas Kanunu ile geçeceğiz. Başka geçiş yolu yok Türkiye’deki dar boğazdan çıkış yolu sadece budur” diye konuştu. Seminerin ardından Baro Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, Av. Refik Moral’a teşekkür ederek plaket takdim etti.        
Türkiye Barolar Birliği ve Mersin Barosu işbirliğinde, ‘İcra İflas Hukuku ve Konkordato’ konulu seminer düzenlendi.

Samsun Barosu üyesi Av. Refik Moral’ın sunumuyla Mersin Barosu Konferans Salonunda gerçekleşen seminere, Mersin Barosu Başkanı Av. Bilgin Yeşilboğaz, yönetim kurulu, avukatlar, stajyer avukatlar ve icra müdürleri katıldı.

 

YEŞİLBOĞAZ: “İFLASIN ERTELENMESİ MÜESSESESİ KÖTÜYE KULLANILDI”

Seminerin açılış konuşmasını yapan Baro Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, “Avukatlar hangi davayı alırsa alsın, hangi bölümde uzmanlaşırsa uzmanlaşsın, sonuçta icraya gelmek zorundalar.  Çünkü devletin en son evi, icra evidir. Bir hakkın teslimini icra yapar. İcra müdürlüklerinde yapılan işlerin nasıl yürütüldüğünü bilmek zorundayız. Bu seminerde en ince ayrıntısına kadar konuyu öğreneceğimizi düşünüyorum. 2004 yılına kadar konkordato bizim yasal mevzuatımızda hakim bir ilkeyken ve uygulanırken, 7101 Sayılı İcra İflas Kanunu’nda yapılan bir değişiklikle iflasın ertelenmesi müessesesi kötüye kullanılarak, alacaklıların zarara uğramasına neden olan bir sistem haline geldi ve kangren haline dönüştü. OHAL döneminde birden iflas ertelemeyi yasakladılar. Yerine yeniden konkordatoyu ihdas etmeye çalıştılar. Yeni bir kanun çıkarılarak, yeni bir düzenleme yapıldı ama bir süre sonra o kanunda da birtakım değişiklikler yapıldı. Birçok meslektaşımız bu konuda eğitim aldı. Daha sonra eğitimleri de kanunda yapılan değişiklikler nedeniyle geçersiz kılındı. Meslektaşlarımızın o eğitimlerini, ek eğitimle takviye edeceğiz ve sertifikalarını vereceğiz. Umarım 7101 Sayılı İcra İflas Kanununda yapılan bu değişiklikler, uygulamanın son halidir” diye konuştu. Yeşilboğaz konuşmasında ayrıca, yeni yargı reformu paketinin içeriğine de değinerek, “Yeni yargı reformu tasarısı hala muamma halinde ve altı henüz doldurulamamış” dedi.

 

MORAL: “KONKORDATO İLAN EDEN ŞİRKET SAYISI 3 BİNİ AŞTI”

Daha sonra yaptığı sunumuyla 7101 Sayılı İcra ve İflas Kanunu ve bazı kanunlarda yapılan değişiklikler hakkında bilgiler veren Av. Refik Moral, konkordato ilan eden şirket sayısının 3 bini aştığının bilgisini vererek, “Ülkemizdeki ekonomik sıkıntıyı İcra İflas Kanunu ile geçeceğiz. Başka geçiş yolu yok Türkiye’deki dar boğazdan çıkış yolu sadece budur” diye konuştu.

Seminerin ardından Baro Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, Av. Refik Moral’a teşekkür ederek plaket takdim etti.

 

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.