Arbens Sanat/Çeto'nun Sahnesi'nden Bir Başarı Öyküsü...

Kültür-Sanat 28.08.2019 - 13:55, Güncelleme: 29.11.2021 - 14:41
 

Arbens Sanat/Çeto'nun Sahnesi'nden Bir Başarı Öyküsü...

Mersin'in köklü sanat kurumu Arbens Sanat/Çeto'nun Sahnesi'nde eğitim gören ve konservatuvarları kazananlara bir yenisi daha eklendi.

Arbens Sanat Külübü'nün, öğrenci / Oyuncularından Vahit Utku İşçimen, Akdeniz Üniversitesi Antalya Devlet Konservatuvarı Sahne Sanatları Bölümü Tiyatro Ana Sanat Dalı Oyunculuk Programı'nı kazandı. Çocukluğundan beri Arbens Sanat /Çeto'nun Sahnesi'nde drama ve oyunculuk eğitimine katılan, kurumun oyunlarında görev alan, sahneledikleri oyunlarla festivallere katılan, kısaca Arbens Sanat'la birlikte büyüyen genç sanatçı adayı, daha önce iki kez denediği konservatuvar giriş sınavlarını hep kıl payı kaybetmişti. Yılmadan çalışan Vahit Utku İşçimen, üçüncü denemesinde şeytanın bacağını kırdı ve başarılı olarak akademik eğitim almaya hak kazandı.   TEKKANAT: "AZİMLE ÇALIŞAN UTKU KAZANIR" Arbens Sanat/Çeto'nun Sahnesi kurucu Genel Sanat Yönetmeni Mehmet Tekkanat, öğrencisinin başarısından dolayı çok mutlu olduğunu belirterek şunları söyledi: "Vahit, aynı zamanda  eşim Sabahat Uzun'un yeğeni ve ilk öğrencisi. Çocukluğundan beri sanat kurumumuzun adeta maskotu. Daha sonra yetişkin grubuna geçen Vahit, gerek çocuk oyunlarında gerekse yetişkin oyunlarında başarılı oyunlar çıkardı. Dramdan komediye her türlü rolün üstesinden geldi.  Hedefi olan konservatuvar eğitimi için 4 yıldan beri yoğun bir çalışma içine girdi. Ama  ilk iki denemesinde kıl payı kazanamadı. Fakat asla yılmadı ve çalışmalarına devam etti. Bu çalışmalarında, aynı zamanda konservatuvar mezunları  olan eski öğrencilerim Özgür Küçüköner, Ahmet Berk Suray ve Sinan Cem Çabuk, Vahit'e çok önemli katkılar sundular. Onlara da teşekkür ediyorum. Konservatuvarları kazanan onlarca öğrencim gibi Vahit de bizi çok mutlu etti. Kendisine yeni eğitim dünyasında başarılar diliyorum.  Eminim başarılı bir sanatçı olarak daha sonra yeni öğrencilerimize de katkıda bulunacaktır." dedi.  
Mersin'in köklü sanat kurumu Arbens Sanat/Çeto'nun Sahnesi'nde eğitim gören ve konservatuvarları kazananlara bir yenisi daha eklendi.

Arbens Sanat Külübü'nün, öğrenci / Oyuncularından Vahit Utku İşçimen, Akdeniz Üniversitesi Antalya Devlet Konservatuvarı Sahne Sanatları Bölümü Tiyatro Ana Sanat Dalı Oyunculuk Programı'nı kazandı.

Çocukluğundan beri Arbens Sanat /Çeto'nun Sahnesi'nde drama ve oyunculuk eğitimine katılan, kurumun oyunlarında görev alan, sahneledikleri oyunlarla festivallere katılan, kısaca Arbens Sanat'la birlikte büyüyen genç sanatçı adayı, daha önce iki kez denediği konservatuvar giriş sınavlarını hep kıl payı kaybetmişti. Yılmadan çalışan Vahit Utku İşçimen, üçüncü denemesinde şeytanın bacağını kırdı ve başarılı olarak akademik eğitim almaya hak kazandı.

 

TEKKANAT: "AZİMLE ÇALIŞAN UTKU KAZANIR"

Arbens Sanat/Çeto'nun Sahnesi kurucu Genel Sanat Yönetmeni Mehmet Tekkanat, öğrencisinin başarısından dolayı çok mutlu olduğunu belirterek şunları söyledi: "Vahit, aynı zamanda  eşim Sabahat Uzun'un yeğeni ve ilk öğrencisi. Çocukluğundan beri sanat kurumumuzun adeta maskotu. Daha sonra yetişkin grubuna geçen Vahit, gerek çocuk oyunlarında gerekse yetişkin oyunlarında başarılı oyunlar çıkardı. Dramdan komediye her türlü rolün üstesinden geldi.  Hedefi olan konservatuvar eğitimi için 4 yıldan beri yoğun bir çalışma içine girdi. Ama  ilk iki denemesinde kıl payı kazanamadı. Fakat asla yılmadı ve çalışmalarına devam etti. Bu çalışmalarında, aynı zamanda konservatuvar mezunları  olan eski öğrencilerim Özgür Küçüköner, Ahmet Berk Suray ve Sinan Cem Çabuk, Vahit'e çok önemli katkılar sundular. Onlara da teşekkür ediyorum. Konservatuvarları kazanan onlarca öğrencim gibi Vahit de bizi çok mutlu etti. Kendisine yeni eğitim dünyasında başarılar diliyorum.  Eminim başarılı bir sanatçı olarak daha sonra yeni öğrencilerimize de katkıda bulunacaktır." dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.