Bir Delinin Hatıra Defteri Arbens Sanat'ta Sahneleniyor!

17.07.2019 - 14:38, Güncelleme: 29.11.2021 - 14:41
 

Bir Delinin Hatıra Defteri Arbens Sanat'ta Sahneleniyor!

Uşak Üniversitesi Tiyatro Topluluğu tarafından oynanan "Bir Delinin Hatıra Defteri" oyunu Arbens Sanat'ta sahnelenecek.

21 Temmuz 2019 Pazar günü Saat:20.00'de sahnelenecek , Nikolay Vesilyeviç Gogol'ün yazdığı, yönetmenliğini Çağrı Gülerer, sahne amirliğini Tutku Cihangiret, ışık ve ses düzenini Vahit Çağrı İşçimen'in yaptığı tek perdelik oyunu , Uşak Üniversitesi Uluslararası Lojistik ve Taşımacılık bölümü öğrencisi Necip Kamiloğlu oynuyor.   TEKKANAT: "ÖĞRENCİMLE GURUR DUYUYORUM" Arbens Sanat Genel Sanat Yönetmeni Mehmet Tekkanat,  eski öğrencisi olan Necip Kamiloğlu'nun bu özel oyunu sahnelemesinden ve başarısından gurur duyduğunu belirterek şunları söyledi; "Necip, sahnemizde öğrenciyken de çok özelliklere sahip biriydi. Üniversiteyi kazanıp gidince tiyatro çalışmalarını daha iyi noktalara çıkarmış. Dünya tiyatro tarihinde çok önemli yeri olan bu oyunu oynamak gerçekten cesaret ister. Hele de bu oyunun hakkını vermek herkesin harcı değildir. Çok keyifli bir oyun olacağından kuşkum yok. Mersinimizin ve Arbens Sanat'ın yetiştirdiği bu oyuncumuzun oynayacağı oyunu kaçırmamalarını tavsiye ediyorum."   KAMİLOĞLU: "BENİM İÇİN ZORLU BİR SÜREÇTİ, AMA SONUÇ ÇOK GÜZEL OLDU" Oyun ve oyunculuk serüveni hakkında görüşlerini aldığımız Necip Kamiloğlu, tiyatroyla ilk tanıştığı sahnede oyun oynamanın çok güzel bir duygu olduğunu belirterek; "Oyunu çalışırken zorlandığım yerler oldu. Çünkü oyun baştan sona bir delinin delirme sürecini ve bir hayatın çok uzun bir kesitini anlattığı için çok zor bir süreçti. Sonuçta onu anlamak bir yaratıcılık gerektiren aynı zamanda da insan beyninin sınırlarını zorlayan bir süreç. Çok fazla düşünmek ve çıkarım yapmak gerekti. ‘Bir Delinin Hatıra Defteri‘ oyununda hiçbir şeyin kesinliği yok. Bizim anlattığımız olaylar gerçekten yaşanmış da olabilir, kısmen yaşanmış da olabilir, hiç yaşanmamış da olabilir. Bununla ilgili çok fazla sıkıntılar yaşadık. Benim oyuna hazırlık sürecinde en çok düşündüğüm şey oyunun güncelerden oluşuyor olması ve bu günceleri yazarken ki anın dışında karakterin neler yaşadığıydı, neler hissettiği oldu. Yani oyuna hazırlanırken beni en çok zorlayan şey düşünsel süreç oldu. Daha önce tiyatro oyunu olarak tek başıma sahneye çıkma deneyimini hiç yaşamamıştım. Bir tek ‘Bir Delinin Hatıra Defteri‘ prömiyerinde çıkmıştım. İnanılmaz bir haz, tarif edilemez bir duygu gerçekten ve bu duyguyu sürekli yaşamak istemek insan doğasının çok normal bir gerekliliği. Ben de tekrar tekrar yaşamak istedim. İsterken hiçbir problem yoktu ama oyundan önce insan heyecana kapılıyor ve acaba olacak mı olmayacak mı diye çok stres yapıyor. Sahne öncesinde yaşanan stresi yok etmenin bir yolu yok diye düşünüyorum. Bence yok edilmemeli de zaten. Çünkü stres, kaygı olan her iş güzel olur." dedi.  
Uşak Üniversitesi Tiyatro Topluluğu tarafından oynanan "Bir Delinin Hatıra Defteri" oyunu Arbens Sanat'ta sahnelenecek.

21 Temmuz 2019 Pazar günü Saat:20.00'de sahnelenecek , Nikolay Vesilyeviç Gogol'ün yazdığı, yönetmenliğini Çağrı Gülerer, sahne amirliğini Tutku Cihangiret, ışık ve ses düzenini Vahit Çağrı İşçimen'in yaptığı tek perdelik oyunu , Uşak Üniversitesi Uluslararası Lojistik ve Taşımacılık bölümü öğrencisi Necip Kamiloğlu oynuyor.

 

TEKKANAT: "ÖĞRENCİMLE GURUR DUYUYORUM"

Arbens Sanat Genel Sanat Yönetmeni Mehmet Tekkanat,  eski öğrencisi olan Necip Kamiloğlu'nun bu özel oyunu sahnelemesinden ve başarısından gurur duyduğunu belirterek şunları söyledi; "Necip, sahnemizde öğrenciyken de çok özelliklere sahip biriydi. Üniversiteyi kazanıp gidince tiyatro çalışmalarını daha iyi noktalara çıkarmış. Dünya tiyatro tarihinde çok önemli yeri olan bu oyunu oynamak gerçekten cesaret ister. Hele de bu oyunun hakkını vermek herkesin harcı değildir. Çok keyifli bir oyun olacağından kuşkum yok. Mersinimizin ve Arbens Sanat'ın yetiştirdiği bu oyuncumuzun oynayacağı oyunu kaçırmamalarını tavsiye ediyorum."

 

KAMİLOĞLU: "BENİM İÇİN ZORLU BİR SÜREÇTİ, AMA SONUÇ ÇOK GÜZEL OLDU"

Oyun ve oyunculuk serüveni hakkında görüşlerini aldığımız Necip Kamiloğlu, tiyatroyla ilk tanıştığı sahnede oyun oynamanın çok güzel bir duygu olduğunu belirterek; "Oyunu çalışırken zorlandığım yerler oldu. Çünkü oyun baştan sona bir delinin delirme sürecini ve bir hayatın çok uzun bir kesitini anlattığı için çok zor bir süreçti. Sonuçta onu anlamak bir yaratıcılık gerektiren aynı zamanda da insan beyninin sınırlarını zorlayan bir süreç. Çok fazla düşünmek ve çıkarım yapmak gerekti. ‘Bir Delinin Hatıra Defteri‘ oyununda hiçbir şeyin kesinliği yok. Bizim anlattığımız olaylar gerçekten yaşanmış da olabilir, kısmen yaşanmış da olabilir, hiç yaşanmamış da olabilir. Bununla ilgili çok fazla sıkıntılar yaşadık. Benim oyuna hazırlık sürecinde en çok düşündüğüm şey oyunun güncelerden oluşuyor olması ve bu günceleri yazarken ki anın dışında karakterin neler yaşadığıydı, neler hissettiği oldu. Yani oyuna hazırlanırken beni en çok zorlayan şey düşünsel süreç oldu. Daha önce tiyatro oyunu olarak tek başıma sahneye çıkma deneyimini hiç yaşamamıştım. Bir tek ‘Bir Delinin Hatıra Defteri‘ prömiyerinde çıkmıştım. İnanılmaz bir haz, tarif edilemez bir duygu gerçekten ve bu duyguyu sürekli yaşamak istemek insan doğasının çok normal bir gerekliliği. Ben de tekrar tekrar yaşamak istedim. İsterken hiçbir problem yoktu ama oyundan önce insan heyecana kapılıyor ve acaba olacak mı olmayacak mı diye çok stres yapıyor. Sahne öncesinde yaşanan stresi yok etmenin bir yolu yok diye düşünüyorum. Bence yok edilmemeli de zaten. Çünkü stres, kaygı olan her iş güzel olur." dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.