Çeto'nun Sahnesi Başarıya Doymuyor!

23.09.2019 - 21:14, Güncelleme: 29.11.2021 - 14:41
 

Çeto'nun Sahnesi Başarıya Doymuyor!

Mersin'in oyuncu fabrikası ve en köklü sanat kurumlarının başında gelen Arbens Sanat / Çeto'nun Sahnesi, bu yıl ikinci öğrencisine de konservatuvarı kazandırdı.

Çeto'nun Sahnesi'nin eski öğrencilerinden Sinan Cem Çabuk'un sınava hazırladığı öğrencilerden Vahit Utku İşçimen,  Anlatya Akdeniz Üniversitesi Devlet Konservatuvarını kazanmıştı. Bir güzel haber de Eskişehir'den geldi. Eskişehir Anadolu Üniversitesi'nde yetenek sınavlarına giren Melisa  Bilge Emiroğlu, girdiği tüm sınavlarda başarılı olarak bu üniversitenin oyunculuk ana sanat dalını kazandı.   TEKKANAT: "BU GENÇLER BİZİM VE MERSİN'İN GURUR KAYNAKLARI" Kurulduğu 2004 yılından bu güne 30'dan fazla öğrencisinin konservatuvar yetenek giriş sınavlarında başarılı olarak akademik yaşama adım attıklarını belirten Arbens Sanat Merkezi genel sanat yönetmeni Mehmet Tekkanat;  "2000 yılında Mersin Büyükşehir Belediyesi'nde başlattığım tiyatro kurslarından bu yana 60 civarında öğrencim konservatuvarları kazandı. Bu çocuklarımız daha sonra bizim hocalarımız oldu ve Türkiye'nin her köşesinde Mersin'i başarıyla temsil ettiler, ustalarına destek verdiler, onlarla gurur duyuyorum" dedi.   EMİROĞLU; "ÇETO'NUN SAHNESİ HAYATIMIN DÖNÜM NOKTASI OLDU" Hiç tiyatro eğitimi almadığını belirten Melisa Bilge Emiroğlu; "Geçen yıl  Çeto'nun Sahnesi'ne geldim ve eğitim almaya başladım. Daha önce hiç bir deneyimim yoktu. Burada; daha önce bu sahnede eğitim almış olan Sinan Cem Çabuk hocamla çalışmaya başladım. İlk denememde başarılı olamadım, ama yılmadım.  Bu yıl çok daha bilinçli bir çalışma sistemi ve Sinan Cem Çabuk ve Mehmet Tekkanat hocalarımın desteğiyle sıkı bir şekilde çalıştık. Vahit arkadaşım Antalya'yı,  ben de Eskişehir'i kazandık. Hocalarımıza emeklerinden ve bize güvendiklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Özellikle konservatuvar hedefi olan arkadaşlarıma  Mersin'de tek adres olarak Arbens Sanat/Çeto'nun Sahnesi'ni öneriyorum " dedi.  
Mersin'in oyuncu fabrikası ve en köklü sanat kurumlarının başında gelen Arbens Sanat / Çeto'nun Sahnesi, bu yıl ikinci öğrencisine de konservatuvarı kazandırdı.

Çeto'nun Sahnesi'nin eski öğrencilerinden Sinan Cem Çabuk'un sınava hazırladığı öğrencilerden Vahit Utku İşçimen,  Anlatya Akdeniz Üniversitesi Devlet Konservatuvarını kazanmıştı. Bir güzel haber de Eskişehir'den geldi.

Eskişehir Anadolu Üniversitesi'nde yetenek sınavlarına giren Melisa  Bilge Emiroğlu, girdiği tüm sınavlarda başarılı olarak bu üniversitenin oyunculuk ana sanat dalını kazandı.

 

TEKKANAT: "BU GENÇLER BİZİM VE MERSİN'İN GURUR KAYNAKLARI"

Kurulduğu 2004 yılından bu güne 30'dan fazla öğrencisinin konservatuvar yetenek giriş sınavlarında başarılı olarak akademik yaşama adım attıklarını belirten Arbens Sanat Merkezi genel sanat yönetmeni Mehmet Tekkanat;  "2000 yılında Mersin Büyükşehir Belediyesi'nde başlattığım tiyatro kurslarından bu yana 60 civarında öğrencim konservatuvarları kazandı. Bu çocuklarımız daha sonra bizim hocalarımız oldu ve Türkiye'nin her köşesinde Mersin'i başarıyla temsil ettiler, ustalarına destek verdiler, onlarla gurur duyuyorum" dedi.

 

EMİROĞLU; "ÇETO'NUN SAHNESİ HAYATIMIN DÖNÜM NOKTASI OLDU"

Hiç tiyatro eğitimi almadığını belirten Melisa Bilge Emiroğlu; "Geçen yıl  Çeto'nun Sahnesi'ne geldim ve eğitim almaya başladım. Daha önce hiç bir deneyimim yoktu. Burada; daha önce bu sahnede eğitim almış olan Sinan Cem Çabuk hocamla çalışmaya başladım. İlk denememde başarılı olamadım, ama yılmadım.  Bu yıl çok daha bilinçli bir çalışma sistemi ve Sinan Cem Çabuk ve Mehmet Tekkanat hocalarımın desteğiyle sıkı bir şekilde çalıştık. Vahit arkadaşım Antalya'yı,  ben de Eskişehir'i kazandık. Hocalarımıza emeklerinden ve bize güvendiklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Özellikle konservatuvar hedefi olan arkadaşlarıma  Mersin'de tek adres olarak Arbens Sanat/Çeto'nun Sahnesi'ni öneriyorum " dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.