Çukurova'nın İlk Atık Toplama Merkezi Tarsus'ta Kuruldu

16.01.2021 - 11:08, Güncelleme: 29.11.2021 - 14:41
 

Çukurova'nın İlk Atık Toplama Merkezi Tarsus'ta Kuruldu

Tarsus Belediyesi, Sıfır Atık Yönetim Sistemini Kurarak, Temel Seviye Sıfır Atık Belgesini Aldı.

Tarsus Belediyesi, Temizlik İşleri Müdürlüğü'nün sorumluluğunda yürütülen Sıfır Atık Projesi kapsamında atık oluşumunun önlenmesinden başlayarak atıkların azaltılması, toplama merkezinde ayrı biriktirilmesi, geçici depolanması, ayrı toplanması, taşınması süreçlerini içine alan Sıfır Atık Yönetim Sistemini kurarak temel seviye Sıfır Atık Belgesi’ni almaya hak kazandı. ÇUKUROVA'NIN İLK ATIK TOPLAMA MERKEZİ TARSUS'TA KURULDU Tarsus Belediyesi, Sıfır Atık Projesini hayata geçirmek üzere 09.06.2020 tarihinde Çukurova bölgesinin ilk ‘Atık Getirme Merkezini’ kurmasının ardından 29.12.2020 tarihinde sıfır atık belgesini aldı. Tarsus Belediyesi bu kapsamda belediyenin merkez kampüs ve ek binalarının tümünde sıfır atık yönetim sistemine geçti. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın başlattığı Sıfır Atık Projesi kapsamında, yürütülen çalışmalar ile geri dönüşebilen atıklar, tekstil atıkları, elektrikli ve elektronik atıklar, ekmek atıkları, atık pil ve bitkisel atık yağlar için toplama stantları oluşturan teknik elemanlar stantlar için gerekli malzeme ihtiyaçlarını ise hurda malzemelerden karşılıyorlar. Stantların üretimleri devam ederken bu çalışmanın tamamlanmasının ardından toplama stantları şehrin uygun noktalarına yerleştirilecek. PROJE KAPSAMINDA MOBİL ATIK GETİRME BİRİMİ KURULDU Atık getirme merkezi tebliği hükümleri doğrultusunda vatandaşların değerlendirilebilir atıklarını getirmesi amacıyla Tarsus Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü bünyesinde mobil atık getirme merkezi oluşturuldu. Atıklar Mobil Atık getirme kaynağında ayrı toplanacak. Atıkların bulunduğu yerden alınmasını isteyen vatandaşlar 6161100 atık hattından yada alo 153’ü arayarak talep oluşturabilecek. Talepler doğrultusunda çöp taksileride atıkları toplayacak.
Tarsus Belediyesi, Sıfır Atık Yönetim Sistemini Kurarak, Temel Seviye Sıfır Atık Belgesini Aldı.

Tarsus Belediyesi, Temizlik İşleri Müdürlüğü'nün sorumluluğunda yürütülen Sıfır Atık Projesi kapsamında atık oluşumunun önlenmesinden başlayarak atıkların azaltılması, toplama merkezinde ayrı biriktirilmesi, geçici depolanması, ayrı toplanması, taşınması süreçlerini içine alan Sıfır Atık Yönetim Sistemini kurarak temel seviye Sıfır Atık Belgesi’ni almaya hak kazandı.

ÇUKUROVA'NIN İLK ATIK TOPLAMA MERKEZİ TARSUS'TA KURULDU

Tarsus Belediyesi, Sıfır Atık Projesini hayata geçirmek üzere 09.06.2020 tarihinde Çukurova bölgesinin ilk ‘Atık Getirme Merkezini’ kurmasının ardından 29.12.2020 tarihinde sıfır atık belgesini aldı. Tarsus Belediyesi bu kapsamda belediyenin merkez kampüs ve ek binalarının tümünde sıfır atık yönetim sistemine geçti.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın başlattığı Sıfır Atık Projesi kapsamında, yürütülen çalışmalar ile geri dönüşebilen atıklar, tekstil atıkları, elektrikli ve elektronik atıklar, ekmek atıkları, atık pil ve bitkisel atık yağlar için toplama stantları oluşturan teknik elemanlar stantlar için gerekli malzeme ihtiyaçlarını ise hurda malzemelerden karşılıyorlar. Stantların üretimleri devam ederken bu çalışmanın tamamlanmasının ardından toplama stantları şehrin uygun noktalarına yerleştirilecek.

PROJE KAPSAMINDA MOBİL ATIK GETİRME BİRİMİ KURULDU

Atık getirme merkezi tebliği hükümleri doğrultusunda vatandaşların değerlendirilebilir atıklarını getirmesi amacıyla Tarsus Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü bünyesinde mobil atık getirme merkezi oluşturuldu. Atıklar Mobil Atık getirme kaynağında ayrı toplanacak. Atıkların bulunduğu yerden alınmasını isteyen vatandaşlar 6161100 atık hattından yada alo 153’ü arayarak talep oluşturabilecek. Talepler doğrultusunda çöp taksileride atıkları toplayacak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.