Engin, 'Artık gerekçeniz kalmadı. Bir an önce yatırımlarınıza başlayın'

18.07.2019 - 11:20, Güncelleme: 29.11.2021 - 14:41
 

Engin, 'Artık gerekçeniz kalmadı. Bir an önce yatırımlarınıza başlayın'

MESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Engin, Kazanlı Seyhan Turizm Bölgesinde yatırıcımların tüm taleplerinin yerine getirildiğini, teşviklerin de yapıldığını belirterek, tüm bunlara rağmen yatırımcıların bölgeye gelmediğini ifade etti ve " Artık gerekçeniz kalmadı. Bir an önce yatırımlarınıza başlayın" çağrısında bulundu.

Sedat Yılmaz/inovatifhaber Mersin Sanayici ve İş İnsanları Derneği (MESİAD) Yönetim Kurulu Kazanlı Seyhan Turizm Bölgesinde gazetecilerle birlikte incelemelerde bulundu.   Bölgede yatırımcıların istekleri doğrultusunda DSİ tarafından mendirekleri yapıldığını belirten Engin, burada yaptığı açıklamada " Şu anda burada 14 km'lik turizm yolu da tamamen bitmiş durumda. Tahsis sahipleri yolun olmadığını ve Berdan suyunun taşkınlara sebebiyet verdiğini söylemişlerdi. Bu işlemler DSİ ve karayolları tarafından tamamen bitirilmiş durumda. Şu anda beklenen tahsis sahiplerini buraya gelip yatırımlarını yapmaları. Özellikle Limak holding, Özaltın Holding, Çeçen Holding, Peta, Aram gibi firmalar otelleri, golf alanları, safari alanları gibi alanları yapmalarını bekliyoruz. Daha önce itiraz ettikleri teşvikler de verildi. Artık gerekçeleri kalmadı. Bu yatırımcılara 6. Bölge teşvikleri verildi. Cumhurbaşkanımız tarafından da temel atıldı burada. Ama yatırımcılar Cumhurbaşkanımıza söz vermelerine rağmen bir türlü gelmedi. Bu yatırımcıların Mersin'e gelmesi için Mesiad olarak öncülüğünü yapacağız. Gerekirse Ankara'ya kadar gideceğiz. Cumhurbaşkanımıza çıkacağız.Burada 10 km'lik bir alan var. 2 km sonra Seyhan nehrinin denizle buluştuğu alan var. Orası da 10 km'lik bir turizm alanına müsait bir alan. Yatırımcıların havaalanı sitemi vardı. Havaalanının yapımı da çok hızlı bir şekilde devam ediyor.Buranın, Karboğazı bölgesinin  bölgede ve dünyada eşi benzeri olmayan bir turizm merkezi olacağına inanıyoruz. Devlet yetkililerinin ve tüm STK'ların bu projeyi desteklemelerini ve dillendirmelerini bekliyoruz. Mersin'de bu projelerle şaha kalkacağına inanıyoruz. Diğer bölgelere alternatif Türkiye'nin en önemli turizm bölgesi olacaktır." dedi  
MESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Engin, Kazanlı Seyhan Turizm Bölgesinde yatırıcımların tüm taleplerinin yerine getirildiğini, teşviklerin de yapıldığını belirterek, tüm bunlara rağmen yatırımcıların bölgeye gelmediğini ifade etti ve " Artık gerekçeniz kalmadı. Bir an önce yatırımlarınıza başlayın" çağrısında bulundu.

Sedat Yılmaz/inovatifhaber

Mersin Sanayici ve İş İnsanları Derneği (MESİAD) Yönetim Kurulu Kazanlı Seyhan Turizm Bölgesinde gazetecilerle birlikte incelemelerde bulundu.

 

Bölgede yatırımcıların istekleri doğrultusunda DSİ tarafından mendirekleri yapıldığını belirten Engin, burada yaptığı açıklamada " Şu anda burada 14 km'lik turizm yolu da tamamen bitmiş durumda. Tahsis sahipleri yolun olmadığını ve Berdan suyunun taşkınlara sebebiyet verdiğini söylemişlerdi. Bu işlemler DSİ ve karayolları tarafından tamamen bitirilmiş durumda. Şu anda beklenen tahsis sahiplerini buraya gelip yatırımlarını yapmaları. Özellikle Limak holding, Özaltın Holding, Çeçen Holding, Peta, Aram gibi firmalar otelleri, golf alanları, safari alanları gibi alanları yapmalarını bekliyoruz. Daha önce itiraz ettikleri teşvikler de verildi. Artık gerekçeleri kalmadı. Bu yatırımcılara 6. Bölge teşvikleri verildi. Cumhurbaşkanımız tarafından da temel atıldı burada. Ama yatırımcılar Cumhurbaşkanımıza söz vermelerine rağmen bir türlü gelmedi. Bu yatırımcıların Mersin'e gelmesi için Mesiad olarak öncülüğünü yapacağız. Gerekirse Ankara'ya kadar gideceğiz. Cumhurbaşkanımıza çıkacağız.Burada 10 km'lik bir alan var. 2 km sonra Seyhan nehrinin denizle buluştuğu alan var. Orası da 10 km'lik bir turizm alanına müsait bir alan. Yatırımcıların havaalanı sitemi vardı. Havaalanının yapımı da çok hızlı bir şekilde devam ediyor.Buranın, Karboğazı bölgesinin  bölgede ve dünyada eşi benzeri olmayan bir turizm merkezi olacağına inanıyoruz. Devlet yetkililerinin ve tüm STK'ların bu projeyi desteklemelerini ve dillendirmelerini bekliyoruz. Mersin'de bu projelerle şaha kalkacağına inanıyoruz. Diğer bölgelere alternatif Türkiye'nin en önemli turizm bölgesi olacaktır." dedi

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.