KKTC Mersin Başkonsolosu Zalihe Mendeli'den 'Milli Mücadele ve Şehitler Haftası' mesajı

20.12.2020 - 21:00, Güncelleme: 29.11.2021 - 14:41
 

KKTC Mersin Başkonsolosu Zalihe Mendeli'den 'Milli Mücadele ve Şehitler Haftası' mesajı

KKTC Mersin Başkonsolosu Zalihe Mendeli '21-25 Aralık Milli Mücadele ve Şehitler Haftası' dolayısıyla bir mesaj yayınlayarak, 'Kıbrıs Türk Halkı, bugün sahip olduğu barış ve huzur ortamına kavuşmak adına büyük bedeller ödemiştir. 'dedi

KKTC Mersin Başkonsolosu Zalihe Mendeli  '21-25 Aralık Milli Mücadele ve Şehitler Haftası' dolayısıyla yayınladığı mesajında şu ifadelere yer verdi: "Rum tarafınca başlatılan ve tarihe “Kanlı Noel” olarak geçen trajedinin 57. yıl dönümündeyiz. Kıbrıs Türk Halkı, 21 Aralık 1963 tarihinde, Rumların Akritas Planını yürürlüğe koyarak Ada’daki tüm Kıbrıslı Türkleri 24 saat içinde yok etmek ve Ada’yı Yunanistan’a bağlamak amacıyla insanlık dışı saldırılarına maruz kalmış, sayısız masum Kıbrıslı Türk katledilmiş, devletin tüm organlarından dışlanmış ve adanın 3’lük bir bölümünde tam 11 yıl yaşamak zorunda bırakılmıştı. Kıbrıs tarihine kazınan bu kare lekeyi Kıbrıs Türk Halkı’nın unutması mümkün değildir. Bugün aradan 50 yıla aşkın bir süre geçmesine rağmen, yürütülen müzakere süreçlerinde, Türk tarafının tüm iyi niyet yaklaşımları karşısında Rum zihniyetinin değişmediğine dünya kamuoyu önünde şahit oluyoruz. Kıbrıs Türk Halkı, bugün sahip olduğu barış ve huzur ortamına kavuşmak adına büyük bedeller ödemiştir. Bizlerin görevi, kurmuş olduğumuz devletimizi yaşatmak için canla başla çalışmak ve bizden sonraki nesillerin geçmişini bilerek yaşadıkları topraklarda güven içinde kökleşmesini sağlamaktır. Kıbrıs Türk Halkı üzerinde derin izler bırakan bu soykırım hareketinin bir daha asla yaşanmaması temennisi ile Kıbrıslı Türklerin varoluş mücadelesi uğruna, özgürlüğe kavuşması ve bağımsız bir devlette yaşaması için canlarını feda eden Aziz Şehirlerimizi saygı, minnet ve rahmetle anıyor, manevi huzurlarında saygıyla eğiliyor, hayatta kalan Mücahit ve Gazilerimize şükranlarımı sunuyorum."
KKTC Mersin Başkonsolosu Zalihe Mendeli '21-25 Aralık Milli Mücadele ve Şehitler Haftası' dolayısıyla bir mesaj yayınlayarak, 'Kıbrıs Türk Halkı, bugün sahip olduğu barış ve huzur ortamına kavuşmak adına büyük bedeller ödemiştir. 'dedi

KKTC Mersin Başkonsolosu Zalihe Mendeli  '21-25 Aralık Milli Mücadele ve Şehitler Haftası' dolayısıyla yayınladığı mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Rum tarafınca başlatılan ve tarihe “Kanlı Noel” olarak geçen trajedinin 57. yıl dönümündeyiz.

Kıbrıs Türk Halkı, 21 Aralık 1963 tarihinde, Rumların Akritas Planını yürürlüğe koyarak Ada’daki tüm Kıbrıslı Türkleri 24 saat içinde yok etmek ve Ada’yı Yunanistan’a bağlamak amacıyla insanlık dışı saldırılarına maruz kalmış, sayısız masum Kıbrıslı Türk katledilmiş, devletin tüm organlarından dışlanmış ve adanın 3’lük bir bölümünde tam 11 yıl yaşamak zorunda bırakılmıştı.

Kıbrıs tarihine kazınan bu kare lekeyi Kıbrıs Türk Halkı’nın unutması mümkün değildir.

Bugün aradan 50 yıla aşkın bir süre geçmesine rağmen, yürütülen müzakere süreçlerinde, Türk tarafının tüm iyi niyet yaklaşımları karşısında Rum zihniyetinin değişmediğine dünya kamuoyu önünde şahit oluyoruz. Kıbrıs Türk Halkı, bugün sahip olduğu barış ve huzur ortamına kavuşmak adına büyük bedeller ödemiştir.

Bizlerin görevi, kurmuş olduğumuz devletimizi yaşatmak için canla başla çalışmak ve bizden sonraki nesillerin geçmişini bilerek yaşadıkları topraklarda güven içinde kökleşmesini sağlamaktır.

Kıbrıs Türk Halkı üzerinde derin izler bırakan bu soykırım hareketinin bir daha asla yaşanmaması temennisi ile Kıbrıslı Türklerin varoluş mücadelesi uğruna, özgürlüğe kavuşması ve bağımsız bir devlette yaşaması için canlarını feda eden Aziz Şehirlerimizi saygı, minnet ve rahmetle anıyor, manevi huzurlarında saygıyla eğiliyor, hayatta kalan Mücahit ve Gazilerimize şükranlarımı sunuyorum."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.