MEÜ 25. Kültür ve Spor Şenliği Açılış Töreni Gerçekleştirildi

Kültür-Sanat 25.04.2019 - 08:16, Güncelleme: 29.11.2021 - 14:41
 

MEÜ 25. Kültür ve Spor Şenliği Açılış Töreni Gerçekleştirildi

Yoğun bir eğitim-öğretim dönemi sonunda öğrencilere ve personele motivasyon sağlamak amacıyla yapılan 25. Kültür ve Spor Şenliği'nin açılış töreni düzenlendi.

Törene Mersin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı, CHP Milletvekilleri Alpay Antmen ile Cengiz Gökçel, Tarsus Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Aydın, Baro Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanı  S.G.KD. ALB. Oğuz Bavbek, İl Jandarma Komutanlığı ALB. Hasan Basri Uçar, MİT Başkanı Mustafa Kayılı, KKTC Eğitim ve  Kültür Ataşesi Yusuf İnanıroğlu, Rektör Yardımcıları, Rektör Danışmanları, Dekan ve Müdürlerimiz, akademik-idari personel ile öğrenciler katılım sağladı. Törende konuşma yapan Rektör Prof. Dr. Ahmet Çamsarı, “Bilindiği gibi Mersin Üniversitesi kurulduğu tarihten bugüne hem bölgemizin gereksinimleri hem de ülkemizin gelecek hedefleri doğrultusunda kendini geliştirmeye, akademik programlarının niteliğini artırmaya gayret ediyor.” dedi. Bilimin hemen her alanında faaliyet gösterirken teknolojik gelişmeler ışığında ilerlemeye devam eden Üniversitenin, fiziki altyapısını artan öğrenci sayısına uygun hale getirmeye, akademik ve idari kadrosunu genişletmeye, kısacası daha da büyüyerek ülkemizin gözde eğitim kurumlarından biri olmaya devam ettiğini söyleyen Rektörümüz Prof. Dr. Çamsarı kültürel etkinliklerin önemine de değindi.  Prof. Dr. Çamsarı, “Kültürel, sanatsal ve sportif etkinliklerle ve üç gün boyunca düzenlenecek konserlerle öğrencilerimizin, öğretim elemanlarımızın ve çalışanlarımızın yoğun geçen bu eğitim öğretim yılının stresini atmalarını diliyorum. Bunun yanı sıra şenliğimizin verdiği moral ve motivasyonun önümüzdeki yılı daha verimli geçirmemize vesile olmasını da temenni ediyorum. Çünkü Mersin Üniversitesi ailesi olarak daha alacak çok yolumuz, başarıyla altından kalkacak daha çok projemiz var.” dedi. Açılış konuşmalarının ardından Mersin Üniversitesi Devlet Konservatuarı öğrencileri tarafından hazırlanan müzik dinletisi ve dans gösterisi sunuldu. 25. Kültür ve Spor Şenliği, 26 Nisan Cuma gününe kadar çeşitli etkinliklerle devam edecek.
Yoğun bir eğitim-öğretim dönemi sonunda öğrencilere ve personele motivasyon sağlamak amacıyla yapılan 25. Kültür ve Spor Şenliği'nin açılış töreni düzenlendi.

Törene Mersin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı, CHP Milletvekilleri Alpay Antmen ile Cengiz Gökçel, Tarsus Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Aydın, Baro Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanı  S.G.KD. ALB. Oğuz Bavbek, İl Jandarma Komutanlığı ALB. Hasan Basri Uçar, MİT Başkanı Mustafa Kayılı, KKTC Eğitim ve  Kültür Ataşesi Yusuf İnanıroğlu, Rektör Yardımcıları, Rektör Danışmanları, Dekan ve Müdürlerimiz, akademik-idari personel ile öğrenciler katılım sağladı.

Törende konuşma yapan Rektör Prof. Dr. Ahmet Çamsarı, “Bilindiği gibi Mersin Üniversitesi kurulduğu tarihten bugüne hem bölgemizin gereksinimleri hem de ülkemizin gelecek hedefleri doğrultusunda kendini geliştirmeye, akademik programlarının niteliğini artırmaya gayret ediyor.” dedi.

Bilimin hemen her alanında faaliyet gösterirken teknolojik gelişmeler ışığında ilerlemeye devam eden Üniversitenin, fiziki altyapısını artan öğrenci sayısına uygun hale getirmeye, akademik ve idari kadrosunu genişletmeye, kısacası daha da büyüyerek ülkemizin gözde eğitim kurumlarından biri olmaya devam ettiğini söyleyen Rektörümüz Prof. Dr. Çamsarı kültürel etkinliklerin önemine de değindi.  Prof. Dr. Çamsarı, “Kültürel, sanatsal ve sportif etkinliklerle ve üç gün boyunca düzenlenecek konserlerle öğrencilerimizin, öğretim elemanlarımızın ve çalışanlarımızın yoğun geçen bu eğitim öğretim yılının stresini atmalarını diliyorum. Bunun yanı sıra şenliğimizin verdiği moral ve motivasyonun önümüzdeki yılı daha verimli geçirmemize vesile olmasını da temenni ediyorum. Çünkü Mersin Üniversitesi ailesi olarak daha alacak çok yolumuz, başarıyla altından kalkacak daha çok projemiz var.” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından Mersin Üniversitesi Devlet Konservatuarı öğrencileri tarafından hazırlanan müzik dinletisi ve dans gösterisi sunuldu.

25. Kültür ve Spor Şenliği, 26 Nisan Cuma gününe kadar çeşitli etkinliklerle devam edecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.