Mezitli Kadınların Başarısı Ekonomi Programında Örnek Gösterildi

08.02.2019 - 13:42, Güncelleme: 29.11.2021 - 14:41
 

Mezitli Kadınların Başarısı Ekonomi Programında Örnek Gösterildi

Mezitli Doğlu’da yaşayan Behiye Şahin, ekonomi gazeteciliğinin duayenlerinden Meliha Okur’un TGRT Haber televizyonu için hazırlayıp sunduğu ‘Anlat Bana’ isimli programa katılarak, Mezitli Belediyesi Kadın Üretici Pazarlarını anlattı. Şahin, ürettiğinin karşılığını alamayan üreticiyken, iyi kazanan bir kadın haline gelme sürecinden bahsetti.

Ürettiği ürünleri ucuz fiyata sebze halinde sattıklarını söyleyen Şahin, “Bir gün eşim geldi ve ‘Neşet Tarhan, diye bir aday var. Böyle bir Pazar kuracağını söylüyor’ dedi. Çok güzel bir projeydi. Biz Neşet Tarhan’a inandık. O da bize inandı ve şuan çok iyi bir noktadayız. Sadece ekonomik kazancın yanında Neşet Tarhan başkanımızın bu projesi, ayaklarımız üzerinde durabileceğimizi, kadının kimseye bağımlı olmadan da başarabileceğini öğretti. Çok sayıda aldığımız ödülle ‘ürettiğimiz ürünleri satarak adımızı dünyaya duyurabiliyorsak, sesimiz Çin’e kadar gidebiliyorsa her şeyi başarabiliriz’ demeye başladık. Kendimi ilk kez güçlü htim” dedi. Kadın Üretici Pazarı ile hayatının tamamen değiştiğini ifade eden Şahin, “Daha önce sadece alışveriş için indiğim Mersin’de şimdi bir yerim var. Dostlarım, arkadaşlarım ve paylaştığım anılarım var. Hiç bir şey bilmeyen çiftçi bir kadınken, yeni ortamlar tanıyan, yeni insanlarla buluşan önünü gören bir kadın haline geldim. İlk kez uçağa bindim, ilk kez İstanbul’a geldim. Hala çiftçi bir kadınım ama gördüğünüz gibi karşınıza kadar geldim ve burada kendimi ifade ediliyorum. Benim durumumda olanların seslerini yansıtabiliyorum” diye konuştu. Kendisine bu imkânları sağlayan Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan’a sonsuz teşekkürlerini ilettiğini ifade eden Şahin, Meliha Okur’un ekonomiye dair sorularını da yanıtladı. Şahin, ülkemizin yaşadığı ekonomik krizin ancak daha fazla üreterek aşılabileceğine dikkat çekti. Programda, ayrıca Çin’de düzenlenen Kentsel İnovasyon Ödülü ile ilgili yapılan kutlamalarla ilgili görüntülere ve Başkan Tarhan’ın yaptığı konuşmaya da yer verildi. Programcı Meliha Okur’da Başkan Tarhan’ı kutlayarak, ülkemizin bu tür başarıları daha fazla önemseyerek gündemde tutması gerektiğine dikkat çekti.
Mezitli Doğlu’da yaşayan Behiye Şahin, ekonomi gazeteciliğinin duayenlerinden Meliha Okur’un TGRT Haber televizyonu için hazırlayıp sunduğu ‘Anlat Bana’ isimli programa katılarak, Mezitli Belediyesi Kadın Üretici Pazarlarını anlattı. Şahin, ürettiğinin karşılığını alamayan üreticiyken, iyi kazanan bir kadın haline gelme sürecinden bahsetti.

Ürettiği ürünleri ucuz fiyata sebze halinde sattıklarını söyleyen Şahin, “Bir gün eşim geldi ve ‘Neşet Tarhan, diye bir aday var. Böyle bir Pazar kuracağını söylüyor’ dedi. Çok güzel bir projeydi. Biz Neşet Tarhan’a inandık. O da bize inandı ve şuan çok iyi bir noktadayız. Sadece ekonomik kazancın yanında Neşet Tarhan başkanımızın bu projesi, ayaklarımız üzerinde durabileceğimizi, kadının kimseye bağımlı olmadan da başarabileceğini öğretti. Çok sayıda aldığımız ödülle ‘ürettiğimiz ürünleri satarak adımızı dünyaya duyurabiliyorsak, sesimiz Çin’e kadar gidebiliyorsa her şeyi başarabiliriz’ demeye başladık. Kendimi ilk kez güçlü htim” dedi.

Kadın Üretici Pazarı ile hayatının tamamen değiştiğini ifade eden Şahin, “Daha önce sadece alışveriş için indiğim Mersin’de şimdi bir yerim var. Dostlarım, arkadaşlarım ve paylaştığım anılarım var. Hiç bir şey bilmeyen çiftçi bir kadınken, yeni ortamlar tanıyan, yeni insanlarla buluşan önünü gören bir kadın haline geldim. İlk kez uçağa bindim, ilk kez İstanbul’a geldim. Hala çiftçi bir kadınım ama gördüğünüz gibi karşınıza kadar geldim ve burada kendimi ifade ediliyorum. Benim durumumda olanların seslerini yansıtabiliyorum” diye konuştu.

Kendisine bu imkânları sağlayan Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan’a sonsuz teşekkürlerini ilettiğini ifade eden Şahin, Meliha Okur’un ekonomiye dair sorularını da yanıtladı. Şahin, ülkemizin yaşadığı ekonomik krizin ancak daha fazla üreterek aşılabileceğine dikkat çekti.

Programda, ayrıca Çin’de düzenlenen Kentsel İnovasyon Ödülü ile ilgili yapılan kutlamalarla ilgili görüntülere ve Başkan Tarhan’ın yaptığı konuşmaya da yer verildi.

Programcı Meliha Okur’da Başkan Tarhan’ı kutlayarak, ülkemizin bu tür başarıları daha fazla önemseyerek gündemde tutması gerektiğine dikkat çekti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.