MTSO, MTOSB ve Üniversite arasında stratejik işbirliği

Ekonomi 06.03.2019 - 16:00, Güncelleme: 29.11.2021 - 14:41
 

MTSO, MTOSB ve Üniversite arasında stratejik işbirliği

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO), Mersin Üniversitesi ve Mersin-Tarsus Organize Sanayi Bölgesi (MTOSB) arasında ‘Stratejik İşbirliği Protokolü’ imzalandı. MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan, Mersin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı ve MTOSB Başkanı Sabri Tekli’nin imza attığı protokol ile üniversite ve sanayi işbirliğinin geliştirilmesi hedefleniyor.

Bölgedeki işletmelerin yenilikçilik, araştırma ve geliştirme içeren projeler yoluyla gelişimine destek olmak ve dolayısıyla bölge ekonomisine katkı sağlamak adına MTSO, MTOSB ile Mersin Üniversitesi arasında stratejik işbirliğine gidildi. İmzalanan protokol ile başta TUBİTAK olmak üzere KOSGEB, Kalkınma Ajansı gibi ulusal, U2020, AB, Dünya Bankası, UN gibi uluslararası proje çağrılarına projeler sunulmasında iş birliği yapılması, var olan uzmanlıkların paylaşılması, geliştirilen projelerin etkin ve verimli yönetilmesi, bölgedeki var olan proje kültürünün geliştirilmesi ve projeler yoluyla bölge ihtiyaçlarının giderilmesi hedefleniyor.  İmza töreni sonrasında kısa bir değerlendirme yapan MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan, “Üniversitemizle işbirliği protokolü imzaladık. Üniversite ile sanayi arasındaki işbirliğinin geliştirilmesi tüm sanayinin beklediği en önemli olgudur. Bu protokol ile en kısa sürede gerçek anlamda sanayi ile üniversitemiz arasında işbirliği oluşturulacaktır. Sayın Rektörümüze böyle bir duyarlılık göstererek bu protokolü hazırladıkları için ayrıca teşekkür ediyorum” dedi.  Şehrin her kurumu ile birlikte çalışmaktan büyük mutluluk duyduklarını dile getiren Mersin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı ise sanayicilerle, iş insanlarıyla her alanda işbirliği yapmaya hazır olduklarını vurguladı. Sanayicilerin desteğinin hem eğitim hem de ar-ge’nin geliştirilmesi adına önem taşıdığını kaydeden Çamsarı, “Umarım hızlı şekilde çalışmalara başlar ve bu protokolün altını hak ettiği şekilde doldururuz” değerlendirmesini yaptı.  Üniversiteler olmadan teknoloji geliştirmenin, teknoloji olmadan da sanayiyi ilerletmenin mümkün olmadığını ifade eden MTOSB Yönetim Kurulu Başkanı Sabri Tekli ise şunları söyledi:  “Yaptığımız her araştırmada, ar-ge çalışmasında mutlaka üniversite temsilcilerimizin bizimle hareket etmesini istiyoruz. Teknolojiye ancak üniversitelerimiz aracılığıyla kavuşabiliriz. Bu ihtiyacımızı her kulvarda dile getiriyoruz. İnşallah bu anlaşma sonrasında sık sık bir araya gelerek hedeflerimize ulaşacağız.”
Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO), Mersin Üniversitesi ve Mersin-Tarsus Organize Sanayi Bölgesi (MTOSB) arasında ‘Stratejik İşbirliği Protokolü’ imzalandı. MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan, Mersin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı ve MTOSB Başkanı Sabri Tekli’nin imza attığı protokol ile üniversite ve sanayi işbirliğinin geliştirilmesi hedefleniyor.

Bölgedeki işletmelerin yenilikçilik, araştırma ve geliştirme içeren projeler yoluyla gelişimine destek olmak ve dolayısıyla bölge ekonomisine katkı sağlamak adına MTSO, MTOSB ile Mersin Üniversitesi arasında stratejik işbirliğine gidildi. İmzalanan protokol ile başta TUBİTAK olmak üzere KOSGEB, Kalkınma Ajansı gibi ulusal, U2020, AB, Dünya Bankası, UN gibi uluslararası proje çağrılarına projeler sunulmasında iş birliği yapılması, var olan uzmanlıkların paylaşılması, geliştirilen projelerin etkin ve verimli yönetilmesi, bölgedeki var olan proje kültürünün geliştirilmesi ve projeler yoluyla bölge ihtiyaçlarının giderilmesi hedefleniyor. 
İmza töreni sonrasında kısa bir değerlendirme yapan MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan, “Üniversitemizle işbirliği protokolü imzaladık. Üniversite ile sanayi arasındaki işbirliğinin geliştirilmesi tüm sanayinin beklediği en önemli olgudur. Bu protokol ile en kısa sürede gerçek anlamda sanayi ile üniversitemiz arasında işbirliği oluşturulacaktır. Sayın Rektörümüze böyle bir duyarlılık göstererek bu protokolü hazırladıkları için ayrıca teşekkür ediyorum” dedi. 
Şehrin her kurumu ile birlikte çalışmaktan büyük mutluluk duyduklarını dile getiren Mersin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı ise sanayicilerle, iş insanlarıyla her alanda işbirliği yapmaya hazır olduklarını vurguladı. Sanayicilerin desteğinin hem eğitim hem de ar-ge’nin geliştirilmesi adına önem taşıdığını kaydeden Çamsarı, “Umarım hızlı şekilde çalışmalara başlar ve bu protokolün altını hak ettiği şekilde doldururuz” değerlendirmesini yaptı. 
Üniversiteler olmadan teknoloji geliştirmenin, teknoloji olmadan da sanayiyi ilerletmenin mümkün olmadığını ifade eden MTOSB Yönetim Kurulu Başkanı Sabri Tekli ise şunları söyledi: 
“Yaptığımız her araştırmada, ar-ge çalışmasında mutlaka üniversite temsilcilerimizin bizimle hareket etmesini istiyoruz. Teknolojiye ancak üniversitelerimiz aracılığıyla kavuşabiliriz. Bu ihtiyacımızı her kulvarda dile getiriyoruz. İnşallah bu anlaşma sonrasında sık sık bir araya gelerek hedeflerimize ulaşacağız.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.