Özyiğit,'Tüm vatandaşlarımızın Dünya İnsan Hakları gününü kutluyorum.'

Siyaset 10.12.2018 - 08:26, Güncelleme: 29.11.2021 - 14:41
 

Özyiğit,'Tüm vatandaşlarımızın Dünya İnsan Hakları gününü kutluyorum.'

CHP Yenişehir Belediye Başkan A.Adayı Ecz. Abdullah Özyiğit, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları günü dolayısıyla bir mesaj yayıladı

CHP Yenişehir Belediye Başkan A.Adayı Ecz. Abdullah Özyiğit, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları günü dolayısıyla bir mesaj yayıladı. Özyiğit mesajında şu ifadelere yer verdi: "Günümüzde kabul gören ve evrensel bir boyut kazanan insan hakları anlayışının kaynağı Birleşmiş Milletler Teşkilatı tarafından 10 Aralık 1948 tarihinde kabul edilen “İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi”dir. Bu bildirge , birinci maddesinde yer alan şu çarpıcı cümle ile başlar: “ Bütün insanlar özgür; onur ve haklar bakımından eşit doğarlar."  Türkiye de, Birleşmiş Milletlerin kurucu üyelerinden birisi olarak İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi'ni ilk onaylayan ülkeler arasında yer almıştır.   Hepimiz bir birey ve insan olarak, evrensel bir değer olan insan haklarının yerleştirilmesi ve iyileştirilmesi için daha duyarlı olmalı, özellikle çocuklarımızın insan haklarına saygılı bireyler olarak yetişmesini sağlayarak, daha gelişmiş ve özgür bir toplum yaratmaya katkıda bulunmalıyız. Bizler tam olarak bu misyonla öncelikle çocuklardan başlayarak gerekli eğitimleri sağlama hususunda gereken çalışmaları hassasiyetle yürütüyoruz. "Erken Çocukluk Eğitimi" ve "Yenişehir Çocuk Akademileri" projelerimizin kapsamında olduğu gibi gerek çocuklarımızın gerekse ebevenylerimizin insan odaklı eğitimler almasını sağlayacağız. Toplumun temel taşı olan ailede başlayan insan odaklı eğitimler nesillerin insan haklarına duyarlı bireyler olarak yetişmesine büyük oranda katkı sağlar.    Bizler Yeni-Yenişehir'de insan odaklı belediyecilik anlayışımızla, tüm vatandaşlarımıza eşit hizmet ilkemizle, haklarını en geniş biçimde kullanabilmeleri ve daha iyi hayat standartlarına ulaşmaları için çalışmalarımızı sürdüreceğiz.    Barışın, adaletin, kardeşliğin ve sevginin hakim olduğu bir Yenişehir, Mersin ve Türkiye temennisi ile tüm vatandaşlarımızın Dünya İnsan Hakları gününü kutluyorum."
CHP Yenişehir Belediye Başkan A.Adayı Ecz. Abdullah Özyiğit, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları günü dolayısıyla bir mesaj yayıladı

CHP Yenişehir Belediye Başkan A.Adayı Ecz. Abdullah Özyiğit, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları günü dolayısıyla bir mesaj yayıladı.

Özyiğit mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Günümüzde kabul gören ve evrensel bir boyut kazanan insan hakları anlayışının kaynağı Birleşmiş Milletler Teşkilatı tarafından 10 Aralık 1948 tarihinde kabul edilen “İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi”dir. Bu bildirge , birinci maddesinde yer alan şu çarpıcı cümle ile başlar: “ Bütün insanlar özgür; onur ve haklar bakımından eşit doğarlar." 
Türkiye de, Birleşmiş Milletlerin kurucu üyelerinden birisi olarak İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi'ni ilk onaylayan ülkeler arasında yer almıştır.
 
Hepimiz bir birey ve insan olarak, evrensel bir değer olan insan haklarının yerleştirilmesi ve iyileştirilmesi için daha duyarlı olmalı, özellikle çocuklarımızın insan haklarına saygılı bireyler olarak yetişmesini sağlayarak, daha gelişmiş ve özgür bir toplum yaratmaya katkıda bulunmalıyız. Bizler tam olarak bu misyonla öncelikle çocuklardan başlayarak gerekli eğitimleri sağlama hususunda gereken çalışmaları hassasiyetle yürütüyoruz. "Erken Çocukluk Eğitimi" ve "Yenişehir Çocuk Akademileri" projelerimizin kapsamında olduğu gibi gerek çocuklarımızın gerekse ebevenylerimizin insan odaklı eğitimler almasını sağlayacağız. Toplumun temel taşı olan ailede başlayan insan odaklı eğitimler nesillerin insan haklarına duyarlı bireyler olarak yetişmesine büyük oranda katkı sağlar. 
 
Bizler Yeni-Yenişehir'de insan odaklı belediyecilik anlayışımızla, tüm vatandaşlarımıza eşit hizmet ilkemizle, haklarını en geniş biçimde kullanabilmeleri ve daha iyi hayat standartlarına ulaşmaları için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. 
 
Barışın, adaletin, kardeşliğin ve sevginin hakim olduğu bir Yenişehir, Mersin ve Türkiye temennisi ile tüm vatandaşlarımızın Dünya İnsan Hakları gününü kutluyorum."
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.