Şair Özdemir İnce’nin 60 Bin Kitaplık Kütüphanesi Yenişehir’e Getirilecek

Siyaset 26.02.2019 - 00:01, Güncelleme: 29.11.2021 - 14:41
 

Şair Özdemir İnce’nin 60 Bin Kitaplık Kütüphanesi Yenişehir’e Getirilecek

CHP Yenişehir Belediye Başkan adayı Abdullah Özyiğit, Mersinli şair Özdemir İnce’nin 60 bin kitaplık kütüphanesini Mersin’e getireceklerini ve Yenişehir’de kurulacak kütüphaneye şairin adını vereceklerini söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Yenişehir Belediye Başkan adayı Abdullah Özyiğit Sivas Yahyalılar Derneği üyeleriyle bir araya geldi. Belediye başkanlığı döneminde en çok önem vereceği projelerin başında erken çocukluk eğitimi projesinin geldiğini ifaden eden Abdullah Özyiğit, “Anne babası erken çocukluk eğitimi alan çocukla anne babası bu eğitimi almayan çocuk arasında dramatik bir fark var. Onun için buradan başlayacağız. Anne babalara erken çocukluk eğitimi vereceğiz. Bu eğitimi alan anne babalar çocuklarını daha iyi yetiştirecek ve bunun sonuçlarını 15 yıl, 20 yıl sonra alacağız” dedi. Yenişehir’de sanatın ve sporun her alanını destekleyeceklerini, çocukların ders çalışabilecekleri mahalle kütüphanelerinin yanı sıra spor yapabilecekleri spor tesislerini kuracaklarını anlatan Abdullah Özyiğit, kapsamlı bir kütüphane kurma çalışmalarının olduğunu da söyledi. Özyiğit,  “Şair Özdemir İnce Mersinli. 60 bin kitaplık kütüphanesi var. Şimdi belli bir yaşa gelmiş ve kitaplarının boşa gitmesini istemiyor. Benim adımın verileceği bir kütüphaneye bağışlarım diyor. Özdemir İnce’nin kitapları sokağa atılır mı? O kütüphanede çok değerli eserler var. O 60 bin kitabı alacağız ve Özdemir İnce adını verdiğimiz kütüphaneye dizeceğiz. Çocuklarımız gelip bu kütüphaneden faydalanacak” diye konuştu. ‘YÜZDE 70 OY ALIRIZ’ Dernek üyelerinin, mevcut Yenişehir Belediyesi’nin cenaze nakil hizmetleri konusunda yetersiz kaldığı yönünde ki eleştirilerine yanıt veren Abdullah Özyiğit şunları söyledi: “Cenaze nakli hizmetleri konusunda belediye bugüne kadar yatırım yapmamış. Biz kendi cenazemize sahip çıkacağız. Yenişehir’deki insanımızın cenazesi olduğunda Büyükşehir Belediyesi’ne başvurmak zorunda kalmasına son vereceğiz. Alo cenaze hattı kuracağız. Vatandaş orayı aradığında defin işleminden nakil işlemine kadar tüm hizmetleri hızla alabilecek.” CHP Yenişehir Belediye Başkan adayı Abdullah Özyiğit, yerel seçimlerle ilgili öngörülerini de paylaştı. Özyiğit, “Bir kişinin belediye başkan adayı olması için bir geçmiş gerekir, bir başarı gerekir, liyakat gerekir. Rakip partilerdeki adaylar kendi alanlarında başarılı insanlar ama bir kenti yönetmek bu kadar kolay, bu kadar basit değil. Dolayısıyla ben Ak Parti’den de, MHP’den de destek geleceğini düşünüyorum. İyi çalışırsak yüzde 70 oy alırız. Yüzde 70 oy aldığımızda 28 belediye meclis üyesi çıkarırız” dedi.
CHP Yenişehir Belediye Başkan adayı Abdullah Özyiğit, Mersinli şair Özdemir İnce’nin 60 bin kitaplık kütüphanesini Mersin’e getireceklerini ve Yenişehir’de kurulacak kütüphaneye şairin adını vereceklerini söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Yenişehir Belediye Başkan adayı Abdullah Özyiğit Sivas Yahyalılar Derneği üyeleriyle bir araya geldi.

Belediye başkanlığı döneminde en çok önem vereceği projelerin başında erken çocukluk eğitimi projesinin geldiğini ifaden eden Abdullah Özyiğit, “Anne babası erken çocukluk eğitimi alan çocukla anne babası bu eğitimi almayan çocuk arasında dramatik bir fark var. Onun için buradan başlayacağız. Anne babalara erken çocukluk eğitimi vereceğiz. Bu eğitimi alan anne babalar çocuklarını daha iyi yetiştirecek ve bunun sonuçlarını 15 yıl, 20 yıl sonra alacağız” dedi.

Yenişehir’de sanatın ve sporun her alanını destekleyeceklerini, çocukların ders çalışabilecekleri mahalle kütüphanelerinin yanı sıra spor yapabilecekleri spor tesislerini kuracaklarını anlatan Abdullah Özyiğit, kapsamlı bir kütüphane kurma çalışmalarının olduğunu da söyledi.

Özyiğit,  “Şair Özdemir İnce Mersinli. 60 bin kitaplık kütüphanesi var. Şimdi belli bir yaşa gelmiş ve kitaplarının boşa gitmesini istemiyor. Benim adımın verileceği bir kütüphaneye bağışlarım diyor. Özdemir İnce’nin kitapları sokağa atılır mı? O kütüphanede çok değerli eserler var. O 60 bin kitabı alacağız ve Özdemir İnce adını verdiğimiz kütüphaneye dizeceğiz. Çocuklarımız gelip bu kütüphaneden faydalanacak” diye konuştu.

‘YÜZDE 70 OY ALIRIZ’

Dernek üyelerinin, mevcut Yenişehir Belediyesi’nin cenaze nakil hizmetleri konusunda yetersiz kaldığı yönünde ki eleştirilerine yanıt veren Abdullah Özyiğit şunları söyledi:

“Cenaze nakli hizmetleri konusunda belediye bugüne kadar yatırım yapmamış. Biz kendi cenazemize sahip çıkacağız. Yenişehir’deki insanımızın cenazesi olduğunda Büyükşehir Belediyesi’ne başvurmak zorunda kalmasına son vereceğiz. Alo cenaze hattı kuracağız. Vatandaş orayı aradığında defin işleminden nakil işlemine kadar tüm hizmetleri hızla alabilecek.”

CHP Yenişehir Belediye Başkan adayı Abdullah Özyiğit, yerel seçimlerle ilgili öngörülerini de paylaştı. Özyiğit, “Bir kişinin belediye başkan adayı olması için bir geçmiş gerekir, bir başarı gerekir, liyakat gerekir. Rakip partilerdeki adaylar kendi alanlarında başarılı insanlar ama bir kenti yönetmek bu kadar kolay, bu kadar basit değil. Dolayısıyla ben Ak Parti’den de, MHP’den de destek geleceğini düşünüyorum. İyi çalışırsak yüzde 70 oy alırız. Yüzde 70 oy aldığımızda 28 belediye meclis üyesi çıkarırız” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.