Yeşilboğaz, 'En Yüce Değer İnsan Haklarıdır'

11.07.2019 - 08:59, Güncelleme: 29.11.2021 - 14:41
 

Yeşilboğaz, 'En Yüce Değer İnsan Haklarıdır'

Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, Bosna Hersek’te11 Temmuz 1995 yılında gerçekleşen Srebrenista Katliamı’nı yayımladığı mesajla kınadı. Yeşilboğaz açıklamasında, en yüce değerin insan hakları olduğunu vurgulayarak, “Savaşa karşı barışı, nefrete karşı sevgiyi yeşertmeliyiz” dedi.

Srebrenista Katliamı’nın vicdanın utancı ve insanlık tarihinin yüz karası bir soykırım vahşeti olduğunu söyleyen Baro Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, “Bundan 23 yıl önce bugün, 8372 Boşnak, bütün dünyanın gözleri önünde, medeni denilen Avrupa'nın göbeğinde ve bizzat kontrolünde Sırp kuvvetleri tarafından hunharca katledilmiştir. Yüzlerce kadın tecavüze uğradı, çocuklar kurşunların hedefi olmuştur. Avrupa’da hukuksal olarak ilk kez belgelenmiş bir soykırım olan Srebrenista katliamı, uluslararası manipülasyonlarla yok sayılmaya çalışılmaktadır. Bu katliam hem Bosna Hersek’te, hem de tüm dünyada, acının ve adalet arayışının sembolü haline gelen büyük bir dramdır” diye konuştu. “SAVAŞA KARŞI BARIŞI, NEFRETE KARŞI SEVGİYİ YEŞERTMELİYİZ” En yüce değerin insan hakları olduğunu vurgulayan Yeşilboğaz, “Ülkeleri yönetenler; savaşların bir toplumun geleceğini yok ettiğinin, barışın ise toplumun temelini oluşturduğunun bilincinde olmalıdır.  Büyük devlet olmanın gereği; barışı, adaleti, hoşgörüyü, sevgiyi inşa etmektir. Savaş nedeniyle binlerce çocuğun, kadınların, masum insanların kanı karışan topraklarda artık; savaşa karşı barışı, kin ve nefrete karşı sevgiyi yeşertmeliyiz. Dünyada ve ülkemizde bu tür insanlık vahşetinin yaşanmamasını ve dünyanın çeşitli ülkelerinde yaşanan bu tür dramların son bulmasını temenni ediyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle; insanlık tarihinin en karanlık sayfalarından birisi olan Bosna-Hersek’te yaşanan katliamı kınıyor, katledilen tüm masum insanları rahmetle anıyorum” ifadesini kullandı.  
Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, Bosna Hersek’te11 Temmuz 1995 yılında gerçekleşen Srebrenista Katliamı’nı yayımladığı mesajla kınadı. Yeşilboğaz açıklamasında, en yüce değerin insan hakları olduğunu vurgulayarak, “Savaşa karşı barışı, nefrete karşı sevgiyi yeşertmeliyiz” dedi.

Srebrenista Katliamı’nın vicdanın utancı ve insanlık tarihinin yüz karası bir soykırım vahşeti olduğunu söyleyen Baro Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, “Bundan 23 yıl önce bugün, 8372 Boşnak, bütün dünyanın gözleri önünde, medeni denilen Avrupa'nın göbeğinde ve bizzat kontrolünde Sırp kuvvetleri tarafından hunharca katledilmiştir. Yüzlerce kadın tecavüze uğradı, çocuklar kurşunların hedefi olmuştur. Avrupa’da hukuksal olarak ilk kez belgelenmiş bir soykırım olan Srebrenista katliamı, uluslararası manipülasyonlarla yok sayılmaya çalışılmaktadır. Bu katliam hem Bosna Hersek’te, hem de tüm dünyada, acının ve adalet arayışının sembolü haline gelen büyük bir dramdır” diye konuştu.

“SAVAŞA KARŞI BARIŞI, NEFRETE KARŞI SEVGİYİ YEŞERTMELİYİZ”

En yüce değerin insan hakları olduğunu vurgulayan Yeşilboğaz, “Ülkeleri yönetenler; savaşların bir toplumun geleceğini yok ettiğinin, barışın ise toplumun temelini oluşturduğunun bilincinde olmalıdır.  Büyük devlet olmanın gereği; barışı, adaleti, hoşgörüyü, sevgiyi inşa etmektir. Savaş nedeniyle binlerce çocuğun, kadınların, masum insanların kanı karışan topraklarda artık; savaşa karşı barışı, kin ve nefrete karşı sevgiyi yeşertmeliyiz. Dünyada ve ülkemizde bu tür insanlık vahşetinin yaşanmamasını ve dünyanın çeşitli ülkelerinde yaşanan bu tür dramların son bulmasını temenni ediyoruz.

Bu duygu ve düşüncelerle; insanlık tarihinin en karanlık sayfalarından birisi olan Bosna-Hersek’te yaşanan katliamı kınıyor, katledilen tüm masum insanları rahmetle anıyorum” ifadesini kullandı.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.