Yeşilboğaz 'İnsanlar Adalet Kapısından Geçmeyi Bekliyor'

30.12.2020 - 13:18, Güncelleme: 29.11.2021 - 14:41
 

Yeşilboğaz 'İnsanlar Adalet Kapısından Geçmeyi Bekliyor'

Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, yayımladığı yazılı mesajda 2021 yılından beklentilerini dile getirerek, “İnsanlar adalet kapısından geçmeyi bekliyor. Linç hukuku değil, çağdaş hukuk sistemi istiyoruz. Yeni yılda dünyanın sağlık, hukuk ve adalet ekseninde dönmesini temenni ediyorum” dedi.

Ülkemizin sağlık siyasi, ekonomik, hukuk, insan hakları ve ifade özgürlüğü konularında zor bir süreçten geçtiğini belirten Baro Başkanı Yeşilboğaz, “Dünyayı saran pandemi, yaşamımızdaki tüm dengeleri olumsuz yönde değiştirmiş, çok sayıda canımızı yitirmemize ve sevdiklerimizle aramıza mesafeler koymamıza neden olmuştur. Ülkemizin sosyal devlet yönetim anlayışından uzak olması ise kötü giden ekonomimizi, beraberinde insanca yaşam mücadelemizi daha da çıkmaza sokmuştur. Sağlık çalışanlarının insanlığı yaşatmak adına verdiği mücadeleyi alkışlıyoruz ama onlar da alkışlı protestolarla ‘Bize bakan yok, alkış değil hakkımızı istiyoruz’ diyerek haklarına kavuşmayı bekliyor. Düşünce ve ifade özgürlüğü nedeniyle tutuklananlar, sırf bağımsız oldukları ve itaat etmedikleri için sindirilmeye, susturulmaya çalışılan avukatlar, okula gitmek yerine sokakta çalıştırılan, istismara uğrayan çocuklar, şiddet gören kadınlar, katledilen kadınların aileleri, dükkânına kilit vuran esnaf, açlık sınırında yaşam mücadelesi veren insanlar, katledilen doğa ve şiddet gören hayvanlar adalet kapısından geçmeyi bekliyor. İnsandan daha yüce değerin olmadığı bilinciyle, 2021 yılından devlet yöneticilerinden beklentilerimiz; bir an önce insanlığı toplumsal huzura yaklaştıran adımların atılmasıdır. İnsan haklarıyla çatışmadığı ve akıl tarafından keşfedildiği için yüksek hukuk olarak da tanımlanan doğal hukuk kuralları, evrensel bir şekilde uygulanmalıdır. İnsanca yaşamak; terörün, savaşların, yoksulluğun, hukuksuzluğun son bulduğu bir düzende mümkündür. Hukuksuz bir devlet, adaletsiz bir hukuk istemiyoruz. Linç hukuku ya da şer’i hukuk değil, çağdaş ve laik bir hukuk sistemi istiyoruz” ifadesini kullandı. “YENİ YILDA EN ÇOK İHTİYACIMIZ OLAN SAĞLIK VE ADALETTİR” 2021 yılında hukukun üstünlüğü ve adil yargılanma ilkesinin egemen olmasını, savunma mesleğinin karşı karşıya kaldığı ekonomik, sosyal, siyasal kuşatmanın son bulmasını, tüm baroların ve avukatların mesleki birlik ve beraberliğinin daha da pekişmesini temenni eden Yeşilboğaz, “Herkes sadece temenni ediyor ama bu durumu düzeltmek için temenniden öte, tüm ülkenin artık bu sorunlarla mücadele ederek harekete geçmesi gerekmektedir. Mersin Barosu olarak, demokratik hukuk devleti ve hukukun üstünlüğü temelinde, insan haklarını koruma görevini yerine getirmeye,  mesleki ve toplumsal etkinliklerimizi de aynı kararlılıkla sürdürmeye devam edeceğiz. Yeni yılda en çok ihtiyacımız olan sağlık ve adalettir. 2021 yılında yüreğimizi burkan sosyal mesafelerin son bulmasını, geleceğe daha umutla bakabilmeyi, dünyanın sağlık, hukuk  ve adalet ekseninde dönmesini umut eder, tüm insanlığın yeni yılını kutlarım” diye konuştu.
Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, yayımladığı yazılı mesajda 2021 yılından beklentilerini dile getirerek, “İnsanlar adalet kapısından geçmeyi bekliyor. Linç hukuku değil, çağdaş hukuk sistemi istiyoruz. Yeni yılda dünyanın sağlık, hukuk ve adalet ekseninde dönmesini temenni ediyorum” dedi.

Ülkemizin sağlık siyasi, ekonomik, hukuk, insan hakları ve ifade özgürlüğü konularında zor bir süreçten geçtiğini belirten Baro Başkanı Yeşilboğaz, “Dünyayı saran pandemi, yaşamımızdaki tüm dengeleri olumsuz yönde değiştirmiş, çok sayıda canımızı yitirmemize ve sevdiklerimizle aramıza mesafeler koymamıza neden olmuştur. Ülkemizin sosyal devlet yönetim anlayışından uzak olması ise kötü giden ekonomimizi, beraberinde insanca yaşam mücadelemizi daha da çıkmaza sokmuştur. Sağlık çalışanlarının insanlığı yaşatmak adına verdiği mücadeleyi alkışlıyoruz ama onlar da alkışlı protestolarla ‘Bize bakan yok, alkış değil hakkımızı istiyoruz’ diyerek haklarına kavuşmayı bekliyor. Düşünce ve ifade özgürlüğü nedeniyle tutuklananlar, sırf bağımsız oldukları ve itaat etmedikleri için sindirilmeye, susturulmaya çalışılan avukatlar, okula gitmek yerine sokakta çalıştırılan, istismara uğrayan çocuklar, şiddet gören kadınlar, katledilen kadınların aileleri, dükkânına kilit vuran esnaf, açlık sınırında yaşam mücadelesi veren insanlar, katledilen doğa ve şiddet gören hayvanlar adalet kapısından geçmeyi bekliyor. İnsandan daha yüce değerin olmadığı bilinciyle, 2021 yılından devlet yöneticilerinden beklentilerimiz; bir an önce insanlığı toplumsal huzura yaklaştıran adımların atılmasıdır. İnsan haklarıyla çatışmadığı ve akıl tarafından keşfedildiği için yüksek hukuk olarak da tanımlanan doğal hukuk kuralları, evrensel bir şekilde uygulanmalıdır. İnsanca yaşamak; terörün, savaşların, yoksulluğun, hukuksuzluğun son bulduğu bir düzende mümkündür. Hukuksuz bir devlet, adaletsiz bir hukuk istemiyoruz. Linç hukuku ya da şer’i hukuk değil, çağdaş ve laik bir hukuk sistemi istiyoruz” ifadesini kullandı.

YENİ YILDA EN ÇOK İHTİYACIMIZ OLAN SAĞLIK VE ADALETTİR”

2021 yılında hukukun üstünlüğü ve adil yargılanma ilkesinin egemen olmasını, savunma mesleğinin karşı karşıya kaldığı ekonomik, sosyal, siyasal kuşatmanın son bulmasını, tüm baroların ve avukatların mesleki birlik ve beraberliğinin daha da pekişmesini temenni eden Yeşilboğaz, “Herkes sadece temenni ediyor ama bu durumu düzeltmek için temenniden öte, tüm ülkenin artık bu sorunlarla mücadele ederek harekete geçmesi gerekmektedir. Mersin Barosu olarak, demokratik hukuk devleti ve hukukun üstünlüğü temelinde, insan haklarını koruma görevini yerine getirmeye,  mesleki ve toplumsal etkinliklerimizi de aynı kararlılıkla sürdürmeye devam edeceğiz. Yeni yılda en çok ihtiyacımız olan sağlık ve adalettir. 2021 yılında yüreğimizi burkan sosyal mesafelerin son bulmasını, geleceğe daha umutla bakabilmeyi, dünyanın sağlık, hukuk  ve adalet ekseninde dönmesini umut eder, tüm insanlığın yeni yılını kutlarım” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.