Yeşilboğaz, 'Yargı Reformu Yasa Tasarısı Çare Olmayacak'

10.10.2019 - 21:56, Güncelleme: 29.11.2021 - 14:41
 

Yeşilboğaz, 'Yargı Reformu Yasa Tasarısı Çare Olmayacak'

Mersin Barosunda stajını tamamlayan 5 stajyer avukat, yemin edip cübbe giyerek avukat oldu.

Mersin Baro Odasında gerçekleşen yemin töreninde Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, yönetim kurulu, avukatlar ve aileler; Stajyer Avukatlar Özge Akpınar, Kübra Bekar, Ahmet Tarık Arslan, Başak Kızılyamaç ve Mizgin Karataş’ın mesleğe ilk adım atmalarının heyecanını paylaştı. Yemin töreni öncesi konuşma yapan Baro Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, hukuk sistemimizin bu kadar felç edildiği bir süreçte, gündemde olan yargı reformu yasa tasarısının da çare olmayacağını gördüklerini ifade ederek, “Hukuk sistemimizin içinde bulunduğu zorlu süreci, umarız hep birlikle el birliği ile çok rahat atlatabiliriz. Hukuk sistemimizi yok etmeye, hukuk fakültelerinden başlandı. Birçok hukuk fakültesinde yetişmiş bilim insanları, öğretim üyeleri, yavaş yavaş bertaraf edilmeye başlandı. İlk olarak 9 Eylül Üniversitesinden başlandı ve ardından Anadolu Üniversitesinde devam etti. 2012 yılından bu yana Anadolu Üniversitesi Hukuk Fakültesinde ders veren öğretim elemanları Dr. Melike Belkıs Aydın'ın ve Dr. Barış Işık'ın, hukuki bir dayanağı bulunmaksızın iş akdine son verildi ve sözleşmeleri yenilenmedi.   “HUKUK FAKÜLTELERİNİN İÇİNİ BOŞALTMAYA YÖNELİK BİR HAMLE” Hukukçu bilim insanları hukuk fakültelerinden uzaklaştırılıp, yerlerine ilahiyatçı atanmıştır. Bir ilahiyatçının hukuk felsefesini ve hukuk sosyolojisini nasıl anlatacağına anlam veremiyoruz. Bu hukuksuzluk, hukuk fakültelerinin içini boşaltmaya yönelik bir hamledir. Genç meslektaşlarımızın daha vasıfsız yetişmesine yönelik bir hamledir. Sizleri, baromuzla birlikte hareket ederek bu duruma hep birlikte karşı durmaya davet ediyoruz.  Bu zorlu süreçte özümüze dönmemiz, hukuk mücadelesini hep birlikte vermemiz gerekiyor. Bizleri geleceğe taşıyacak olan tek unsur, hukukun üstünlüğü ve hukuk devleti ilkesidir. Bundan asla taviz vermeyen Mersin Barosu, bu mücadelesini her zaman sürdürecektir. Genç meslektaşlarımıza çıkmış oldukları bu yolda başarılar diliyorum” diye konuştu. Daha sonra tek tek kürsüye çıkıp yemin eden stajyer avukatlara ruhsatnamelerini, Baro Başkanı Bilgin Yeşilboğaz imzalayarak takdim etti.  
Mersin Barosunda stajını tamamlayan 5 stajyer avukat, yemin edip cübbe giyerek avukat oldu.

Mersin Baro Odasında gerçekleşen yemin töreninde Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, yönetim kurulu, avukatlar ve aileler; Stajyer Avukatlar Özge Akpınar, Kübra Bekar, Ahmet Tarık Arslan, Başak Kızılyamaç ve Mizgin Karataş’ın mesleğe ilk adım atmalarının heyecanını paylaştı.

Yemin töreni öncesi konuşma yapan Baro Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, hukuk sistemimizin bu kadar felç edildiği bir süreçte, gündemde olan yargı reformu yasa tasarısının da çare olmayacağını gördüklerini ifade ederek, “Hukuk sistemimizin içinde bulunduğu zorlu süreci, umarız hep birlikle el birliği ile çok rahat atlatabiliriz. Hukuk sistemimizi yok etmeye, hukuk fakültelerinden başlandı. Birçok hukuk fakültesinde yetişmiş bilim insanları, öğretim üyeleri, yavaş yavaş bertaraf edilmeye başlandı. İlk olarak 9 Eylül Üniversitesinden başlandı ve ardından Anadolu Üniversitesinde devam etti. 2012 yılından bu yana Anadolu Üniversitesi Hukuk Fakültesinde ders veren öğretim elemanları Dr. Melike Belkıs Aydın'ın ve Dr. Barış Işık'ın, hukuki bir dayanağı bulunmaksızın iş akdine son verildi ve sözleşmeleri yenilenmedi.

 

“HUKUK FAKÜLTELERİNİN İÇİNİ BOŞALTMAYA YÖNELİK BİR HAMLE”

Hukukçu bilim insanları hukuk fakültelerinden uzaklaştırılıp, yerlerine ilahiyatçı atanmıştır. Bir ilahiyatçının hukuk felsefesini ve hukuk sosyolojisini nasıl anlatacağına anlam veremiyoruz. Bu hukuksuzluk, hukuk fakültelerinin içini boşaltmaya yönelik bir hamledir. Genç meslektaşlarımızın daha vasıfsız yetişmesine yönelik bir hamledir. Sizleri, baromuzla birlikte hareket ederek bu duruma hep birlikte karşı durmaya davet ediyoruz.  Bu zorlu süreçte özümüze dönmemiz, hukuk mücadelesini hep birlikte vermemiz gerekiyor. Bizleri geleceğe taşıyacak olan tek unsur, hukukun üstünlüğü ve hukuk devleti ilkesidir. Bundan asla taviz vermeyen Mersin Barosu, bu mücadelesini her zaman sürdürecektir. Genç meslektaşlarımıza çıkmış oldukları bu yolda başarılar diliyorum” diye konuştu.

Daha sonra tek tek kürsüye çıkıp yemin eden stajyer avukatlara ruhsatnamelerini, Baro Başkanı Bilgin Yeşilboğaz imzalayarak takdim etti.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.