Başkan Gültak, Kurban Kesim ve Satış Noktalarını Gezdi,

Güncel 30.06.2023 - 10:48, Güncelleme: 30.06.2023 - 10:48
 

Başkan Gültak, Kurban Kesim ve Satış Noktalarını Gezdi,

Gültak, hem çalışmaları yerinde inceleyip ekiplerden bilgi aldı hem de vatandaşlarla da bayramlaştı.

Akdeniz Belediyesi tarafından, kurban ibadetlerini ifade etmek isteyen vatandaşlar için bu yıl Gündoğdu Mahallesi Kıbrıs İlköğretim Okulu yanındaki boş alan; Özgürlük Mahallesi Tırmıl Tepesi yanındaki boş arazi ile Huzurkent Köselerli Mahallesi Işık Bulvarı karşısındaki boş alanda kurban satış yerleri hazırlandı. Vatandaşlar için ayrıca kent merkezi ve kırsal mahalleler olmak üzere 30 farklı bölgede de ücretsiz kurban kesim noktaları kuruldu. Kurban satış ve kesim yerlerini ziyaret eden Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, hem çalışmaları yerinde inceleyip ekiplerden bilgi aldı hem de kurbanlık alışverişine çıkan veya kurban ibadetini yerine getiren vatandaşlarla sohbet ederek bayramlarını kutladı. “Akdeniz’de; 30 noktada kesim, 3 noktada kurban satış yerleri hazırladık” Ulusal bir TV kanalında bayrama özel yayınlanan canlı yayın programına da bağlanıp konuk olan Başkan Gültak, vatandaşların bayramı huzur ve sükûn içerisinde geçirmeleri için bayram öncesi ve sırasında gereken tüm hazırlıkları yapıp tedbirleri aldıklarını ifade etti. Akdeniz’de 3 noktada kurban satış noktası hazırladıklarını belirten Başkan Gültak, 30 farklı bölgede de ücretsiz kurban kesim noktası hazırladıklarını anlattı. Başkan Gültak, Kurban Bayramı öncesi ilçe genelinde bulunan camilerin yanı sıra, mescit, türbe ve ziyaretlerin de ekipler tarafından temizliği ve bakımının yapıldığını ifade ederek; “Kurban Bayramı’nın ilk gününde, Akdeniz Belediyemizin vatandaşlarımız için hazırladığı kurban satış ve kesim noktalarında incelemelerde bulunduk. Kurban ibadetlerini yerine getirmek isteyen insanlarımızla bir araya gelip sohbet ettik, bayramlarını tebrik ettik. Bayramın ilk gününde kutsal topraklarda olup hac vazifesini yerine getiren Müslüman kardeşlerimizin de haclarının Cenabı Allah tarafından kabul edilmesini niyaz ediyorum” dedi. “Sunduğumuz hizmetler için halkımızın büyük bir memnuniyeti var” Geçmiş yıllarda yapılmayan bir hizmeti vatandaşlara sunduklarının altını çizerek sözlerine devam eden Başkan Gültak; “Göreve geldiğimiz 2019 yılından beri kurban bayramlarımızda portatif tesisler kuruyoruz. Buralarda kurban ibadetlerini yerine getirmek isteyen insanlarımız için ücretsiz hizmet veriyoruz. Bu yıl ilçemizin 30 farklı bölgesinde ücretsiz kurban kesim noktaları hazırladık. İnsanlarımız düzenli bir şekilde sıraya giriyor, zabıtalarımız da buralarda görevinin başında hizmet veriyor. Kurbanlık almak isteyen insanlarımız için de ilçemizde 3 farklı bölgede satış yerlerini hizmete açtık. Sıhhi, steril bir ortamda insanlarımız, İslami örf ve adetlere uygun şekilde kurbanlıklarını ücretsiz kestirip poşetlere koyup evlerine götürebiliyor. Halkımızın büyük bir memnuniyeti var. Çünkü daha önce bu tür bir hizmet maalesef Akdeniz’de yoktu. Hizmetlerimiz bayram boyunca devam edecek. Bir kez daha Akdeniz, Mersin, Türkiye ve tüm İslam Alemi’nin Kurban Bayramı’nı kutluyorum” ifadelerini kullandı.  
Gültak, hem çalışmaları yerinde inceleyip ekiplerden bilgi aldı hem de vatandaşlarla da bayramlaştı.

Akdeniz Belediyesi tarafından, kurban ibadetlerini ifade etmek isteyen vatandaşlar için bu yıl Gündoğdu Mahallesi Kıbrıs İlköğretim Okulu yanındaki boş alan; Özgürlük Mahallesi Tırmıl Tepesi yanındaki boş arazi ile Huzurkent Köselerli Mahallesi Işık Bulvarı karşısındaki boş alanda kurban satış yerleri hazırlandı.

Vatandaşlar için ayrıca kent merkezi ve kırsal mahalleler olmak üzere 30 farklı bölgede de ücretsiz kurban kesim noktaları kuruldu. Kurban satış ve kesim yerlerini ziyaret eden Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, hem çalışmaları yerinde inceleyip ekiplerden bilgi aldı hem de kurbanlık alışverişine çıkan veya kurban ibadetini yerine getiren vatandaşlarla sohbet ederek bayramlarını kutladı.

“Akdeniz’de; 30 noktada kesim, 3 noktada kurban satış yerleri hazırladık”

Ulusal bir TV kanalında bayrama özel yayınlanan canlı yayın programına da bağlanıp konuk olan Başkan Gültak, vatandaşların bayramı huzur ve sükûn içerisinde geçirmeleri için bayram öncesi ve sırasında gereken tüm hazırlıkları yapıp tedbirleri aldıklarını ifade etti. Akdeniz’de 3 noktada kurban satış noktası hazırladıklarını belirten Başkan Gültak, 30 farklı bölgede de ücretsiz kurban kesim noktası hazırladıklarını anlattı.

Başkan Gültak, Kurban Bayramı öncesi ilçe genelinde bulunan camilerin yanı sıra, mescit, türbe ve ziyaretlerin de ekipler tarafından temizliği ve bakımının yapıldığını ifade ederek; “Kurban Bayramı’nın ilk gününde, Akdeniz Belediyemizin vatandaşlarımız için hazırladığı kurban satış ve kesim noktalarında incelemelerde bulunduk.

Kurban ibadetlerini yerine getirmek isteyen insanlarımızla bir araya gelip sohbet ettik, bayramlarını tebrik ettik. Bayramın ilk gününde kutsal topraklarda olup hac vazifesini yerine getiren Müslüman kardeşlerimizin de haclarının Cenabı Allah tarafından kabul edilmesini niyaz ediyorum” dedi.

“Sunduğumuz hizmetler için halkımızın büyük bir memnuniyeti var”

Geçmiş yıllarda yapılmayan bir hizmeti vatandaşlara sunduklarının altını çizerek sözlerine devam eden Başkan Gültak; “Göreve geldiğimiz 2019 yılından beri kurban bayramlarımızda portatif tesisler kuruyoruz. Buralarda kurban ibadetlerini yerine getirmek isteyen insanlarımız için ücretsiz hizmet veriyoruz. Bu yıl ilçemizin 30 farklı bölgesinde ücretsiz kurban kesim noktaları hazırladık. İnsanlarımız düzenli bir şekilde sıraya giriyor, zabıtalarımız da buralarda görevinin başında hizmet veriyor.

Kurbanlık almak isteyen insanlarımız için de ilçemizde 3 farklı bölgede satış yerlerini hizmete açtık. Sıhhi, steril bir ortamda insanlarımız, İslami örf ve adetlere uygun şekilde kurbanlıklarını ücretsiz kestirip poşetlere koyup evlerine götürebiliyor. Halkımızın büyük bir memnuniyeti var. Çünkü daha önce bu tür bir hizmet maalesef Akdeniz’de yoktu. Hizmetlerimiz bayram boyunca devam edecek. Bir kez daha Akdeniz, Mersin, Türkiye ve tüm İslam Alemi’nin Kurban Bayramı’nı kutluyorum” ifadelerini kullandı.


 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.