Başkan Yılmaz, Denizcilik Ve Kabotaj Bayramı’nı Kutladı

Güncel 01.07.2023 - 21:19, Güncelleme: 01.07.2023 - 21:19
 

Başkan Yılmaz, Denizcilik Ve Kabotaj Bayramı’nı Kutladı

Mersin’in merkez ilçesi Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

“Kabotaj Kanunu, denizlerimizdeki bağımsızlığımızdır” diyen Başkan Yılmaz; “1 Temmuz 1926 tarihinde yürürlüğe giren Kabotaj Kanunu ile birlikte ülkemiz, kendi karasularında egemenliğini ve bağımsızlığını ilan ederek; denizlerini yabancı devletlerin kontrolü ve tekelinden kurtarmıştır. Üç tarafı denizlerle çevrili olan ülkemizin denizcilik sektöründe büyümesinin ve ilerlemesinin önünü açan Kabotaj Kanunu’nun 97. yıl dönümü kutlu olsun. Her geçen gün daha da gelişen denizciliğimiz, bizlere gurur veriyor” dedi. Başkan Yılmaz,  Mersin’in uluslararası limanı, taşımacılık, balıkçılık ve turizm faaliyetleri ile Türk denizciliğinin gelişmesine önemli katkılar sunduğuna dikkat çekerek; “Denizlerimize sahip çıkılması,  korunması ve gelecek nesillere temiz bir şekilde bırakılması hepimizin ortak sorumluluğudur. Bu kapsamda ilçemizde başlattığımız Sıfır Atık Projesi’ni de başarıyla sürdürüyor, Mersin’de bu projeye öncülük etmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün; “Denizciliği, Türk’ün büyük milli ülküsü olarak benimsemeli ve az zamanda başarmalıyız” sözünden hareketle ülkemizin her alanda olduğu gibi denizcilik sektöründe de sahip olduğu zengin potansiyelin en iyi şekilde değerlendirilmesi en büyük arzumuzdur. Bu duygu ve düşüncelerle 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’nı kutluyor, tüm denizcilerimizi, deniz şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyorum. Denizcilik sektörünün gelişmesinde emeği geçenlere de başarılarının devamını diliyorum” şeklinde konuştu.                                                                                                                                                                                                                                                                                                      
Mersin’in merkez ilçesi Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Kabotaj Kanunu, denizlerimizdeki bağımsızlığımızdır” diyen Başkan Yılmaz; “1 Temmuz 1926 tarihinde yürürlüğe giren Kabotaj Kanunu ile birlikte ülkemiz, kendi karasularında egemenliğini ve bağımsızlığını ilan ederek; denizlerini yabancı devletlerin kontrolü ve tekelinden kurtarmıştır. Üç tarafı denizlerle çevrili olan ülkemizin denizcilik sektöründe büyümesinin ve ilerlemesinin önünü açan Kabotaj Kanunu’nun 97. yıl dönümü kutlu olsun. Her geçen gün daha da gelişen denizciliğimiz, bizlere gurur veriyor” dedi.

Başkan Yılmaz,  Mersin’in uluslararası limanı, taşımacılık, balıkçılık ve turizm faaliyetleri ile Türk denizciliğinin gelişmesine önemli katkılar sunduğuna dikkat çekerek; “Denizlerimize sahip çıkılması,  korunması ve gelecek nesillere temiz bir şekilde bırakılması hepimizin ortak sorumluluğudur. Bu kapsamda ilçemizde başlattığımız Sıfır Atık Projesi’ni de başarıyla sürdürüyor, Mersin’de bu projeye öncülük etmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün; “Denizciliği, Türk’ün büyük milli ülküsü olarak benimsemeli ve az zamanda başarmalıyız” sözünden hareketle ülkemizin her alanda olduğu gibi denizcilik sektöründe de sahip olduğu zengin potansiyelin en iyi şekilde değerlendirilmesi en büyük arzumuzdur. Bu duygu ve düşüncelerle 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’nı kutluyor, tüm denizcilerimizi, deniz şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyorum. Denizcilik sektörünün gelişmesinde emeği geçenlere de başarılarının devamını diliyorum” şeklinde konuştu.

                                                                                                                                                                                                                                                                                                 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.