Başkan Yılmaz, Sanatseverler İle Bir Araya Geldi

Güncel 25.09.2023 - 22:03, Güncelleme: 25.09.2023 - 22:03
 

Başkan Yılmaz, Sanatseverler İle Bir Araya Geldi

Kızılkaya Yenidünya Derneği’nde bu yıl 3’üncüsü düzenlenen Mersin Edebiyat Sanat Kampı, yoğun ilgi gördü

Toroslar Belediyesi ile Akdeniz Sanat Kolektifi işbirliğinde Kızılkaya Yenidünya Derneği’nde bu yıl 3’üncüsü düzenlenen Mersin Edebiyat Sanat Kampı, yoğun ilgi gördü.   6 Şubat tarihinde meydana gelen ve tüm ülkeyi yasa boğan depremlerde hayatını kaybedenlerin anısına atfedilen kampa, Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz da katılarak sanatseverlerle bir araya geldi.   “SANATIN MERKEZİ TOROSLAR”   Başkan Yılmaz, bu etkinliğe katkı sunmaktan büyük mutluluk duyduklarını belirterek, edebiyat, müzik, sinema, fotoğraf ve dans sanatlarını Toroslar’da buluşturan sanatseverlere ve hemşehrilerine teşekkür etti.   2 gün süren Edebiyat Sanat Kampı dolu dolu etkinliklerle geçerken, Kızılkaya Yenidünya Derneği Mengi Ekibi’nin yöreye özgü mengi oyunu ise ilgi odağı oldu.   Kızılkaya Mahalle Muhtarı Candan Kara, Kızılkaya Yenidünya Derneği Başkanı Müslüme Armutoğlu ve yönetim kurulu üyeleri, Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileri, sanatçılar ve Mersin AKUT ekibinin de yer aldığı kampta ekolojik sorunlar konuşuldu ve paneller yapıldı. Kampta yazarlar da kitaplarını okuyucularla buluşturdu.   “BAŞKANIMIZA TEŞEKKÜR EDERİZ”   Akdeniz Sanat Kolektifi’nden Erdoğan Öztürk, öykü, sinema, felsefe, fotoğraf sergisi, müzik, dans ve kukla sanatını bir araya getirerek doğayı ve ekolojik sanatı birleştirdiklerini kaydederek; “Etkinliğimize destek veren Toroslar Belediye Başkanımız Sayın Atsız Afşın Yılmaz’a ve Kızılkaya Yenidünya Derneği’ne teşekkür ediyoruz” dedi.   “SİZLERLE BİR ARADA OLMAKTAN MUTLULUK DUYDUM”   Deprem öncesi ve sonrasına yönelik önerilerin konuşulduğu kampta sanatseverlere hitap eden Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, depreme ve doğal afetlere karşı her an hazırlıklı olunmasına ve alınması gereken tüm tedbirlerin sürekli gündemde tutulması gerektiğine dikkat çekerek, depremde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet ve yakınlarına başsağlığı diledi.   Başkan Yılmaz; “Bu derneği seviyorum, köyümüzü seviyorum, Köyümüzün mengi dönen mahalle sakinlerini seviyorum. Sizlerle bir arada olmaktan mutluluk duydum. Bu etkinliklere devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.   Başkan Yılmaz, Kızılkaya Mahalle Muhtarı Candan Kara ve Mahalle sakinlerinin adına yaptırdığı otobüs durağı için de teşekkür etti.   Eşi Meltem Yılmaz ile birlikte kamptaki etkinliklere katılan Başkan Yılmaz, daha sonra “Mersin’den İnsan Hikayeleri” fotoğraf sergisini de gezdi   Kamp, konser programı ile sona erdi.                                                         
Kızılkaya Yenidünya Derneği’nde bu yıl 3’üncüsü düzenlenen Mersin Edebiyat Sanat Kampı, yoğun ilgi gördü

Toroslar Belediyesi ile Akdeniz Sanat Kolektifi işbirliğinde Kızılkaya Yenidünya Derneği’nde bu yıl 3’üncüsü düzenlenen Mersin Edebiyat Sanat Kampı, yoğun ilgi gördü.

 

6 Şubat tarihinde meydana gelen ve tüm ülkeyi yasa boğan depremlerde hayatını kaybedenlerin anısına atfedilen kampa, Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz da katılarak sanatseverlerle bir araya geldi.

 

“SANATIN MERKEZİ TOROSLAR”

 

Başkan Yılmaz, bu etkinliğe katkı sunmaktan büyük mutluluk duyduklarını belirterek, edebiyat, müzik, sinema, fotoğraf ve dans sanatlarını Toroslar’da buluşturan sanatseverlere ve hemşehrilerine teşekkür etti.

 

2 gün süren Edebiyat Sanat Kampı dolu dolu etkinliklerle geçerken, Kızılkaya Yenidünya Derneği Mengi Ekibi’nin yöreye özgü mengi oyunu ise ilgi odağı oldu.

 

Kızılkaya Mahalle Muhtarı Candan Kara, Kızılkaya Yenidünya Derneği Başkanı Müslüme Armutoğlu ve yönetim kurulu üyeleri, Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileri, sanatçılar ve Mersin AKUT ekibinin de yer aldığı kampta ekolojik sorunlar konuşuldu ve paneller yapıldı. Kampta yazarlar da kitaplarını okuyucularla buluşturdu.

 

“BAŞKANIMIZA TEŞEKKÜR EDERİZ”

 

Akdeniz Sanat Kolektifi’nden Erdoğan Öztürk, öykü, sinema, felsefe, fotoğraf sergisi, müzik, dans ve kukla sanatını bir araya getirerek doğayı ve ekolojik sanatı birleştirdiklerini kaydederek; “Etkinliğimize destek veren Toroslar Belediye Başkanımız Sayın Atsız Afşın Yılmaz’a ve Kızılkaya Yenidünya Derneği’ne teşekkür ediyoruz” dedi.

 

“SİZLERLE BİR ARADA OLMAKTAN MUTLULUK DUYDUM”

 

Deprem öncesi ve sonrasına yönelik önerilerin konuşulduğu kampta sanatseverlere hitap eden Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, depreme ve doğal afetlere karşı her an hazırlıklı olunmasına ve alınması gereken tüm tedbirlerin sürekli gündemde tutulması gerektiğine dikkat çekerek, depremde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet ve yakınlarına başsağlığı diledi.

 

Başkan Yılmaz; “Bu derneği seviyorum, köyümüzü seviyorum, Köyümüzün mengi dönen mahalle sakinlerini seviyorum. Sizlerle bir arada olmaktan mutluluk duydum. Bu etkinliklere devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

 

Başkan Yılmaz, Kızılkaya Mahalle Muhtarı Candan Kara ve Mahalle sakinlerinin adına yaptırdığı otobüs durağı için de teşekkür etti.

 

Eşi Meltem Yılmaz ile birlikte kamptaki etkinliklere katılan Başkan Yılmaz, daha sonra “Mersin’den İnsan Hikayeleri” fotoğraf sergisini de gezdi

 

Kamp, konser programı ile sona erdi.                                                     

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.