Berlin Tempelhof Schöneberg Belediye Başkanı, MMMO Başkanı Yücesoy'u ziyaret etti.

Güncel 06.09.2022 - 20:05, Güncelleme: 06.09.2022 - 20:05
 

Berlin Tempelhof Schöneberg Belediye Başkanı, MMMO Başkanı Yücesoy'u ziyaret etti.

Berlin Tempelhof Schöneberg Belediye Başkanı Jorn Oltmann ve Belediye Meclis Üyeleri Makina Mühendisleri Odası Mersin Şubesini ziyaret etti.

Ziyaret ile ilgili açıklamada bulunan Makina Mühendisleri Odası Mersin Şubesi Başkanı İbrahim Yücesoy şunları söyledi: Yılın üçyüzden fazla gününün güneşli geçtiği Mersin’de TMMOB Makina Mühendisleri Odası (MMO) adına, Mersin Şubesi olarak, 1997 yılından bugüne kadar güneş enerjisi sistemleri konulu çok sayıda mesleki ve bilimsel seminerler, eğitimler, etkinlikler ve ulusal düzeyde  sekiz adet sempozyum ve sergi düzenlenmiştir. Enerji sektöründe temel ve öncelikli adım, enerjiyi verimli kullanmaktır. İkinci adım ise, yenilenebilir enerji kaynaklarının, en hızlı ve verimli şekilde, kamusal planlama ve kamusal denetim altında, kamu ve ülke çıkarları korunarak devreye alınmasıdır.  Güneş enerjisi sistemlerine örnek oluşturmak ve kullanımını yaygınlaştırmak amacıyla Mersin’de birinci etabı tamamlanan ve kullanılmaya başlanan Güneş Park Enerji Kompleksinde halkımıza ve yaklaşık 6 bin öğrencilerimize  enerji üretimi, uygulamaları ve kullanım alanları  hakkında eğitimler verilerek gelecek nesillere temiz enerjinin önemi aktarılmaktadır.  Berlin Tempelhof Schöneberg Belediye Başkanı Jorn Oltmann ve Belediye Meclis Üyeleri ile yapılan görüşmede Makina Mühendisleri Odası Mersin Şubesi olarak yenilenebilir enerji kaynakları,  Kamu yararına yapılan çalışmalar ve Belediyelerle yapılmış protokoller hakkında bilgi paylaşımında bulunuldu. Yapılan çalışmalardan dolayı yenilenebilir enerji kaynakları hakkında yakın zamanda Berlin’de yapılacak olan konferansta Makina Mühendisleri Odası Mersin Şubesi Başkanı İbrahim Yücesoy’u konuşmacı olarak davet ettiler. Nazik ziyaretlerinden dolayı Berlin Tempelhof Schöneberg Belediye Başkanı Jorn Oltmann , SPD Berlin Milletvekili Orkan Özdemir, geçmiş dönem Bel. Bas. Şimdiki Meclis Başk. Yard Angelika Schöttler ve beraberindeki bürokrat ve meclis üyeleri Martina Zander-Rade, , Dennis Mateskovic, Elisabeth Wissel, Uwe Kasper, Dr. Lisa Rüter, Gökcen Demiragli ,Tanja Blom ve Christine Fidancan’a teşekkür ederiz.”dedi                                                                                                                                         
Berlin Tempelhof Schöneberg Belediye Başkanı Jorn Oltmann ve Belediye Meclis Üyeleri Makina Mühendisleri Odası Mersin Şubesini ziyaret etti.

Ziyaret ile ilgili açıklamada bulunan Makina Mühendisleri Odası Mersin Şubesi Başkanı İbrahim Yücesoy şunları söyledi:

Yılın üçyüzden fazla gününün güneşli geçtiği Mersin’de TMMOB Makina Mühendisleri Odası (MMO) adına, Mersin Şubesi olarak, 1997 yılından bugüne kadar güneş enerjisi sistemleri konulu çok sayıda mesleki ve bilimsel seminerler, eğitimler, etkinlikler ve ulusal düzeyde  sekiz adet sempozyum ve sergi düzenlenmiştir. Enerji sektöründe temel ve öncelikli adım, enerjiyi verimli kullanmaktır. İkinci adım ise, yenilenebilir enerji kaynaklarının, en hızlı ve verimli şekilde, kamusal planlama ve kamusal denetim altında, kamu ve ülke çıkarları korunarak devreye alınmasıdır. 

Güneş enerjisi sistemlerine örnek oluşturmak ve kullanımını yaygınlaştırmak amacıyla Mersin’de birinci etabı tamamlanan ve kullanılmaya başlanan Güneş Park Enerji Kompleksinde halkımıza ve yaklaşık 6 bin öğrencilerimize  enerji üretimi, uygulamaları ve kullanım alanları  hakkında eğitimler verilerek gelecek nesillere temiz enerjinin önemi aktarılmaktadır. 

Berlin Tempelhof Schöneberg Belediye Başkanı Jorn Oltmann ve Belediye Meclis Üyeleri ile yapılan görüşmede Makina Mühendisleri Odası Mersin Şubesi olarak yenilenebilir enerji kaynakları,  Kamu yararına yapılan çalışmalar ve Belediyelerle yapılmış protokoller hakkında bilgi paylaşımında bulunuldu. Yapılan çalışmalardan dolayı yenilenebilir enerji kaynakları hakkında yakın zamanda Berlin’de yapılacak olan konferansta Makina Mühendisleri Odası Mersin Şubesi Başkanı İbrahim Yücesoy’u konuşmacı olarak davet ettiler. Nazik ziyaretlerinden dolayı Berlin Tempelhof Schöneberg Belediye Başkanı Jorn Oltmann , SPD Berlin Milletvekili Orkan Özdemir, geçmiş dönem Bel. Bas. Şimdiki Meclis Başk. Yard Angelika Schöttler ve beraberindeki bürokrat ve meclis üyeleri Martina Zander-Rade, , Dennis Mateskovic, Elisabeth Wissel, Uwe Kasper, Dr. Lisa Rüter, Gökcen Demiragli ,Tanja Blom ve Christine Fidancan’a teşekkür ederiz.”dedi

                                                                                                                                        

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.