Büyükşehir 68’liler Barış Ormanı’nda Koşu Parkurunu Yeniledi

Güncel 25.12.2023 - 10:47, Güncelleme: 25.12.2023 - 10:47
 

Büyükşehir 68’liler Barış Ormanı’nda Koşu Parkurunu Yeniledi

Kentlilerin huzur ve konforunu ön planda tutarak hizmetlerini gerçekleştiren Büyükşehir Belediyesi, Toroslar ilçesinde yer alan 68’liler Barış Ormanı’nda iyileştirme çalışmaları başlattı.

Kentte bulunan yeşil alanları koruyarak, daha yeşil ve daha sürdürülebilir bir çevre için hizmetlerini sürdüren Büyükşehir Belediyesi, dinlenmek ve doğa ile buluşmak isteyen her yaştan Mersinli için kolları sıvayarak, bir yandan şehre yeni yeşil alan kazandırmaya, diğer taraftan mevcut park ve bahçelerde yenileme çalışmalarına devam ediyor. Bir süre önce Toroslar ilçesinde 122 bin metrekare alan üzerinde yer alan 68’liler Barış Ormanı’nın Mimar Sinan Bulvarı’na bakan 22 bin metrekarelik alanında otomatik sulama, bitkilendirme ve aydınlatma çalışmaları gerçekleştiren Büyükşehir, eskiyen ve kullanılmayacak durumda olan oyun grubunu da yenisiyle değiştirmişti. Ekipler son olarak, 68’liler Barış Ormanı’nda vatandaşların sağlıklı bir şekilde yürüyüş, koşu ve spor yapabilmesi için 910 metre uzunluğunda kiremit irmiği dolgulu, ortalama 5 buçuk metre genişliğinde 5 bin metrekarelik koşu parkurunu yenileyerek vatandaşın hizmetine sundu. Taş: “Vatandaşlarımızın yeşil alan ve aktivite ihtiyacını karşılayacak çalışmalar yapıyoruz” Vatandaşların doğal ve sağlıklı bir ortamda koşu, yürüyüş ve spor yapması amacıyla çalışmalar yaptıklarını ve 2022 yılından bu yana 68’liler Barış Ormanı’nın da bu kapsamda neredeyse tamamının yenilendiğini aktaran Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı’nda görev yapan Peyzaj Mimarı Nurseren Taş, “68’liler Ormanı’na; drenaj sistemi ile desteklenmiş, altyapısı güçlendirilmiş, kiremit irmiği dolgulu 910 metre uzunluğunda ortalama 5 buçuk metre genişliğinde, 5 bin metrekarelik koşu parkuru yapmış bulunmaktayız. Ormanın güney kısmında bulunan Mersin Otizm Gündüzlü Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi Müdürlüğü’ne de araç girişi imkânı verdik. Aynı zamanda ormanın doğallığını koruyarak, çakıl dolgulu giriş yapılmasına imkân sunan çalışmalarda bulunduk. Ek olarak, koşu parkuru araç trafiğine kapatılmış durumda” sözlerine yer verdi. Vatandaşların kent merkezindeki yeşil alan ihtiyacına yönelik çalışmalar yaptıklarını söyleyen Taş, “Hepimiz aynı ihtiyaçlara sahibiz. Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak; kent merkezinde bulunan vatandaşlarımızın yeşil alan ihtiyaçlarını karşılamakla birlikte, çeşitli rekreasyonel çalışmalar yapabilecekleri, spor ve benzeri aktivitelere ev sahipliği yapmak amacıyla 68’liler Barış Ormanı’ndaki çalışmalarımızı tamamladık” ifadelerini kullandı.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                          
Kentlilerin huzur ve konforunu ön planda tutarak hizmetlerini gerçekleştiren Büyükşehir Belediyesi, Toroslar ilçesinde yer alan 68’liler Barış Ormanı’nda iyileştirme çalışmaları başlattı.

Kentte bulunan yeşil alanları koruyarak, daha yeşil ve daha sürdürülebilir bir çevre için hizmetlerini sürdüren Büyükşehir Belediyesi, dinlenmek ve doğa ile buluşmak isteyen her yaştan Mersinli için kolları sıvayarak, bir yandan şehre yeni yeşil alan kazandırmaya, diğer taraftan mevcut park ve bahçelerde yenileme çalışmalarına devam ediyor.

Bir süre önce Toroslar ilçesinde 122 bin metrekare alan üzerinde yer alan 68’liler Barış Ormanı’nın Mimar Sinan Bulvarı’na bakan 22 bin metrekarelik alanında otomatik sulama, bitkilendirme ve aydınlatma çalışmaları gerçekleştiren Büyükşehir, eskiyen ve kullanılmayacak durumda olan oyun grubunu da yenisiyle değiştirmişti. Ekipler son olarak, 68’liler Barış Ormanı’nda vatandaşların sağlıklı bir şekilde yürüyüş, koşu ve spor yapabilmesi için 910 metre uzunluğunda kiremit irmiği dolgulu, ortalama 5 buçuk metre genişliğinde 5 bin metrekarelik koşu parkurunu yenileyerek vatandaşın hizmetine sundu.

Taş: “Vatandaşlarımızın yeşil alan ve aktivite ihtiyacını karşılayacak çalışmalar yapıyoruz”

Vatandaşların doğal ve sağlıklı bir ortamda koşu, yürüyüş ve spor yapması amacıyla çalışmalar yaptıklarını ve 2022 yılından bu yana 68’liler Barış Ormanı’nın da bu kapsamda neredeyse tamamının yenilendiğini aktaran Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı’nda görev yapan Peyzaj Mimarı Nurseren Taş, “68’liler Ormanı’na; drenaj sistemi ile desteklenmiş, altyapısı güçlendirilmiş, kiremit irmiği dolgulu 910 metre uzunluğunda ortalama 5 buçuk metre genişliğinde, 5 bin metrekarelik koşu parkuru yapmış bulunmaktayız. Ormanın güney kısmında bulunan Mersin Otizm Gündüzlü Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi Müdürlüğü’ne de araç girişi imkânı verdik. Aynı zamanda ormanın doğallığını koruyarak, çakıl dolgulu giriş yapılmasına imkân sunan çalışmalarda bulunduk. Ek olarak, koşu parkuru araç trafiğine kapatılmış durumda” sözlerine yer verdi.

Vatandaşların kent merkezindeki yeşil alan ihtiyacına yönelik çalışmalar yaptıklarını söyleyen Taş, “Hepimiz aynı ihtiyaçlara sahibiz. Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak; kent merkezinde bulunan vatandaşlarımızın yeşil alan ihtiyaçlarını karşılamakla birlikte, çeşitli rekreasyonel çalışmalar yapabilecekleri, spor ve benzeri aktivitelere ev sahipliği yapmak amacıyla 68’liler Barış Ormanı’ndaki çalışmalarımızı tamamladık” ifadelerini kullandı.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                        

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.