CHP’li Kış 'Siyaseti Bir Kenara Bırakıp Depremzedelere El Uzatalım'

Siyaset 05.10.2023 - 15:00, Güncelleme: 05.10.2023 - 15:00
 

CHP’li Kış 'Siyaseti Bir Kenara Bırakıp Depremzedelere El Uzatalım'

TBMM’nin ilk mesai haftasında, CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış’ın gündemi vatandaşın sorunları oldu.

CHP’li Kış, hem Mersin’de, hem Türkiye genelinde tüm vatandaşların çözüm bekleyen sorunlarına ilişkin TBMM’de ne yapılması gerekiyorsa gündeme getirmeye devam edeceklerini söyledi. Meclis Genel Kurulu’nda ilk hafta, önce kadınların hak ve hukuk mücadelelerine ilişkin konuşma yapan Kış, TBMM’ye gelen EŞİK platformu üyeleri ile basın toplantısına katıldı. CHP’li Kış, daha sonra deprem bölgesinde yaşanan sorunlar ve depremzedelerin yaşadıkları üzerine konuşma yaptı. Depremin üzerinden 8 ay geçmesinin ardından hala ihtiyaçları karşılanmayan, birçok sorunla uğraşmak zorunda kalan depremzedeler için TBMM’de Meclis Araştırma Önergesi verildi. Önerge üzerine CHP Grubu adına söz alan Kış, depremzedelere sahip çıkılması gerektiğini, onları korumanın ve kollamanın devletin görevi olduğunu vurguladı. 8 aydır deprem bölgesinde planlı ve sistemli hiçbir değişiklik olmadığını, hala yardım bekleyen, barınma sorunu olan, gıdaya, sağlık hizmetlerine ulaşamayan vatandaşlar olduğuna dikkat çeken Kış, depremzedelerin yalnız bırakılmasına tepki gösterdi. CHP Heyeti olarak, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun talimatıyla, deprem bölgesinde görevlendirilen vekiller arasında yer alan CHP’li Kış, bölgedeki eksiklikleri ve acil çözüm bekleyen konuları TBMM kürsüsünden anlattı. Konteynır kentleri ve hastaneleri su bastığını, konteynırlarda yaşam koşullarının çok zor olduğunu vurgulayan Kış, aradan geçen 8 ay’a rağmen tek bir adım atılmadığına dikkat çekti. CHP’li Kış, siyaseti bir kenara bırakarak depremzedelere acilen yardım elinin uzatılması gerektiğini belirtti. Kış, depremzedeler yardım beklerken, AKP Kahramanmaraş Milletvekili Kirişçi ve Kahramanmaraş Belediyesi’nin 600 milletvekiline gönderdiği yiyecek kolilerine de sert tepki gösterdi. CHP Milletvekilleri olarak kolileri iade ettiklerini belirten Kış, bu kolilerin depremzedelere gönderilmesi önerisinde bulunduklarını ifade etti. Ancak muhalefet milletvekillerinin bu kadar sorun olduğunu anlatmasına ve acil araştırma komisyonu kurulması ısrarına rağmen önerge, AKP- MHP oylarıyla reddedildi.                                                                                                                                                       
TBMM’nin ilk mesai haftasında, CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış’ın gündemi vatandaşın sorunları oldu.

CHP’li Kış, hem Mersin’de, hem Türkiye genelinde tüm vatandaşların çözüm bekleyen sorunlarına ilişkin TBMM’de ne yapılması gerekiyorsa gündeme getirmeye devam edeceklerini söyledi.

Meclis Genel Kurulu’nda ilk hafta, önce kadınların hak ve hukuk mücadelelerine ilişkin konuşma yapan Kış, TBMM’ye gelen EŞİK platformu üyeleri ile basın toplantısına katıldı.

CHP’li Kış, daha sonra deprem bölgesinde yaşanan sorunlar ve depremzedelerin yaşadıkları üzerine konuşma yaptı.

Depremin üzerinden 8 ay geçmesinin ardından hala ihtiyaçları karşılanmayan, birçok sorunla uğraşmak zorunda kalan depremzedeler için TBMM’de Meclis Araştırma Önergesi verildi.

Önerge üzerine CHP Grubu adına söz alan Kış, depremzedelere sahip çıkılması gerektiğini, onları korumanın ve kollamanın devletin görevi olduğunu vurguladı.

8 aydır deprem bölgesinde planlı ve sistemli hiçbir değişiklik olmadığını, hala yardım bekleyen, barınma sorunu olan, gıdaya, sağlık hizmetlerine ulaşamayan vatandaşlar olduğuna dikkat çeken Kış, depremzedelerin yalnız bırakılmasına tepki gösterdi.

CHP Heyeti olarak, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun talimatıyla, deprem bölgesinde görevlendirilen vekiller arasında yer alan CHP’li Kış, bölgedeki eksiklikleri ve acil çözüm bekleyen konuları TBMM kürsüsünden anlattı.

Konteynır kentleri ve hastaneleri su bastığını, konteynırlarda yaşam koşullarının çok zor olduğunu vurgulayan Kış, aradan geçen 8 ay’a rağmen tek bir adım atılmadığına dikkat çekti.

CHP’li Kış, siyaseti bir kenara bırakarak depremzedelere acilen yardım elinin uzatılması gerektiğini belirtti.

Kış, depremzedeler yardım beklerken, AKP Kahramanmaraş Milletvekili Kirişçi ve Kahramanmaraş Belediyesi’nin 600 milletvekiline gönderdiği yiyecek kolilerine de sert tepki gösterdi.

CHP Milletvekilleri olarak kolileri iade ettiklerini belirten Kış, bu kolilerin depremzedelere gönderilmesi önerisinde bulunduklarını ifade etti.

Ancak muhalefet milletvekillerinin bu kadar sorun olduğunu anlatmasına ve acil araştırma komisyonu kurulması ısrarına rağmen önerge, AKP- MHP oylarıyla reddedildi.                                                                                                                                                     

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.