Ekmen ‘Mersin’e özel deprem desteği verilmeli’

Siyaset 23.06.2023 - 16:00, Güncelleme: 23.06.2023 - 16:00
 

Ekmen ‘Mersin’e özel deprem desteği verilmeli’

Mersin’in belirlenen rakamlara göre 400 bini aşkın depremzedeyi misafir ettiğini dile getiren Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Mersin Milletvekili Mehmet Emin Ekmen, buna karşın gereken Mersin’in desteği almadığını söyledi.

Kendi doğduğu şehir olan Batman’ın depremden etkilenen şehirler kapsamında değerlendirildiğini hatırlatan Ekmen, “Mersin’in 400 bin depremzedeyi misafir ettiği bir gerçek. Bu kadar deprem bölgesine yakın olmasına ve deprem sonrası yoğun göçü taşımasına rağmen Mersin’in deprem bölgesine alınmaması elbette garip bir olay. Gaziantep, Adana, Hatay gibi yakın bölgenin göçünü almasına karşın Mersin’in deprem bölgesine alınmaması ancak bir cezalandırma olarak değerlendirilebilir” dedi. Mersin’de seçim çalışması yaparken CHP sloganının Mersin hakkını alacak olduğunu da hatırlatan Ekmen, “Ben buna ilave olarak Mersin alacağını da alacak diye vurgulamıştım. Şimdi Mersin hakkını istiyor diye Ankara’dan ses vermeye çalışıyorum. Mersinlilerin Ankara’daki sesi olmak için mücadele veriyorum” diye konuştu.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                     
Mersin’in belirlenen rakamlara göre 400 bini aşkın depremzedeyi misafir ettiğini dile getiren Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Mersin Milletvekili Mehmet Emin Ekmen, buna karşın gereken Mersin’in desteği almadığını söyledi.

Kendi doğduğu şehir olan Batman’ın depremden etkilenen şehirler kapsamında değerlendirildiğini hatırlatan Ekmen, “Mersin’in 400 bin depremzedeyi misafir ettiği bir gerçek. Bu kadar deprem bölgesine yakın olmasına ve deprem sonrası yoğun göçü taşımasına rağmen Mersin’in deprem bölgesine alınmaması elbette garip bir olay. Gaziantep, Adana, Hatay gibi yakın bölgenin göçünü almasına karşın Mersin’in deprem bölgesine alınmaması ancak bir cezalandırma olarak değerlendirilebilir” dedi.

Mersin’de seçim çalışması yaparken CHP sloganının Mersin hakkını alacak olduğunu da hatırlatan Ekmen, “Ben buna ilave olarak Mersin alacağını da alacak diye vurgulamıştım. Şimdi Mersin hakkını istiyor diye Ankara’dan ses vermeye çalışıyorum. Mersinlilerin Ankara’daki sesi olmak için mücadele veriyorum” diye konuştu.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                     

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.