Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Vefatının 85. Yılında Düzenlenen Törenlerle Anıldı

Güncel 11.11.2023 - 09:10, Güncelleme: 11.11.2023 - 09:10
 

Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Vefatının 85. Yılında Düzenlenen Törenlerle Anıldı

Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete irtihalinin 85. yılında, Mersin İlimizde düzenlenen programlarda saygı ve rahmetle anıldı.

Cumhuriyet Alanında çelenk sunma töreni ile başlayan programda; Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Murat Fırat ve Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, kamu kurumları  tarafından Atatürk Anıtına çelenk sunuldu. Saatler dokuzu beş geçe siren sesleriyle saygı duruşunda bulunulmasının akabinde Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanlığı Bandosu eşliğinde İstiklâl Marşı okundu, şanlı Bayrağımız göndere çekildi ve sonrasında yarıya indirildi. Atatürk Anıtı’na çelenklerin sunulmasının ardından Anma Programı, Mersin Kültür Merkezi Salonunda devam etti. Saygı duruşunda bulunulması ve Nevit Kodallı Güzel Sanatlar Lisesi Çok Sesli Öğrenci Korosuyla birlikte İstiklal Marşımızın okunması ile başlayan programda Nevit Kodallı Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri tarafından “10 Kasım Oratoryosu” sahnelendi. Mersin Büyükşehir Belediyesi Türk Müziği Orkestrası sanatçıları tarafından sergilenen “Atatürk’ün Sevdiği Şarkılar” temalı dinletinin ardından, Mersin Devlet Opera ve Balesi ile Çocuk Korosunun sergilediği “Atatürk Aramızda” isimli dinletisinden sonra Nevit Kodallı Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan resim sergisi ziyaret edildi. Düzenlenen Anma Töreni’ne Vali Ali Hamza Pehlivan ile birlikte Mersin Milletvekili Ali Kıratlı, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Murat Fırat, Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Üniversite Rektörleri, mülkî ve askeri erkân, kurum müdürleri, siyasi parti ile STK temsilcileri, Şehit aileleri, Gaziler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.                                                                                                                                                                                                                                                                                   
Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete irtihalinin 85. yılında, Mersin İlimizde düzenlenen programlarda saygı ve rahmetle anıldı.
Cumhuriyet Alanında çelenk sunma töreni ile başlayan programda; Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Murat Fırat ve Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, kamu kurumları  tarafından Atatürk Anıtına çelenk sunuldu.

Saatler dokuzu beş geçe siren sesleriyle saygı duruşunda bulunulmasının akabinde Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanlığı Bandosu eşliğinde İstiklâl Marşı okundu, şanlı Bayrağımız göndere çekildi ve sonrasında yarıya indirildi.

Atatürk Anıtı’na çelenklerin sunulmasının ardından Anma Programı, Mersin Kültür Merkezi Salonunda devam etti.

Saygı duruşunda bulunulması ve Nevit Kodallı Güzel Sanatlar Lisesi Çok Sesli Öğrenci Korosuyla birlikte İstiklal Marşımızın okunması ile başlayan programda Nevit Kodallı Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri tarafından “ 10 Kasım Oratoryosu” sahnelendi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Türk Müziği Orkestrası sanatçıları tarafından sergilenen “Atatürk’ün Sevdiği Şarkılar” temalı dinletinin ardından, Mersin Devlet Opera ve Balesi ile Çocuk Korosunun sergilediği “Atatürk Aramızda” isimli dinletisinden sonra Nevit Kodallı Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan resim sergisi ziyaret edildi.

Düzenlenen Anma Töreni’ne Vali Ali Hamza Pehlivan ile birlikte Mersin Milletvekili Ali Kıratlı, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Murat Fırat, Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Üniversite Rektörleri, mülkî ve askeri erkân, kurum müdürleri, siyasi parti ile STK temsilcileri, Şehit aileleri, Gaziler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.                                                                                                                                                                                                                                                                                   
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.