Güngör 'Tüm Esnaf Kardeşlerimin Ahilik Haftasını Kutluyorum'

Güncel 15.09.2022 - 13:36, Güncelleme: 15.09.2022 - 14:48
 

Güngör 'Tüm Esnaf Kardeşlerimin Ahilik Haftasını Kutluyorum'

13-19 Eylül 2022 tarihleri arasımda kutlamam Ahilik Haftası dolayısıyla Ak Parti Mersin Milletvekili A.Adayı Davut Güngör bir mesaj yayınladı.

Ak  Parti Mersin Milletvekili A.Adayı Davut Güngör Ahilik Haftası dolayısıyla yayınladığı mesajında şu ifadelere yer verdi: 13. yüzyılda Anadolu’da gelişen ahilik kültürünün kardeşlik, dostluk, hoşgörü ve insan sevgisini esas alan bir anlayışla birlikte yaşayabilmeyi iş ve meslek sahibi olabilmenin zeminini sağlamıştır. Ahiliğin felsefesinde toplumun refahı ve sosyal sorumluluğun önemi ve bir ilke olarak kabul edilmiş bu anlamda toplumsal yaşamın ortak paydası olan insanı esas olan bir anlayışla yararlı bir nesil yetiştirmek için iyiyi doğruyu ve güzel ahlakı öğretir. Ahilik teşkilatı, esnaf ve sanatkârları ahlaki değerler etrafında birleştirerek, milletimizin birlik-beraberliğinin sağlanmasını,  toplumsal düzen güven ve huzurun tesisine aracılık ettiği bilinmelidir. Bu duygu ve düşüncelerle,  mensubu olmaktan her zaman gurur ve onur duyduğum kurucusu olduğum esnaf odasında uzun yıllar hizmet ettiğim çalışma arkadaşlarıma, değerli sivil toplum başkanları ve yönetimlerine, camiamızdaki tüm esnaf kardeşlerimin Ahilik Haftasını kutluyorum. Kurduğu Ahilik Teşkilatı ile sosyal hayatımızı düzenleyen Ahi Evran-ı Veli’yi rahmetle anıyorum.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                     
13-19 Eylül 2022 tarihleri arasımda kutlamam Ahilik Haftası dolayısıyla Ak Parti Mersin Milletvekili A.Adayı Davut Güngör bir mesaj yayınladı.

Ak  Parti Mersin Milletvekili A.Adayı Davut Güngör Ahilik Haftası dolayısıyla yayınladığı mesajında şu ifadelere yer verdi:

13. yüzyılda Anadolu’da gelişen ahilik kültürünün kardeşlik, dostluk, hoşgörü ve insan sevgisini esas alan bir anlayışla birlikte yaşayabilmeyi iş ve meslek sahibi olabilmenin zeminini sağlamıştır. Ahiliğin felsefesinde toplumun refahı ve sosyal sorumluluğun önemi ve bir ilke olarak kabul edilmiş bu anlamda toplumsal yaşamın ortak paydası olan insanı esas olan bir anlayışla yararlı bir nesil yetiştirmek için iyiyi doğruyu ve güzel ahlakı öğretir.

Ahilik teşkilatı, esnaf ve sanatkârları ahlaki değerler etrafında birleştirerek, milletimizin birlik-beraberliğinin sağlanmasını,  toplumsal düzen güven ve huzurun tesisine aracılık ettiği bilinmelidir.

Bu duygu ve düşüncelerle,  mensubu olmaktan her zaman gurur ve onur duyduğum kurucusu olduğum esnaf odasında uzun yıllar hizmet ettiğim çalışma arkadaşlarıma, değerli sivil toplum başkanları ve yönetimlerine, camiamızdaki tüm esnaf kardeşlerimin Ahilik Haftasını kutluyorum.

Kurduğu Ahilik Teşkilatı ile sosyal hayatımızı düzenleyen Ahi Evran-ı Veli’yi rahmetle anıyorum.

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                    

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.