Jandarmadan huzur ve güven uygulaması

19.07.2019 - 08:49, Güncelleme: 29.11.2021 - 14:41
 

Jandarmadan huzur ve güven uygulaması

Mersin İl Jandarma Komutanlığı adli ve önleyici faaliyetler kapsamında icra edilen faaliyetlerini açıkladı.

Mersin İl Jandarma Komutanlığı  tarafından gönderilen açıklamada şöyle denildi: İcra edilen “Huzur ve Güven Uygulaması” sonucunda; (4.995) şahıs sorgulanmış, çeşitli suçlardan aranan (4) şahıs yakalanmış olup Kabahatler Kanunu kapsamında (2) İşyeri ile (10) kişi hakkında çeşitli idari para cezaları uygulanmıştır. Yakalanan şahıslardan (1)’i tutuklanarak cezaevine teslim edilmiştir. Uygulamada (2.197) araç kontrol edilmiş, çeşitli suçlardan aranan (7) araç yakalanmış olup, (1) araç trafikten men edilerek, trafik güvenliğini tehlikeye sokan (20) araç sürücüsüne çeşitli para cezaları uygulanmıştır. Tarsus İlçesinde iki ayrı işyerine yapılan operasyonda, “Kumar Oynamak ve Oynatmak İçin Yer ve İmkan Sağlamak” suçundan suç üstü yakalanan (109) kişiye toplamda 34.880 TL., idari para cezası uygulanmıştır. Operasyon yapılan noktalarda yapılan aramada kumar oynamada kullanılan (8) adet tombala kartı, (1.078) adet pul ve 44 Adet pul kasesi ele geçirilmiştir. Olayla ilgili (2) şahıs gözaltına alınarak, haklarında adli ve idari işlem başlatılmıştır. Kaçakçılık suçları kapsamında;          Son bir haftalık dönem içerisinde Anamur, Bozyazı, Erdemli ve Mut İlçelerinde uyuşturucu madde ve yasadışı kenevir ekimi ile mücadele kapsamında yapılan operasyonlarda;          Anamur ilçesinde (5) şüpheli şahıs ile birlikte (139) kök kenevir bitkisi ve (10) gram eroin,          Erdemli İlçesinde (2) şüpheli şahıs ile birlikte (84) uyuşturucu hap ve (9) gram kubar esrar,          Bozyazı İlçesinde (1) şüpheli şahıs ile birlikte (35) kök kenevir bitkisi,          Mut İlçesinde (2) şüpheli şahıs ile birlikte (10) gram kubar esrar maddesi ele geçirilmiş olup adli makamlara sevk edilen toplam (10) şüpheli şahıs hakkında adli işlem başlatılmıştır. Mersin İl Jandarma Komutanlığınca emniyet ve asayiş hizmetlerinin sağlanması, vatandaşlarımızın huzuru ve güvenliği için her türlü suç ve suç unsuruyla mücadeleye kararlılıkla devam edilmektedir.  
Mersin İl Jandarma Komutanlığı adli ve önleyici faaliyetler kapsamında icra edilen faaliyetlerini açıkladı.

Mersin İl Jandarma Komutanlığı  tarafından gönderilen açıklamada şöyle denildi:

İcra edilen “Huzur ve Güven Uygulaması” sonucunda; (4.995) şahıs sorgulanmış, çeşitli suçlardan aranan (4) şahıs yakalanmış olup Kabahatler Kanunu kapsamında (2) İşyeri ile (10) kişi hakkında çeşitli idari para cezaları uygulanmıştır. Yakalanan şahıslardan (1)’i tutuklanarak cezaevine teslim edilmiştir.

Uygulamada (2.197) araç kontrol edilmiş, çeşitli suçlardan aranan (7) araç yakalanmış olup, (1) araç trafikten men edilerek, trafik güvenliğini tehlikeye sokan (20) araç sürücüsüne çeşitli para cezaları uygulanmıştır.

Tarsus İlçesinde iki ayrı işyerine yapılan operasyonda, “Kumar Oynamak ve Oynatmak İçin Yer ve İmkan Sağlamak” suçundan suç üstü yakalanan (109) kişiye toplamda 34.880 TL., idari para cezası uygulanmıştır. Operasyon yapılan noktalarda yapılan aramada kumar oynamada kullanılan (8) adet tombala kartı, (1.078) adet pul ve 44 Adet pul kasesi ele geçirilmiştir. Olayla ilgili (2) şahıs gözaltına alınarak, haklarında adli ve idari işlem başlatılmıştır.

Kaçakçılık suçları kapsamında;

         Son bir haftalık dönem içerisinde Anamur, Bozyazı, Erdemli ve Mut İlçelerinde uyuşturucu madde ve yasadışı kenevir ekimi ile mücadele kapsamında yapılan operasyonlarda;

         Anamur ilçesinde (5) şüpheli şahıs ile birlikte (139) kök kenevir bitkisi ve (10) gram eroin,

         Erdemli İlçesinde (2) şüpheli şahıs ile birlikte (84) uyuşturucu hap ve (9) gram kubar esrar,

         Bozyazı İlçesinde (1) şüpheli şahıs ile birlikte (35) kök kenevir bitkisi,

         Mut İlçesinde (2) şüpheli şahıs ile birlikte (10) gram kubar esrar maddesi ele geçirilmiş olup adli makamlara sevk edilen toplam (10) şüpheli şahıs hakkında adli işlem başlatılmıştır.

Mersin İl Jandarma Komutanlığınca emniyet ve asayiş hizmetlerinin sağlanması, vatandaşlarımızın huzuru ve güvenliği için her türlü suç ve suç unsuruyla mücadeleye kararlılıkla devam edilmektedir.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.