Mersin Barosu: Savunma Hakkı Anayasal Haktır, Tutuklanamaz !

Güncel 20.06.2025 - 17:00, Güncelleme: 20.06.2025 - 17:00
 

Mersin Barosu: Savunma Hakkı Anayasal Haktır, Tutuklanamaz !

Mersin Barosu Başkanlığı yaptığı yazılı açıklamasında, tutuklu İstanbul Belediye Başkanı Ekrem İmaoğlu’nun Avukatı Mehmet Pehlivan’ın tutuklanmasına tepki göstererek, “Savunma hakkı anayasal haktır, ! ” dedi.

Mersin Barosu Başkanlığı yazılı açıklamasında, hukuksuz sürecin derhal sonlandırılması gerektiğini vurgulayarak, “İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun avukatlığını yapan meslektaşımız Av. Mehmet Pehlivan, avukatlık mesleğini ifa etmesi nedeniyle tutuklanmıştır. Şüphelilerle görüşmek, dosya takibi yapmak, hukuki süreçleri yönlendirmek ve müvekkili savunmak, yargının üç sacayağından biri olan avukatların anayasal hakkı ve yargısal kamu görevidir. Meslektaşımızın görevini ifa etmesi nedeniyle tutuklanması, hak ihlalidir. İstanbul Barosu üyesi meslektaşımıza verilen tutuklama kararı, savunma hakkına, adil yargılanma hakkına, avukatlık mesleğine ve bağımsız savunmaya yönelik hukuksuz bir müdahaledir. Savunma hakkı tutuklanamaz, susturulamaz, engellenemez! Mersin Barosu olarak, yasal sürecin sonuna kadar takipçisi olacağımızı belirtiyor, demokratik olmayan bu hukuksuz sürecin sonlandırılmasını, Av. Mehmet Pehlivan’ın derhal serbest bırakılmasını talep ediyoruz” ifadelerine yer verildi.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                
Mersin Barosu Başkanlığı yaptığı yazılı açıklamasında, tutuklu İstanbul Belediye Başkanı Ekrem İmaoğlu’nun Avukatı Mehmet Pehlivan’ın tutuklanmasına tepki göstererek, “Savunma hakkı anayasal haktır, ! ” dedi.

Mersin Barosu Başkanlığı yazılı açıklamasında, hukuksuz sürecin derhal sonlandırılması gerektiğini vurgulayarak, “İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun avukatlığını yapan meslektaşımız Av. Mehmet Pehlivan, avukatlık mesleğini ifa etmesi nedeniyle tutuklanmıştır. Şüphelilerle görüşmek, dosya takibi yapmak, hukuki süreçleri yönlendirmek ve müvekkili savunmak, yargının üç sacayağından biri olan avukatların anayasal hakkı ve yargısal kamu görevidir. Meslektaşımızın görevini ifa etmesi nedeniyle tutuklanması, hak ihlalidir.
İstanbul Barosu üyesi meslektaşımıza verilen tutuklama kararı, savunma hakkına, adil yargılanma hakkına, avukatlık mesleğine ve bağımsız savunmaya yönelik hukuksuz bir müdahaledir. Savunma hakkı tutuklanamaz, susturulamaz, engellenemez! Mersin Barosu olarak, yasal sürecin sonuna kadar takipçisi olacağımızı belirtiyor, demokratik olmayan bu hukuksuz sürecin sonlandırılmasını, Av. Mehmet Pehlivan’ın derhal serbest bırakılmasını talep ediyoruz” ifadelerine yer verildi.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.