Mersin Metrosu İçin Dev Adım

27.08.2019 - 09:45, Güncelleme: 29.11.2021 - 14:41
 

Mersin Metrosu İçin Dev Adım

Mersinlilerin yıllardır beklediği ancak belediyeler tarafından bir türlü hayata geçirilemeyen Mersin Metrosu için önemli bir girişim geldi. TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı ve Mersin Milletvekili Lütfi Elvan, Mersin Metrosu'nun yatırım programına alınması için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşeceğini açıkladı.

Mersin’de kent merkezinin en önemli sorunu trafik. Toplu taşımadaki yetersizlikler Mersinlileri trafik çilesiyle baş başa bırakıyor. Bu sorunun çözümü olarak Metro Projesi hayati derecede önemli. Mersin’de şehiriçi ulaşımı rahatlatacak, trafik yoğunluğunu azaltacak, kent merkezinin nefes almasını sağlayacak ve kent ekonomisine önemli bir katkı sağlayacak olan “Mersin Metrosu” için önemli bir çalışma başlatıldı. Projenin hayata geçirilmesi için TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı ve Mersin Milletvekili Lütfi Elvan devreye girdi. Elvan, metro projesi için öncelikle Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı ile görüşmeler gerçekleştirdi ve yoğun bir mesai harcadı. Lütfi Elvan, bu görüşmelerin ardından Mersin Metrosunun yatırım programına alınması konusunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşeceğini açıkladı. Mersin İçin Herşeyi Yaparız TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı ve Mersin Milletvekili Lütfi Elvan yaptığı açıklamada, “Biz her zaman Mersin’in dertleriyle dertleniyoruz. Tek amacımız var o da Mersin’e eserler kazandırmak. Mersinli kardeşlerimizin sorunlarına kayıtsız kalamayız. Yıllardan bu yana konuşulan ve Mersinlilerin beklentileri arasında ilk sırada yer alan Mersin Metrosunun yapımı için elimizi taşın altına koyuyoruz. Bu projenin yatırım programına alınması için Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı ile görüşmeler gerçekleştirdik. Konuyu nihayete erdirmek için Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile görüşeceğim. Ve inanıyorum ki Mersinli hemşehrilerime bu konuda bir müjde vereceğiz. Görüşmemim sonuçlarını da en kısa sürede Mersin kamuoyu ile paylaşacağım.” dedi.
Mersinlilerin yıllardır beklediği ancak belediyeler tarafından bir türlü hayata geçirilemeyen Mersin Metrosu için önemli bir girişim geldi. TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı ve Mersin Milletvekili Lütfi Elvan, Mersin Metrosu'nun yatırım programına alınması için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşeceğini açıkladı.

Mersin’de kent merkezinin en önemli sorunu trafik. Toplu taşımadaki yetersizlikler Mersinlileri trafik çilesiyle baş başa bırakıyor. Bu sorunun çözümü olarak Metro Projesi hayati derecede önemli. Mersin’de şehiriçi ulaşımı rahatlatacak, trafik yoğunluğunu azaltacak, kent merkezinin nefes almasını sağlayacak ve kent ekonomisine önemli bir katkı sağlayacak olan “Mersin Metrosu” için önemli bir çalışma başlatıldı. Projenin hayata geçirilmesi için TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı ve Mersin Milletvekili Lütfi Elvan devreye girdi. Elvan, metro projesi için öncelikle Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı ile görüşmeler gerçekleştirdi ve yoğun bir mesai harcadı. Lütfi Elvan, bu görüşmelerin ardından Mersin Metrosunun yatırım programına alınması konusunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşeceğini açıkladı.


Mersin İçin Herşeyi Yaparız


TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı ve Mersin Milletvekili Lütfi Elvan yaptığı açıklamada, “Biz her zaman Mersin’in dertleriyle dertleniyoruz. Tek amacımız var o da Mersin’e eserler kazandırmak. Mersinli kardeşlerimizin sorunlarına kayıtsız kalamayız. Yıllardan bu yana konuşulan ve Mersinlilerin beklentileri arasında ilk sırada yer alan Mersin Metrosunun yapımı için elimizi taşın altına koyuyoruz. Bu projenin yatırım programına alınması için Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı ile görüşmeler gerçekleştirdik. Konuyu nihayete erdirmek için Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile görüşeceğim. Ve inanıyorum ki Mersinli hemşehrilerime bu konuda bir müjde vereceğiz. Görüşmemim sonuçlarını da en kısa sürede Mersin kamuoyu ile paylaşacağım.” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.