Mersin’in En Büyük Robotik Festivali Toroslar’da Yapıldı

Güncel 02.03.2026 - 20:58, Güncelleme: 02.03.2026 - 20:58
 

Mersin’in En Büyük Robotik Festivali Toroslar’da Yapıldı

Toroslar Belediyesinin ev sahipliğinde bu yıl 2’ncisi düzenlenen The MaestRobot Akdeniz Bölge Şampiyonası, büyük bir coşku ve yoğun katılımla gerçekleşti.

Yunus Emre Kültür Merkezi’nde, 250 takım ve 1200 öğrencinin katılımıyla yapılan organizasyon Mersin’in en büyük robotik festivali olma özelliğini kazandı. Mersin’in yanı sıra Kahramanmaraş, Diyarbakır, Hatay, Osmaniye, Adana ve Antalya’dan gelen öğrenciler; bilim ve teknoloji alanındaki yeteneklerini sergileyerek kıyasıya mücadele etti. STEM Alanında Büyük Heyecan Bilim, teknoloji, mühendislik ve matematik (STEM) alanında gençleri teşvik eden prestijli organizasyonda; lego sumo robot, çizgi izleyen robot, waterrally, kızların itfaiyeciliği, drone, folkrace otonom araç kategorilerinde yarışmalar düzenlendi. Öğrenciler hem projelerini sergileme hem de girişimcilik ve takım çalışması konusunda deneyim kazanma fırsatı buldu. Başkan Yıldız Gençlerin Heyecanına Ortak Oldu Toroslar Belediye Başkanı Abdurrahman Yıldız, yarışma alanını ziyaret ederek gençlerin heyecanına ortak oldu ve dereceye giren takımlara ödüllerini takdim etti. Ödül töreninde konuşan Başkan Yıldız, bilimin ve aklın rehberliğine vurgu yaparak, “Geleceğimiz bilimle aydınlanacak. Bilimle yoğrulmuş, çağın gerekliliklerini yakalamış gençlerimiz sayesinde ülkemiz daha güçlü yarınlara ulaşacak. Dijital çağda yaşıyoruz; bilgiye hâkim olan, teknolojiyi üreten gençlerimizle gurur duyuyoruz. Çocuklarımıza ve gençlerimize güveniyoruz.” dedi. Organizasyon sonunda MaestRobot Kurucusu Zülal İnan ve MaestRobot Akdeniz Bölge Temsilcisi Mustafa Yanar, katkılarından dolayı Başkan Yıldız’a teşekkür ederek plaket takdim etti. Türkiye ve Dünya Yolculuğu Başlıyor Şampiyonada dereceye giren takımlar, Antalya’da düzenlenecek Türkiye Şampiyonası’na katılma hakkı elde etti. Türkiye finallerinde başarı sağlayan ekipler ise Güney Kore’de düzenlenecek Dünya Şampiyonası’nda ülkemizi temsil edecek. Toroslar’da gerçekleştirilen bu büyük organizasyon, gençlerin bilime olan ilgisini artırırken, kentin teknoloji ve eğitim alanındaki vizyonunu da bir kez daha ortaya koydu.
Toroslar Belediyesinin ev sahipliğinde bu yıl 2’ncisi düzenlenen The MaestRobot Akdeniz Bölge Şampiyonası, büyük bir coşku ve yoğun katılımla gerçekleşti.

Yunus Emre Kültür Merkezi’nde, 250 takım ve 1200 öğrencinin katılımıyla yapılan organizasyon Mersin’in en büyük robotik festivali olma özelliğini kazandı.

Mersin’in yanı sıra Kahramanmaraş, Diyarbakır, Hatay, Osmaniye, Adana ve Antalya’dan gelen öğrenciler; bilim ve teknoloji alanındaki yeteneklerini sergileyerek kıyasıya mücadele etti.

STEM Alanında Büyük Heyecan

Bilim, teknoloji, mühendislik ve matematik (STEM) alanında gençleri teşvik eden prestijli organizasyonda; lego sumo robot, çizgi izleyen robot, waterrally, kızların itfaiyeciliği, drone, folkrace otonom araç kategorilerinde yarışmalar düzenlendi. Öğrenciler hem projelerini sergileme hem de girişimcilik ve takım çalışması konusunda deneyim kazanma fırsatı buldu.

Başkan Yıldız Gençlerin Heyecanına Ortak Oldu

Toroslar Belediye Başkanı Abdurrahman Yıldız, yarışma alanını ziyaret ederek gençlerin heyecanına ortak oldu ve dereceye giren takımlara ödüllerini takdim etti.

Ödül töreninde konuşan Başkan Yıldız, bilimin ve aklın rehberliğine vurgu yaparak, “Geleceğimiz bilimle aydınlanacak. Bilimle yoğrulmuş, çağın gerekliliklerini yakalamış gençlerimiz sayesinde ülkemiz daha güçlü yarınlara ulaşacak. Dijital çağda yaşıyoruz; bilgiye hâkim olan, teknolojiyi üreten gençlerimizle gurur duyuyoruz. Çocuklarımıza ve gençlerimize güveniyoruz.” dedi.

Organizasyon sonunda Maest Robot Kurucusu Zülal İnan ve Maest Robot Akdeniz Bölge Temsilcisi Mustafa Yanar, katkılarından dolayı Başkan Yıldız’a teşekkür ederek plaket takdim etti.

Türkiye ve Dünya Yolculuğu Başlıyor

Şampiyonada dereceye giren takımlar, Antalya’da düzenlenecek Türkiye Şampiyonası’na katılma hakkı elde etti. Türkiye finallerinde başarı sağlayan ekipler ise Güney Kore’de düzenlenecek Dünya Şampiyonası’nda ülkemizi temsil edecek.

Toroslar’da gerçekleştirilen bu büyük organizasyon, gençlerin bilime olan ilgisini artırırken, kentin teknoloji ve eğitim alanındaki vizyonunu da bir kez daha ortaya koydu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.