Yenişehir Belediyesinden öğrencilere telafi eğitimi

Eğitim 24.06.2020 - 17:43, Güncelleme: 29.11.2021 - 14:41
 

Yenişehir Belediyesinden öğrencilere telafi eğitimi

Yenişehir Belediyesi, korona virüs nedeniyle eğitimleri aksayan 7.sınıf öğrencileri için online telafi eğitimleri başlattı. Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, dersleri verecek öğretmenleri makamında ağırladı ve öğrencilerle telekonferans yöntemiyle görüşerek, eğitimlerin açılışını yaptı.

Yenişehir Belediyesi, geçtiğimiz günlerde 8.sınıflar için online LGS, üniversite adayları için de online YKS deneme sınavı düzenlemişti. Pandeminin eğitim alanında yarattığı olumsuz etkileri en aza indirmek için bu süreçte öğrencileri yalnız bırakmayan Yenişehir Belediyesi şimdi de telafi eğitimlerine başladı. Eğitimlere katılan öğrencilere ücretsiz ders materyalleri dağıtıldı. Dersler en fazla 25 kişilik gruplarla işlenecek ve eğitimler toplamda 5 hafta sürecek.   Başkan Özyiğit, “Altı ana branşta ders vereceğiz” Öğrencilerle telekonferans yöntemiyle görüşen Başkan Özyiğit, “Korona virüs maalesef öğrencilerimizin eğitimini olumsuz etkiledi. Sevgili çocuklarımıza eksikliklerini tamamlama fırsatı sunuyoruz. 5 hafta sürecek telafi eğitimleriyle öğrencilerimize Türkçe, Sosyal Bilgiler, Fen Bilgisi, Matematik, İngilizce ve Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi olmak üzere altı ana branşta ders vereceğiz.”dedi.   “Sizler ülkemizi çok iyi yerlere taşıyacaksınız” Öğrencilere seslenen ve “Yenişehir Belediye Başkanı olarak daima yanınızda olacağım” diyen Başkan Özyiğit, konuşmasının devamında şu ifadeleri kullandı: “Yenişehir Belediyesi olarak eğitimlerle öğrencilerimizin kayıplarını telafi edeceğiz. Bugün 7. sınıfların telafi eğitimlerini başlatıyoruz. Korona virüs tüm öğrencilerimizin yaşamını olumsuz etkiledi. Bu kötü süreci en az kayıpla atlatmak istiyoruz. Sizler ülkemizi çok iyi yerlere taşıyacaksınız. Yenişehir Belediye Başkanı olarak daima yanınızda olacağım. Bize bu süreçte destek veren Mersin Akademi Anadolu Lisesi yönetimine, öğretmenlerine ve ücretsiz kaynak sağlayan Çalışkan Yayınlarına teşekkür ediyoruz.  Şimdi ders zamanı ve çalışmak zamanı sizi öğretmenlerimizle baş başa bırakıyoruz. Sizlere başarılar diliyorum.” Öğrenciler de online telafi eğitimleri için Başkan Özyiğit’e teşekkür ettiler.    
Yenişehir Belediyesi, korona virüs nedeniyle eğitimleri aksayan 7.sınıf öğrencileri için online telafi eğitimleri başlattı. Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, dersleri verecek öğretmenleri makamında ağırladı ve öğrencilerle telekonferans yöntemiyle görüşerek, eğitimlerin açılışını yaptı.

Yenişehir Belediyesi, geçtiğimiz günlerde 8.sınıflar için online LGS, üniversite adayları için de online YKS deneme sınavı düzenlemişti. Pandeminin eğitim alanında yarattığı olumsuz etkileri en aza indirmek için bu süreçte öğrencileri yalnız bırakmayan Yenişehir Belediyesi şimdi de telafi eğitimlerine başladı. Eğitimlere katılan öğrencilere ücretsiz ders materyalleri dağıtıldı. Dersler en fazla 25 kişilik gruplarla işlenecek ve eğitimler toplamda 5 hafta sürecek.

 

Başkan Özyiğit, “Altı ana branşta ders vereceğiz”

Öğrencilerle telekonferans yöntemiyle görüşen Başkan Özyiğit, “Korona virüs maalesef öğrencilerimizin eğitimini olumsuz etkiledi. Sevgili çocuklarımıza eksikliklerini tamamlama fırsatı sunuyoruz. 5 hafta sürecek telafi eğitimleriyle öğrencilerimize Türkçe, Sosyal Bilgiler, Fen Bilgisi, Matematik, İngilizce ve Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi olmak üzere altı ana branşta ders vereceğiz.”dedi.

 

“Sizler ülkemizi çok iyi yerlere taşıyacaksınız”

Öğrencilere seslenen ve “Yenişehir Belediye Başkanı olarak daima yanınızda olacağım” diyen Başkan Özyiğit, konuşmasının devamında şu ifadeleri kullandı: “Yenişehir Belediyesi olarak eğitimlerle öğrencilerimizin kayıplarını telafi edeceğiz. Bugün 7. sınıfların telafi eğitimlerini başlatıyoruz. Korona virüs tüm öğrencilerimizin yaşamını olumsuz etkiledi. Bu kötü süreci en az kayıpla atlatmak istiyoruz. Sizler ülkemizi çok iyi yerlere taşıyacaksınız. Yenişehir Belediye Başkanı olarak daima yanınızda olacağım. Bize bu süreçte destek veren Mersin Akademi Anadolu Lisesi yönetimine, öğretmenlerine ve ücretsiz kaynak sağlayan Çalışkan Yayınlarına teşekkür ediyoruz.  Şimdi ders zamanı ve çalışmak zamanı sizi öğretmenlerimizle baş başa bırakıyoruz. Sizlere başarılar diliyorum.”

Öğrenciler de online telafi eğitimleri için Başkan Özyiğit’e teşekkür ettiler.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.