MEPİAD, Mersin Ticaret İl Müdürü Hüseyin Güçlü 'yü konuk etti

Ekonomi 16.09.2023 - 20:20, Güncelleme: 16.09.2023 - 20:20
 

MEPİAD, Mersin Ticaret İl Müdürü Hüseyin Güçlü 'yü konuk etti

Mersin'de devleti temsil eden kurum müdürleri ile gerçekleşen bu ayki toplantısında MEPİAD, Mersin Ticaret İl Müdürü Hüseyin Güçlü 'yü konuk etti.

MEPİAD Mersin Perakendeci İş İnsanları Derneği  Başkan Özcan Demir ve dernek üyelerinin katılımıyla Mersin perakende sektör temsilcilerini daha etkileşimli, diyaloğa açık, sorun değil çözüm odaklı özel sektör ile kurumlar arası iletişimi güçlendirmek için başlatılan toplantılarını sürdürüyor. Mersin'de devleti temsil eden kurum müdürleri ile gerçekleşen bu ayki toplantısında  MEPİAD, Mersin Ticaret İl Müdürü Hüseyin Güçlü 'yü konuk etti. Toplantıya MEPİAD Yönetim Kurulu Üyeleri; Özcan Demir (Zeynep Çeyiz), Sadık Özkan (Dr Otto Yatak), Hüseyin Kış (Derya Grup) Osman Kiper (Barok Mobilya), Mustafa Uçar (Bey Consept Mobilya), Halil Kartal (Sanat Perde)  ile derneğin üyeleri; Bekir Sarıabacı (Onur Mobilya), Caner Bayır (Almila Mobilya)  Taner Kılıç (HSA Su Arıtma Sistemleri), Yadigar Akkuş (Silvia Concept), İzzet Mireş  (Mireş Market), Hasan Uçar (Nazende Fasıl Restaurant), Neslihan Başkurt (Mekan Tantuni), Mehmet Ali Akif Yılmaz (Tunay Çanta), Yunus Deniz (Denpa Endüstriyel Mutfak Ekipmanları), Emre Bayram (Motta Ajans, Tuncay Akın (Anka Merkezi Isıtma Soğutma Sistemleri) ve Dernek misafirlerimiz; Halim Çavuşoğlu (Mersin Giyimciler Odası Başkanı), Kemal Dede (Mersin Tekstil Üreticileri Dernek Başkanı) Aziz Özcan (Admer Orman Ürünleri),Taner Işıkbay, Hasan Söyümez (Kitapsan Kırtasiye), Aykut Toker (Makiteks Tekstil) katıldı. Buluşmada dernek üyeleri sektörlerinde işveren olarak yaşamış oldukları sıkıntılar hakkında sorularını yönelttiler. Mersin Ticaret İl Müdürü Hüseyin Güçlü tüm sorulara özenle cevapladı. Dernek üyeleri Perakende sektöründe enflasyonun yüksek seyretmesinden dolayı sürekli etiket değiştirmekten bıkarak isyan etme durumunda olduklarını dile getirdiler. Ayrıca Perakende Yasasının bir an önce çıkmasını istediklerinden söz ettiler. Perakende Yasasının çıkmasıyla kuvvetler ayrılığı olacağından, her işletmenin kendi alanında iş yapması gibi faydalı olacağından, perakende yasasının çıkmamasının zincir marketlerin işine geldiğinden bahsettiler. Dernek üyeleri küçük ve orta ölçekli kobilerin e-ticaret konusunda yetersiz kaldığını dile getirdiler. Üyeler ayrıca yaşamış oldukları sıkıntılardan birinin de Tüketici Hakem Heyetleri kararlarında işletmelerin bilgi yetersizliği konusunda yaşadıkları sorunlar olduğunu ifade ettiler.  Toplantıda Mepiad  Derneğinin talebi doğrultusunda kendisi ve kosgeb, tüketici hakem heyeti gibi müdürlüklerle birlikte daha ayrıntılı daha kapasiteli bir toplantı da yapabileceği dile getirildi. Toplantı sonunda Mepiad Başkanı Özcan Demir, Mersin Ticaret İl Müdürü Hüseyin Güçlü’ye  Atatürk desenli kahve fincan setinden hediye etti.  
Mersin'de devleti temsil eden kurum müdürleri ile gerçekleşen bu ayki toplantısında MEPİAD, Mersin Ticaret İl Müdürü Hüseyin Güçlü 'yü konuk etti.

MEPİAD Mersin Perakendeci İş İnsanları Derneği  Başkan Özcan Demir ve dernek üyelerinin katılımıyla Mersin perakende sektör temsilcilerini daha etkileşimli, diyaloğa açık, sorun değil çözüm odaklı özel sektör ile kurumlar arası iletişimi güçlendirmek için başlatılan toplantılarını sürdürüyor.

Mersin'de devleti temsil eden kurum müdürleri ile gerçekleşen bu ayki toplantısında  MEPİAD, Mersin Ticaret İl Müdürü Hüseyin Güçlü 'yü konuk etti.

Toplantıya MEPİAD Yönetim Kurulu Üyeleri; Özcan Demir (Zeynep Çeyiz), Sadık Özkan (Dr Otto Yatak), Hüseyin Kış (Derya Grup) Osman Kiper (Barok Mobilya), Mustafa Uçar (Bey Consept Mobilya), Halil Kartal (Sanat Perde)  ile derneğin üyeleri; Bekir Sarıabacı (Onur Mobilya), Caner Bayır (Almila Mobilya)  Taner Kılıç (HSA Su Arıtma Sistemleri), Yadigar Akkuş (Silvia Concept), İzzet Mireş  (Mireş Market), Hasan Uçar (Nazende Fasıl Restaurant), Neslihan Başkurt (Mekan Tantuni), Mehmet Ali Akif Yılmaz (Tunay Çanta), Yunus Deniz (Denpa Endüstriyel Mutfak Ekipmanları), Emre Bayram (Motta Ajans, Tuncay Akın (Anka Merkezi Isıtma Soğutma Sistemleri) ve Dernek misafirlerimiz; Halim Çavuşoğlu ( Mersin Giyimciler Odası Başkanı), Kemal Dede ( Mersin Tekstil Üreticileri Dernek Başkanı) Aziz Özcan (Admer Orman Ürünleri),Taner Işıkbay, Hasan Söyümez (Kitapsan Kırtasiye), Aykut Toker (Makiteks Tekstil) katıldı.

Buluşmada dernek üyeleri sektörlerinde işveren olarak yaşamış oldukları sıkıntılar hakkında sorularını yönelttiler.

Mersin Ticaret İl Müdürü Hüseyin Güçlü tüm sorulara özenle cevapladı.

Dernek üyeleri Perakende sektöründe enflasyonun yüksek seyretmesinden dolayı sürekli etiket değiştirmekten bıkarak isyan etme durumunda olduklarını dile getirdiler. Ayrıca Perakende Yasasının bir an önce çıkmasını istediklerinden söz ettiler.

Perakende Yasasının çıkmasıyla kuvvetler ayrılığı olacağından, her işletmenin kendi alanında iş yapması gibi faydalı olacağından, perakende yasasının çıkmamasının zincir marketlerin işine geldiğinden bahsettiler.

Dernek üyeleri küçük ve orta ölçekli kobilerin e-ticaret konusunda yetersiz kaldığını dile getirdiler. Üyeler ayrıca yaşamış oldukları sıkıntılardan birinin de Tüketici Hakem Heyetleri kararlarında işletmelerin bilgi yetersizliği konusunda yaşadıkları sorunlar olduğunu ifade ettiler. 

Toplantıda Mepiad  Derneğinin talebi doğrultusunda kendisi ve kosgeb, tüketici hakem heyeti gibi müdürlüklerle birlikte daha ayrıntılı daha kapasiteli bir toplantı da yapabileceği dile getirildi.

Toplantı sonunda Mepiad Başkanı Özcan Demir, Mersin Ticaret İl Müdürü Hüseyin Güçlü’ye  Atatürk desenli kahve fincan setinden hediye etti.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.