Mersin Büyükşehir toplu taşımaya zam yaptı. Minübüslerle olan fark kapandı

Güncel 13.07.2022 - 13:03, Güncelleme: 14.07.2022 - 18:03
 

Mersin Büyükşehir toplu taşımaya zam yaptı. Minübüslerle olan fark kapandı

Mersin Büyükşehir Belediyesi toplu taşımaya yaklaşık yüzde 50 zam yaptı. Böylelikle Mersin'de toplu taşımada minübüslerle olan fiyat farkı kapandı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi toplu taşımaya yaklaşık yüzde 50 zam yaptı. Böylelikle Mersin'de toplu taşımada minübüslerle olan fiyat farkı kapandı.  Özellikle toplu taşımada vatandaşın tek tesellisi olan Mersin Büyükşehir yaptığı bu zamla minübüslerle olan fiyat farkını kapatarak cazibesini yitirmiş oldu.Hatırlanacağı üzere geçtiğimizi haftalara minübüsçüler de zam yaparak sivil taşımayı 8 TL'ye öğrenci taşıma ücretini de 6 TL'ye çıkarmıştı. Buna göre Mersin Büyükşehir Belediyesi toplu taşıma ücretleri şöyle oldu: Sivil: 4.75 'TL'den 7 TL'ye İndirimli: 3 TL'den 5.50 TL'ye Öğretmen: 4.30 TL'den 6 TL'ye Öğrenci: 2 TL'den 3 TL'ye  çıkarıldı. sadece öğrenci abonman ücreti 1 TL olarak aynı kaldı.   Bu yüksek zam kararına minübüsçü esnafı sevinirken vatandaşlar da  kara kara düşünmeye devam edecek gibi...   Editör notu: Eminim ki vatandaşlar da bu kadar yüksek bir zam beklemiyordu. Büyükşehir 7 TL'den minübüsler de 8 TL'den yolcu taşıyacak. Fark yok. Bu sıcaklarda bir an önce eve yada işine gidecek vatandaş aradaki 1 TL'ye bakmayacaktır. Amaç da bu sanırım. Minübüs esnafının dediği olmuş anlaşılan. Yaz tatilinde öğrenci ücretlerine de zam yapılması anlamsız. Çünkü abonmanlar da okullar açılınca kullanılacaktır. Maalesef vatandaşın tek umudu olan Büyükşehir toplu taşıma da cazibesini yitirmiş oldu. Şimdi Büyüliehir toplu taşımayı tek üstün kılan otobüslerinde klimalarının çalışıyor olması. Hepsi bu. Başkan Seçer, minübüs esnafı ile yaptığı son  toplantıda şunu demişti: Şimdi belediyeyi sıkıntıya sokalım ya da vatandaş karşısında kötü adam pozisyonuna düşmeyelim, zammı onaylanmış bir kurum hüviyetinde olmayalım’ diye siz bunu reddederseniz bu siyasi bir karardır ama size sunulan dosyayı inceler, gelir gider dengelerine bakar, yasalara bakar, sizleri işin içine katar, minibüsçü esnafını, halk otobüsçü esnafı; ‘Bu rakamlar çok makul, hatta eksik ya da fazla. Şunu biraz düzeltiriz’ dediğiniz noktada siz mantıklı bir yaklaşım sergiliyorsunuz demektir."  Hatta öğrenci ücretlerine itiraz eden Minübüs esnafına da "“Öğrenci dediğin senin evladın, torunun, oğlun, yeğenin. Yani hepimizin çocukları. Biz buranın öğrenci kenti olmasını istiyoruz. Buraya ne kadar çok öğrenci gelirse burada halk kazanır, esnaf kazanır.” demişti.Ama öğrenci ücretlerine  de zam geldi.  Maalesef yaklaşık yüzde 50'ye yakın bir zam gelmesi açıkçası beni çok şaşırttı. Bu güne kadar hizmetlerinden takdirle bahsettiğim ve özellikle sosyal belediyecilikte yaptığı ve Türkiye'ye örnek olacak çalışmalarıyla göz dolduran Başkan Seçer'in minübüsçü esnafını memnun edecek ölçüde zam yapmaktansa, son günlerde petrol fiyatlarındaki düşüşü de göz önüne alarak vatandaşı üzmeyecek bir fiyat ayarlaması yapmasını beklerdim.  "Başkanım seni seviyoruz. Çok iyi niyetlisin ama unutma ki şu ekonomik şartlarda vatandaşların da senden beklentileri yükselmiş durumda."      
Mersin Büyükşehir Belediyesi toplu taşımaya yaklaşık yüzde 50 zam yaptı. Böylelikle Mersin'de toplu taşımada minübüslerle olan fiyat farkı kapandı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi toplu taşımaya yaklaşık yüzde 50 zam yaptı. Böylelikle Mersin'de toplu taşımada minübüslerle olan fiyat farkı kapandı. 

Özellikle toplu taşımada vatandaşın tek tesellisi olan Mersin Büyükşehir yaptığı bu zamla minübüslerle olan fiyat farkını kapatarak cazibesini yitirmiş oldu.Hatırlanacağı üzere geçtiğimizi haftalara minübüsçüler de zam yaparak sivil taşımayı 8 TL'ye öğrenci taşıma ücretini de 6 TL'ye çıkarmıştı.

Buna göre Mersin Büyükşehir Belediyesi toplu taşıma ücretleri şöyle oldu:

Sivil: 4.75 'TL'den 7 TL'ye

İndirimli: 3 TL'den 5.50 TL'ye

Öğretmen: 4.30 TL'den 6 TL'ye

Öğrenci: 2 TL'den 3 TL'ye  çıkarıldı.

sadece öğrenci abonman ücreti 1 TL olarak aynı kaldı.

 

Bu yüksek zam kararına minübüsçü esnafı sevinirken vatandaşlar da  kara kara düşünmeye devam edecek gibi...

 

Editör notu:

Eminim ki vatandaşlar da bu kadar yüksek bir zam beklemiyordu. Büyükşehir 7 TL'den minübüsler de 8 TL'den yolcu taşıyacak. Fark yok. Bu sıcaklarda bir an önce eve yada işine gidecek vatandaş aradaki 1 TL'ye bakmayacaktır. Amaç da bu sanırım. Minübüs esnafının dediği olmuş anlaşılan. Yaz tatilinde öğrenci ücretlerine de zam yapılması anlamsız. Çünkü abonmanlar da okullar açılınca kullanılacaktır. Maalesef vatandaşın tek umudu olan Büyükşehir toplu taşıma da cazibesini yitirmiş oldu. Şimdi Büyüliehir toplu taşımayı tek üstün kılan otobüslerinde klimalarının çalışıyor olması. Hepsi bu. Başkan Seçer, minübüs esnafı ile yaptığı son  toplantıda şunu demişti: Şimdi belediyeyi sıkıntıya sokalım ya da vatandaş karşısında kötü adam pozisyonuna düşmeyelim, zammı onaylanmış bir kurum hüviyetinde olmayalım’ diye siz bunu reddederseniz bu siyasi bir karardır ama size sunulan dosyayı inceler, gelir gider dengelerine bakar, yasalara bakar, sizleri işin içine katar, minibüsçü esnafını, halk otobüsçü esnafı; ‘Bu rakamlar çok makul, hatta eksik ya da fazla. Şunu biraz düzeltiriz’ dediğiniz noktada siz mantıklı bir yaklaşım sergiliyorsunuz demektir." 

Hatta öğrenci ücretlerine itiraz eden Minübüs esnafına da "“Öğrenci dediğin senin evladın, torunun, oğlun, yeğenin. Yani hepimizin çocukları. Biz buranın öğrenci kenti olmasını istiyoruz. Buraya ne kadar çok öğrenci gelirse burada halk kazanır, esnaf kazanır.” demişti.Ama öğrenci ücretlerine  de zam geldi. 

Maalesef yaklaşık yüzde 50'ye yakın bir zam gelmesi açıkçası beni çok şaşırttı. Bu güne kadar hizmetlerinden takdirle bahsettiğim ve özellikle sosyal belediyecilikte yaptığı ve Türkiye'ye örnek olacak çalışmalarıyla göz dolduran Başkan Seçer'in minübüsçü esnafını memnun edecek ölçüde zam yapmaktansa, son günlerde petrol fiyatlarındaki düşüşü de göz önüne alarak vatandaşı üzmeyecek bir fiyat ayarlaması yapmasını beklerdim. 

"Başkanım seni seviyoruz. Çok iyi niyetlisin ama unutma ki şu ekonomik şartlarda vatandaşların da senden beklentileri yükselmiş durumda."

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.