Mersin Büyükşehir'de Alt yapıya dev yatırım

16.03.2021 - 17:21, Güncelleme: 29.11.2021 - 14:41
 

Mersin Büyükşehir'de Alt yapıya dev yatırım

Mersin Büyükşehir Belediyesi, kent genelinde izlediği su politikasıyla bütçesini en akılcı ve rasyonel şekilde kullanırken, kendi öz kaynaklarıyla da önemli yatırımların altına imza atıyor.

Her türlü imkan yatırıma dönüştürülüyor        Temiz içme suyuna erişim, temiz bir çevre ile kanalizasyon ve arıtma konusunda çok önemli projeler üreten Mersin Büyükşehir Belediyesi, her türlü imkanı yatırıma dönüştürüyor. MESKİ ekiplerinin kent genelindeki 29 ayrı noktada gerçekleştirdiği içme suyu, kanalizasyon ve yağmur suyu hattı çalışmalarıyla Mersin modern bir alt yapıya kavuşuyor. Alt yapı konusunda çok önemli çalışmalara imza atan MESKİ; 1 Nisan 2019 - 31 Ocak 2021 tarihleri arasında kent genelinde toplam 817 bin 970 metre içme suyu hattı çalışması, 198 bin 827 metre kanalizasyon hattı çalışması ile 51 bin 825 metre yağmur suyu hattı çalışması gerçekleştirdi.      Mersin Büyükşehir Belediyesi, söz konusu çalışmaları Anamur’dan Tarsus’a kadar her noktada ayrım yapmadan gerçekleştiriyor. İl genelinde bazı bölgelerde yıllardır su konusunda yaşanan sorunlara son vermek için içme suyu hattı yenileme çalışmalarını başlatan ve tüm hızıyla sürdüren Büyükşehir Belediyesi, bugüne kadar içme suyuna kavuşamayan yerleri de yeni hat döşeyerek suya kavuşturuyor. Büyükşehir Belediyesi bu çalışmayla aynı zamanda, çürümüş ve çatlamış borulardan kaynaklanan su kaybının da önüne geçmeyi amaçlıyor. Aşırı yağışlar sonucu su baskınlarının sık yaşandığı bölgelerde yağmur suyu hattı çalışması gerçekleştiren Büyükşehir Belediyesi, ayrıca yağmur suyu deniz deşarj kesitlerini de büyüterek bu sorunları ortadan kaldırıyor. Kent genelinde, ihtiyaç duyulan alanlarda kanalizasyon hattı çalışması da gerçekleştiren Büyükşehir Belediyesi; tüm bu çalışmaları belirlenen plan ve program çerçevesinde devam ettiriyor.         Sürdürülebilir projelere imza atıyoruz     Mersin Büyükşehir Belediyesi ve MESKİ, projelerin finansmanı konusunda kendi öz kaynaklarının yanı sıra yerli ve yabancı finans kaynakları ile hibe programlarına da müracaat ediyor. Sürdürülebilir projelere imza atmaya devam edeceklerini belirten Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, “Alt yapıya büyük yatırım yapıyoruz. Bunu yaparken de bütçemizi en akılcı ve rasyonel şekilde kullanıyoruz. Öte yandan kurumlarımızda başlattığımız reform süreci de halen devam ediyor. İnsan kaynağını çok önemsiyorum. İyi yetişmiş, liyakatli teknik elemanlarla çok daha faydalı hizmetler yapabildiğimizi görüyorum. Kararlarımızı verirken popülizmden kaçınıyor ve asla siyasi saiklerle proje üretmiyoruz” dedi.    
Mersin Büyükşehir Belediyesi, kent genelinde izlediği su politikasıyla bütçesini en akılcı ve rasyonel şekilde kullanırken, kendi öz kaynaklarıyla da önemli yatırımların altına imza atıyor.

Her türlü imkan yatırıma dönüştürülüyor  

     Temiz içme suyuna erişim, temiz bir çevre ile kanalizasyon ve arıtma konusunda çok önemli projeler üreten Mersin Büyükşehir Belediyesi, her türlü imkanı yatırıma dönüştürüyor. MESKİ ekiplerinin kent genelindeki 29 ayrı noktada gerçekleştirdiği içme suyu, kanalizasyon ve yağmur suyu hattı çalışmalarıyla Mersin modern bir alt yapıya kavuşuyor. Alt yapı konusunda çok önemli çalışmalara imza atan MESKİ; 1 Nisan 2019 - 31 Ocak 2021 tarihleri arasında kent genelinde toplam 817 bin 970 metre içme suyu hattı çalışması, 198 bin 827 metre kanalizasyon hattı çalışması ile 51 bin 825 metre yağmur suyu hattı çalışması gerçekleştirdi.

     Mersin Büyükşehir Belediyesi, söz konusu çalışmaları Anamur’dan Tarsus’a kadar her noktada ayrım yapmadan gerçekleştiriyor. İl genelinde bazı bölgelerde yıllardır su konusunda yaşanan sorunlara son vermek için içme suyu hattı yenileme çalışmalarını başlatan ve tüm hızıyla sürdüren Büyükşehir Belediyesi, bugüne kadar içme suyuna kavuşamayan yerleri de yeni hat döşeyerek suya kavuşturuyor. Büyükşehir Belediyesi bu çalışmayla aynı zamanda, çürümüş ve çatlamış borulardan kaynaklanan su kaybının da önüne geçmeyi amaçlıyor. Aşırı yağışlar sonucu su baskınlarının sık yaşandığı bölgelerde yağmur suyu hattı çalışması gerçekleştiren Büyükşehir Belediyesi, ayrıca yağmur suyu deniz deşarj kesitlerini de büyüterek bu sorunları ortadan kaldırıyor. Kent genelinde, ihtiyaç duyulan alanlarda kanalizasyon hattı çalışması da gerçekleştiren Büyükşehir Belediyesi; tüm bu çalışmaları belirlenen plan ve program çerçevesinde devam ettiriyor.   

     Sürdürülebilir projelere imza atıyoruz

    Mersin Büyükşehir Belediyesi ve MESKİ, projelerin finansmanı konusunda kendi öz kaynaklarının yanı sıra yerli ve yabancı finans kaynakları ile hibe programlarına da müracaat ediyor. Sürdürülebilir projelere imza atmaya devam edeceklerini belirten Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, “Alt yapıya büyük yatırım yapıyoruz. Bunu yaparken de bütçemizi en akılcı ve rasyonel şekilde kullanıyoruz. Öte yandan kurumlarımızda başlattığımız reform süreci de halen devam ediyor. İnsan kaynağını çok önemsiyorum. İyi yetişmiş, liyakatli teknik elemanlarla çok daha faydalı hizmetler yapabildiğimizi görüyorum. Kararlarımızı verirken popülizmden kaçınıyor ve asla siyasi saiklerle proje üretmiyoruz” dedi.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.